Vierailija

Kaveripariskunta joilla 1 lapsi, miehen tulot 29 000e/vuodessa, vaimon 25 000e/vuodessa, rakennuttaa 50 000e tontille 250 neliön talon kivestä, ja budjetti on 280 000e. Järjetöntä. Budjetti 330 000e! Ja ei, en ole YHTÄÄN kateellinen tulevasta velkavankeudesta, meillä on omaakin velkavankeutta 110 000e ja 100 neliön talo, siinäkin on maksettavaa ja siivottavaa yllin kyllin. En vain ymmärrä miksi pitää elää yli varojensa ja pistää homma noin isolleen.

Sivut

Kommentit (45)

tunnemme heidät hyvin(molemman vanhemmat ovat köyhähköjä ja ollaan puhuttu ettei kumpikaan, me eikä he, ole saamassa ikinä mitään perintöä keneltäkään, korkeintaan jotain 80-luvun huonekaluja). Ostivat 3 vuotta sitten lainarahalla rivitaloasunnon, myivät sen mutta olivat siitä edelleen velkaa, saivat voittoa ainoastaan 2000e eli ei juuri mitään.

Eipä tuossa paljon muuhun jää varaa kuin olla kotona. Meneehän siinä mukavasti aikaa siivotessa noita kaikkia turhia neliöitä.Hassua, meidän tuttavat rakensivat saman tyylin ison kivitalon, neliöitä 240. Pitivät tuparit, lämmöt oli pois päältä kun sähkö on niin kallista! Tupareissa luvattiin että päästään poreammeeseen ja pihalla olevaan paljuun, mutta sanoivat että tulisi liian kalliiksi. Ei oikein ymmärretty miksi piti ne kaikki hienoudet hommata muttei niitä ole varaa käyttää?!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Vaikka monet mäkättää, että eletään holhousvaltiossa, niin minusta ajatus ei ole yhtään hullumpi kun näitä tarinoita kuulee. Pankit EIVÄT missään nimessä saisi antaa moisia lainoja alle keskiluokkaisille lainanottajille. Se on väärin, sillä pankit tietävät, että talo on heidän, jos maksukyky ei riitä ja eihän se luultavasti riitäkään. Pnakit siis vetävät kotiin tässäkin asiassa ja höynäyttävät typeriä lainanottajia.Noilla tuloilla ei taloa tosiaankaan ikinä makseta pois, vaikka mitä tekisi. lomamatkat sun muut saa unohtaa käytännössä loppuelämäksi.En todella ymmärrä näitä ahneita ihmisiä, joille iso talo on onnen mittari.meidän perheessä vuositulot ovat 80.000e ja asumme edelleen vuokralla, sillä mielestämme asuntojen hinnat ovat päättömän kalliita emmekä suostu ostamaan ylihinnoiteltua taloa.

Heillä voi olla rahaa enemmän kuin kuvittelet tai oikeasti niitä perintöjäkin tulossa tai tullut jo ennakkoina. Niin mäkin sanon kaikille, että " olis edes isot perinnöt tulossa" ... Jopa kavereille. Oikeasti perisin tosi hyvin, mutta eihän tuollaisia ole tapana jutella ihmisille.

Jää vielä varmasti varaa maailmanympärysmatkaankin. :) Ja tuolloin ollaan vielä työiässä, sillä lainamme loppuu 65:na ja siihen asti ei sitä aiota venyyttää penniä. Lihoiksi vaan heti kun on hyvä nousu hinnoissa menossa.

Vierailija:

Lainaus:
Hassua, meidän tuttavat rakensivat saman tyylin ison kivitalon, neliöitä 240. Pitivät tuparit, lämmöt oli pois päältä kun sähkö on niin kallista! Tupareissa luvattiin että päästään poreammeeseen ja pihalla olevaan paljuun, mutta sanoivat että tulisi liian kalliiksi. Ei oikein ymmärretty miksi piti ne kaikki hienoudet hommata muttei niitä ole varaa käyttää?!
meidän tulot on jotain tuota luokkaa, ei ainakaan kauhean paljon isommat (no tietty kymppitonni vuodessa tuntuu tuossa jo aika paljon)Me on rakennettu 100 000 euron tontille 200 neliön talo jossa lisäksi 100 neliötä lämmintä kellaritilaa. Rakennuskustannukset olivat noin 250 euroa tuon päälle. Rakennettu nyt 5 vuotta sitten. Lainaa meillä ei kuitenkaan ole kuin 30 000 euroa.Ei tämä velkavankeus nyt niin paina.Me on rakennettu hitaasti, omalla työllä, ehditty tehdä töitä ja siis maksaa taloa myös rakennusaikana, joten lainaa ei ole koskaan tarvittukaan niin paljon. On maksettu sitä reippain ottein ja saatu lisäksi vähän avustusta ennakkoperintönä. Lisäksi, jos nyt sattuisi, että tuo 30 000 menisi yli maksukyvyn, niin tämmöisten talojen hinta tällä alueella on nykyään noin 600 000. Me voitain myydä tuo talo ja saatais reippaasti omamme takaisin - vaikka tulisi lama ja hinnat putoaisivatkin, koska eivät ne NIIN paljon putoa kuitenkaan.

Miksi toiset täällä arvostelee millaisilla vuosituloilla saa rakentaa millaisenkin talon. Kai se on jokaisen itse päätettävissä, helppo täällä sanoa, että ei kannata tai, että on tyhmää.En pysty oikein sulattamaan sivistymätöntä kapeakatseisuutta, vain se mitä minä teen on oikein.He ovat saattaneet koko elämänsä toivoa sellaista taloa ja ajattelevat ehkä tinkiä monesta saadekseen sen. Tai vaikka eivät tinkisikään, niin mitä hêmmettiä se kenellekään kuuluu. Kai jokainen saa tehdä omilla rahoillaan mitä tahansa vai pitääkö siihen kysyä kavereiden mielipide?

perintöä sitten kun 50-vuotiaat vanhempansa sitten joskus kuolevat. Miksi pitää rakentaa liian iso talo? Luomulapsia heille EI ole tulossa, hoidoilla EHKÄ joskus, adoptiolapsia EI. Miksi nuo kaikki neliöt? Huoneita heillä on Keittiö, ruokailuhuone, olohuone, tv-huone, kirjasto, työhuone, vierashuone, lasten huoneita 2 kpl ja vanhempien huone+ pakolliset kodinhoitohuoneet, 3 wctä, sauna, pukuhuone.. Osa huoneista on pieniä. Käytäviä ja halleja ja portaita riittää. Heillä on 1 lapsi. Tilan määrä menee yli hilseen!

Ajatuksena on, että myymme asunnon ehkä noin 10-15 vuoden kuluttua ja kuittaamme myyntihinnalla asunnon velan pois. Lapsien pitäisi silloin olla jo muuttanut pois kotoa ja voimme miehen kanssa muttaa johonkin pienempään. Siksi otettiin tosi pitkä, niin pitkä kuin kehdattiin, asuntolaina ja näin saadaan yksittäinen lyhennyserä pieneksi. Silti elellään vaan toisen palkalla, toisen palkka menee kokonaan velkoihin. Mutta nyt elellään paras elämämme aika hulppeasti. :)

Vierailija:

Lainaus:


mutta ei ne NÄIN paljon laske ne hinnat. Ei ainakaan kävelymatkan päässä ison kaupungin keskustasta, missä me asutaan.
joten siinä ajassa korot vaihtelee moneen kertaan, myös asuntojen arvot todennäköisesti nousevat ja laskevat.Onhan se toki hölmöä, jos kaikki rahat menee lyhennyksiin, eikä matkailuun tai muuhun mukavaan jää mitään, toisaalta lapset ehkä kiittävät vielä joskus, kun saavat hulppean talon perintönä, mitä vanhemmat ovat niska limassa koko elämänsä maksaneet...

jos koskaan kasvavatkaan. Esim lapsuuden perheessään ovat saaneet vanhemmiltaan paljon elintasoa nostavia asioita, mutta sitten kun pitäisikin elää omillaan he eivät tajua, että esim oman hevosen omistamiseen pääkaupunkiseudulla ei pätkätöitä tekevällä siivoojalla tai pienipalkkaisella lähihoitajalla vaan ole yksinkertaisesti varaa. Sama talohaaveiden kanssa.

Pidämme heistä, ovat mukavia mutta tätä talonrakennusta en ymmärrä! Huvitti kun tänään kävimme heidän raksalla, hulppea on talo ja iso kuin mikä, mutta pihassa on vuosimallin 95 Toyota Carina E.... Kontrasti pisti naurattamaan!

Siis mä tiedän kaupungin vuokrakaksiossa asuvan henkilön, jolla on yli 100 000 auto!!!! Mikäs kontrasti se on?Toiset käyttää rahansa mieluummin asumiseen ja toiset taas autoon.

Kyllä mä mieluummin valitsisin -95 Carinan ja uuden talon, kun upean auton ja rupusen kämpän.Jos vertaat heitä omaan perheeseesi, tiedätkö myös heidän menonsa? Esim. auton maksut ovat varmasti aika paljon halvemmat kuin teillä, jos heillä siis tuo Carina.

Eikä siinä vielä kaikki; Emäntä hoputti kaikki saunaan, kun sauna ei saanut yhtään odottaa kun vie sähköä se vuolukivikiuas. Ja kaikenhuippu, ne oli tuparit, ja pöydällä oli syötävistä lasku josta oli ympyröity yhteiset, ja jaettuna summa, että piti osallistua syötäviin. Hei haloo, ne oli TUPARIT, ei nyyttärit!

Mä en edes KEHTAISI sanoa noita lämmönsäästö- ja vedensäästöjuttuja ääneen sellaisessa talossa, vaan pitäisin suuni kiinni.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat