Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Millaisia kukkalaitteita ristiäisissä on tapana olla?

Vierailija

Kastepöydässä ilmeisesti kimppu, eikö vain? Entäpä kahvipöydässä? Onko siellä tapana olla kukkakoriste? Tuntuu turhauttavalta. kun ei tiedä ja meillä on kaveripiirin ensimmäinen lapsi eikä sukulaispiirissäkään ole meidän sukupolvella vielä muilla lapsia. APUA! Auttakaa naista mäessä!

Kommentit (10)

Vierailija

ja mielestäni kiva oli vaaleanpunainen pieni ruusu uimassa kastemaljassa. (Pojalle ehkä valkoinen?) Se kannattaa ostaa pari päivää aikaisemmin, jotta ehtii avautua kunnolla. Ja katkaistaan siis ihan kukan alta koko varsi pois.

Vierailija

Näillä ideoilla on hyvä mennä eteenpäin! Huomenna taivallan parinkymmenen kilometrin päähän isompaan kukkakauppaan, jossa varmasti myös neuvovat noviisia. Kiitos kaikille ideoiden jakamisesta! Ap

Vierailija

Juhlat oli kotona. Kastepöytään teetätin kynttilänjalkaan mansetin aidoista kukista, oli aika iso (samoin kuin kynttiläkin, jalkana oli taottu iso jalallinen kynttilänjalka) ja muratti valui pöydälle asti. Kahvipöydässä oli sitten isompi asetelma samatyylisistä kukista.Kastepöydässä ei ole pakko olla kukkaa, vai kynttilä ja kastemalja on oltava. Eikä tietysti kahvipöydässäkään. Lahjapöytää ei ollut.

Vierailija

Lisääkin kokemuksia mahtuu! Meillä ristiäiset vietetään siis kotona ja tupa tulee täyteen jo pelkästään ihan lähisuvusta. Nyt huomasin unohtaneeni koko kukat ja ristiäiset on ensi viikon sunnuntaina. Ehkä vielä ehtii jotakin saada.

Ap

Vierailija

Meillä on ollut kahdesti ristiäiset. Molemmissa toimin samalla tavalla. Kastemaljan ympärillä oli puolikas kranssi, kahvipöydässä pieni siro kukkalaita maljakossa johon ei edes suuri mahdu. Sellainen ehkä yhdelle ruusulle tarkoitettu malja, johon sain sitten mahtumaan yhden gerbeeran ja vähän vihreää ja valkoista. Murattia ei tule meille ilon juhlaan, äitini sanoo, että muratti tuo murhetta...Pieni on kaunista on mun mielestä hyvä sanonta näihin kukkajuttuihin. Ja kukan, erityisesti ruusun, ei tarvitse olla edes kokonaan avautunut, niin voi silti olla ihana. Itselläni oli hääkimpussa näin. Jos teillä on pöytiä, joissa ihmiset juovat kahvia/syövät voit laittaa vaikkapa kivi-tuikkuja, esim. jollain värillisellä hiekalla koristeltuina.

Vierailija

Meillä oli vain yksi kukkalaite. Se oli ristiäispöydässä toimituksen ajan ja tarkoitus oli siirtää se kahvipöytään ristiäistilaisuuden jälkeen. Kun kahvittelut alkoivat, todettiin että laitetta ei kahvipöydässä tarvitse, ei olisi edes mahtunut siihen kun oli pöytä niin täynnä tavaraa ja kukkalaite melko suuri ja näyttävä. Ja kun tilasin kukkalaitteen, vein oman mariskoolin kukkakauppaan, mihin kukkakaupassa sitten tekivät asetelman.

Vierailija

lasinen ylöspäin reilusti levenevä kynttilänjalka kastepöydässä. Kynttilä siihen ja vettä ja hain kukkakaupasta kimpun (tytölle v.punaisia ja pojalle liiloja) kukkia ja harsokukkaa jotka sitten leikkelin sopivaan mittaan ja tein "mansetin" kynttilän ympärille.

Uusimmat

Suosituimmat