Autoilu alkaa olla niin kallista, että pakko alkaa miettiä vaihtoehtoja...

Vierailija

Miten onnistuu kulkeminen päiväkotiin noin 4 km:n matka kävellen 5-vuotiaan kanssa? Onko kellään kokemuksia? Meillä ei julkista liikennettä kulje sinnepäin ollenkaan. Sitten pitäisi vielä päästä töihin 15 km mutta sillä välillä on julkista liikennettä, tosin se kestää noin tunnin. Ongelma tässä on vielä se, että työt alkaa tasan kaheksalta ja päiväkoti aukeaa vasta seittemältä ja bussimatka päiväkodista töihin kestää noin tunnin eli tiukkaa tekis. Onko tämä täysin mahdoton yhtälö?

Kommentit (6)

Vierailija

Aikuisen pyörään saa kiinni tangolla lapselle sellaisen polkypyörän kaltaisen laitteen, jossa ei ole etupyörää lainkaan mutta siinä on tanko kiinnipitoa varten, satula ja takapyörä kuten normaaleissakin pyörissä. Tämä viritys on kiinni aikuisen pyörässä, jota aikuinen siis hinaa perässään. Näin sellaisen yhdellä naisella ja on kuulemma kätevä.

Periaatteessa fillafiin saa talvella nastarenkaat, joten edes liukkaus ei estä pyöräilyä. Sen sijaan kova pakkanen voi olla liika rankkaa teille kummallekin. Pyörän voi varmaan jättää päiväkodin luokse työpäivän ajaksi? Tai entä jos viet lapsen autolla päiväkotiin, jätät auton sinne ja jatkat töihin julkisilla? 8 km päivässä autoilua ei maksa yhtä paljon kuin 48 ja helpottaisi jo huimasti voimiasi ja ajankäyttösä verrattuna muihin liikkumismuotoihin.

Vierailija

aina välillä auto seisoo päiväkodin parkkiksella. Mies vie sillä aamulla lapsen, mutta jatkaa julkisilla, kun menee hyvin pk:lta hänen työpaikalleen. Mä sitten kävelen päiväkotiin ja autoillaan sielä kotiin.

Vierailija

Mutta sillon olemme lomalla eikä päiväkotimatka ole ongelma. Talvella potkulauta ei toimi ja pulkalla ei pääse, kun lunta niin vähän ja kaikki tiet hiekoitettu...ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat