Vierailija

Eli jos vaikka annetaan jotain lääkettä 10 mg, annetaanko nestemäisenä sitä 10 ml? Niin ja on lääkelaskut edessä ja niissä olen ihan tumpelo, onneksi vasta opettelen ja moittikaa olkaapa hyvät ;(

Kommentit (11)

Jotkut asiat painavat eriverran samalla tilavuudella (vertaa litra höyheniä ja litra lyijyä. Sitten pitää selvittää paljonko tarvitaan höyheniä tilavuudessa, jotta se painaisi yhtä paljon kuin litra lyijyä.) Sitä nuo aikaisemmat esimerkit yrittivät selventää. esim. Jotkut lääkkeet painavat 2mg/ml toiset 1mg/ml.

silloin annat 10ml. Jos se taas on 2mg/ml annat 5ml, jos taas 10mg/ml annat 1ml jne. Toivottavasti selvensi asiaa. Ihan on loogista ja helppoa kunhan paneudut asiaan.

ja viimekädessä miettii mitä on laskemassa, tilavuutta, lääkkeen määrää, laimennosta jne. Pääasia että tietää mitä laskee, se helpottaa jo loogista ajttelua kummasti. Laita joku esimerkki lääkelaskusta nin on helpompi neuvoa

ja arvatenkin tässä taas lääkitään lasta.ihan oikeesti- soita lääkäriin tai päivystävään apteekkiin, jos et osaa laskea näitä varmasti.

Jollain on turhaa aikaa

Miksi pitää laittaa mg jos puhutaan nesteestä. .... Ei voi pieni ihminen ymmärtää . Eli annostus lohiöljyä (mun ajatus että on nestettä ) 5 mg / kg . Miksi täytä luoda julmetut taulukot litroista, kilosta ym jos kuitenkin liemi ilmoitetaan painona . Eihän maitopurkissakaan ole kilo maitoa ja voi paketissa 0,5 litraa 😠😠😠

Vierailija

On niillä eroa:

"Tuomittu hoitaja asetti pumpun potilaan olkavarteen noin puoli yhden aikaan iltapäivällä. Epähuomiossa siihen oli jäänyt asetus, jolla se annosteli morfiinia viisi millilitraa tunnissa, kun oikea määrä olisi ollut viisi milligrammaa tunnissa.

Oikeuden mukaan potilas sai 20-kertaisen määrän lääkettä tavanomaiseen hoitoon nähden. Mies todettiin kuolleeksi vähän ennen kahta. Kuolinsyy oli morfiinin yliannostus."

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat