RUOKA-APUJA! Mitä isosta kukkakaalista?

Vierailija

Mitä tekisin ISOSTA kukkakaalista? Voisko tuosta kukkiksesta tehdä yksinään jotakin? Vai kannattaisiko tehdä sosekeitto (tylsää)?



Onko kellään makoisaa ideaa? Saa olla myös LISUKE-tyyppinen ohje.

Syömässä 2v ja 3,5 v lapset ja pari aikuista.

Kommentit (6)

Vierailija

tuli ensiksi mieleen.

Osasta laittaisin vaikka salaattiin hyvin huuhdeltuina raakana tai sitten ihan lapsille kulhoon pureskeltaviksi.

Meillä yleensä menee kasvis kuin kasvis pilkottuina raakoina naposteltavina.

Kukkakaalihan on ihanaa myös pienessä oivariinimäärässä paistettuna mössöksi ; ) maistuva lisuke.



Meillä myös ryöpättynä pakastettu kun on ollut isompia määriä kukkista...

Vierailija

esim tällä ohjeella tulee tosi hyvää:



Kuullota kattilassa 1 pilkottu sipuli ja lisää siihen pari ruokalusikallista vehnäjauhoja (ei pakollinen, sakenee ilmankin mutta näin tulee sakeampaa jos sakeudesta tykkää). Lisää paloiteltu kukkakaali (jos tekee esim 3 litran kattilallisen, siihen mahtuu isokin kukkis ja keittosäilyy hyvin myös huomiseen) janoin 1½ litraa vettä tai kasvislientä. Hauduta kunnes kukkakaalit ovat al dente (noin 15 min). mausta mustapippurilla ja yrteillä (esim persiljaa, meiramia, lipstikkaa jos ei ole käytetty liemikuutiota) Lisää desilitra kermaa, pari kourallista juustoraastetta ja yksi munankeltuainen. Sekoita. Jos miehesi tykkää että pitää olla jotain lihaa, niin savukinkkusuikaleet toimivat tässä erinomaisesti. Lisää ne kerman kanssa yht aikaa, ennen munankeltuaista. Munankeltuainen kuuluu lämmetä, muttei enää kiehua.



Voi lämmittää seuraavana päivänä, mutta mieluiten mikrossa, ettei kukkikset mene liian mössöksi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat