Pph saa syytteen kuolemantuottamuksesta, johtajat myös sekä syyte virkarikoksesta.

Vierailija

Päivähoitolapsen hukkumisesta syyte

22.05.2008 11:37Päivähoidossa olleen lapsen hukkuminen johtaa syytteisiin. Onnettomuus sattui viime vuoden tammikuussa Uudessakaarlepyyssä Pohjanmaalla, kun kunnallisessa perhepäivähoidossa ollut kaksi- ja puolivuotias poika hukkui Lapuanjokeen.Lasta hoitanut perhepäivähoitaja saa syytteen kuolemantuottamuksesta. Kunnan päivähoitojohtaja sekä sosiaalijohtaja saavat syytteen virkarikoksesta ja kuolemantuottamuksesta.Hoitajalla oli onnettomuuspäivänä hoidossaan kuusi lasta. Perhepäivähoidossa saa asetuksen mukaan hoitaa samaan aikaan enintään neljää lasta hoitajan omat lapset mukaan luettuina.Hoitajan täysi-ikäinen tytär oli auttamassa äitiään. Tytär valvoi lapsia pihalla, kun hoitaja puki vaatteita viimeisen lapsen päälle.Tytär huomasi yhden lapsen kadonneen. Lumessa olleet jalanjäljet johtivat pihan vieressä virtaavaan jokeen. Pelastuslaitoksen sukeltajat löysivät pojan seuraavana päivänä.

STT

Sivut

Kommentit (29)

Vierailija

aita olisi hyvä laittaa. Vettä ei ole lähettyvillä. Mieheni ei aitaa pystytä koska oma perheemme ei sitä tarvitse. Jos kunta maksaisi (mielestäni kuuluu kunnalle) aidantekotarpeet niin olisi ihan toinen juttu.

Vierailija

Yksityinen on itse vastuussa, ei kukaan muu.

Tuleehan sitä rahaa kyllä enemmän mitä enemmän lapsia on hoidossa, mutta silti...

Lainaus:

Esimies yksin vastuussa, ei hoitaja!

Vierailija

Minkä helvetin takia ei voi tehdä sellaista aitaa pihan ympärille, ettei lapset pääse sieltä omintein pois??MIKSI MIKSI???Ja vielä veden äärellä???Ai että kun käy ahdistamaan nämä tälläiset, jotka eivät osaa vahtia lapsia.

Vierailija

Jos se edellyttää sitä aitaa ja teillä ei ole siihen varaa tai halua, niin sitten menette jollekin muulle alalle. Jos ei sitä tajua, niin ei ole kyllä henkisiäkään edellytykisä hoitaa muiden lapsia.

Vierailija

ole syyllinen koska hänen äitinsähän lapsista oli vastuussa. Ei äiti voi olettaa ja kuvitella että voi sysätä lapset tyttönsä vastuulle. Tytön ei olisi edes tarvinnut vahtia lapsia vaan olisi voinut vaan sanoa että tee itse työsi!

Vierailija

koska on ollut liikaa lapsia hoidossa.Jos hoitajalla täysi-ikäinen tytär vahtimassa pieniä ulkona tulee mieleen myös hänen osasyyllisyys tähän juttuun ja pitäisi hänetkin laittaa syytteeseen. Toki tiedän ettei hänellä ole hoitovastuuta äitinsä hoidettavista mutta hän on myös osasyyllinen.

Vierailija

Lapsia voi olla väliaikaisesti enemmän kuin 4 hoidossa. Hoitajahan on voinnut tuurata toista hoitajaa vaikka lääkärireissun ajan.

[/quote]

Vierailija

Mutta itse laittaisin aidan jos olisin pph, ei se niin kalliiksi tule.Lainaus:

aita olisi hyvä laittaa. Vettä ei ole lähettyvillä. Mieheni ei aitaa pystytä koska oma perheemme ei sitä tarvitse. Jos kunta maksaisi (mielestäni kuuluu kunnalle) aidantekotarpeet niin olisi ihan toinen juttu.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat