Vierailija

Kommentit (5)

mutta mieleeni on tullut että rituaalien salassapidon on pakko perustua häpeään. Eli veikkaan, että joutuvat riisuutumaan siellä tai jopa runkkaamaan tms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

[b]" Lahden lapsellisimmat miehet[/b]Vapaamuurarit ovat toimineet Suomessa 80 vuotta. Lahdessa " rapparit" järjestäytyivät vuonna 1950. Lahdessa he kokoontuvat Jalkarannassa Monontie 6:ssa olevan kerrostalon yhteyteen rakennetussa tähtikattoisessa temppelissä.Viime vuosina vapaamuurarit ovat näennäisesti tulleet julkisuuteen, mutta oikeasti he haluavat edelleen toimia salaisena ja varsinkin salaperäisenä yhteisönä.[b]

Lainaus:

Mitään ihmeellisiä salaisuuksia vapaamuurareilla ei kuitenkaan ole. Tärkein syy salaisuuden ylläpitämiseen onkin se, että tällainen salaperäisyys kiehtoo miehiä ja saa heidät tuntemaan itsensä tärkeiksi.[/b]
Muodollisesti tälle salamyhkäisyydelle saadaan perusteet Vapaamuurarillisesta ohjekirjasta, jossa sanotaan, että " vapaamuurarin ensimmäinen velvollisuus - hänen ylin tehtävänsä, hänen päähyveensä - on vaiteliaisuuden ja salaisuuden ylläpitäminen" .Vapaamuurarit harjoittavat myös hyväntekeväisyyttä. Viime vuosina ovat kohteina olleet mm. lapset, sotainvalidit ja vanhukset.

[b]Esiliinoja ja kynttilöitä[/b]Salaisuuksiaan vapaamuurarit ylläpitävät myös siksi, että heidän rituaalinsa ovat niin lapsellisia. Koska rituaaleissa tarvitaan musiikkia, kuuluu rappareihin poikkeuksellisen paljon musiikkimiehiä. Rituaalit ovat täynnä symboliikkaa:- Uusi vapaamuurarikokelas sidotaan " valtaköydellä" , joka on veljeyteen sitoutumisen vertauskuva.- Ennen rituaalia kokelas riisuu kenkänsä. Tämä edustaa nöyryyttä vanhempien rappareiden edessä.- Kaikissa istunnoissa vapaamuurareilla on naismaisesti esiliinat, jotka symboloivat viattomuutta, elämän puhtautta ja kunniallisuutta.- Kolme palavaa kynttilää edustavat aurinkoa, kuuta ja ko. vapaamuurarikerhon eli loosin kunnianarvoisaa mestaria.- Paljastettuun rintaan kohdistettava miekka symboloi oikeudenmukaisuutta ja uskoa siitä, että Jumala palkitsee ihmiset heidän tekojensa mukaan.- Akaasiantaimi tai -oksa symboloi uskoa Jumalan lupauksiin.

[b]Mustaa magiaa

[/b]

Vapaamuurarit harrastavat myös magiaa ja ns. salaoppeja. Käytetään taikavarpuja, perehdytään maasäteilytutkimuksiin ja uskotaan terapeuttisen kosketuskäsittelyn voimaan." Henkimaailma" on oleellinen osa vapaamuurariutta, sillä maailmanlaajuinen vapaamuurariorganisaatio pyrkii soluttautumaan kirkkoihin ja seurakuntiin levittämään omaa oppiaan." Henkimaailman" harrastusten avulla vapaamuurarius tarjoaa johdatuksen pakanallisuuteen, mystisismiin, yliluonnollisiin ja maagisiin asioihin sekä niiden edistämiseen.Vapaamuurariuden eri asteisiin liittyy henkiä ja enkeleitä. Tärkeimpiä ovat mm. enkeli Adarel, henki Hamaliel, ilman henki Ariel ja kuoleman henki Azrael.

[b]Ateisti ei saa olla[/b]Vapaamuurarius perustuu yksijumalaiseen uskonkäsitykseen. Ei ole väliä, minkä nimiseen jumalaan uskoo, kunhan uskoo. Ateisti ei pääse vapaamuurariksi.Vapaamuurari uskoo Jumalaan maailmankaikkeuden korkeimpana olentona ja uskoo kuolemanjälkeiseen elämään.Monontien rituaaleissakin oleellista on, että niissä rappari joutuu henkilökohtaisesti kasvotusten elämän suurten kysymysten kanssa.(Lähteet: John Ankerberg, John Weldon: Vapaamuurarien salaiset opit, 1995; suurkirjuri Lasse Hyvärisen esitelmä Lahden rotaryklubissa 1985)"http: //www. uusilahti. com/puheenaiheet. php?category=4&story=957* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat