Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä n. 10v lapsenne tekevät, kotitöitä siis?

Vierailija

Ja kuinka paljon tai usein, entä onko niistä luvassa palkkio, tms?

Kommentit (7)

Vierailija

-vie roskat pari kertaa viikossa, palkkio 10 senttiä/kerta

-kerää astioita muista huoneista tiskipöydälle (meillä tapana juoda kahvia missä sattuu huoneessa ja syödä välipalaakin) (tästä ei saa palkkiota, se kuuluu kaikkien hommiin - tekee joka päivä)

-lataa ne tiskikoneeseen ja laittaa sen käyntiin jos astioita on tarpeeksi ja tyhjentää tiskikoneen (saa 50senttiä kummastakin puolikkaasta - aika usein, muttei mitenkään säännöllisesti)

-tykkää tiskata käsin, mutta viimeaikoina ollut haluttomampi sillä onnistui kerran rysäyttämään tiskikaapista yhden hyllyn alas ja siitä tuli aika paljon vahinkoa (mahdollinen palkkkio riippuu likaisten astioiden määrästä)

-pyyhkii pöytiä ja sormenjälkiä seinistä ja ovista (palkkio 50senttiä pöydästä, lisää jos pyyhkii enemmän tätä tekee kerran parissa viikossa)

-kerää vaatteitä pyykkikoppaan (tästä ei saa palkkiota, tekee silloin tällöin erityisesti kun on itse ilman vaatteita tai tulee tosi likaisena kotiin) mutta ei osaa käyttää pesukonetta - on ripustanut pyykit narulle kai kerran

-laittaa itselleen välipalaa tai joskus jopa ruokaa (osaa tehdä mureketta, makkarakeittoa ja munakasta, sekä mikropuuroa ja puolukkarahkaa) tästä ei saa palkkiota, tekee aina välillä - palkkioksi saa syödä ruokansa

-imuroi (äärimmäisen haluttomasti koska on ääniyliherkkä)Lisäksi hänen PITÄISI siivota huoneensa noin kerran viikossa, mutta viimeksi se on kyllä siivottu huhtikuun puolella.

Vierailija

Siivoaa oman huoneensa, petaa aamuisin sänkynsä, vie pyydettäessä roskapussin, auttaa pihatöissä ja ruuanlaitossa, laittaa astioita koneeseen yms.

Vierailija

Vie omat ruoka-astiansa tiskipöydälle tai koneeseen suoraan. Vie likaiset vaatteensa pyykkikoriin.Siivoaa omaa huonettaan(lopputuloksessa usein toivomisen varaa) Tekee myös tarvittaessa välipalansa.Ulkosalla olen antanut palkkaa tietyistä töistä,kuten kitkemisestä.

Vierailija

-Tyhjentävät tiskikoneen

-Täyttävät tiskikoneen

-Täyttävät pyykkikoneen

-Laittavat märät pyykit kuivausrumpuun

-Tyhjentävät rummun ja vievät vaatteet kaappeihin

-Siivoavat oh/keittiö/eteisen lattiat

-Siivoavat lasten huoneet

-Vievät roskapussit

-Laittavat välipalaa itelleen ja pienemmille

-9v tykkää leipoa (esim kääretorttu onnistuu omin päin)

-Pesevät vessat

-Ruokkivat koiran

-Lämmittävät (ulko)saunan

-Kantavat polttopuut (saunalle, takkaan)

-Leikkaavat nurmikon/kolaavat pihaaNuo nyt ainakin tuli mieleen. Nämä niitä mitä osaavat ja tekevät. Mutta ei todellakaan joka päivä tee. Vaikka olen yrittänyt että edes tuo tiskikoneen tyhjennys vuoro olis päivittäin, mutta ei oikein suju. Välillä on kausia et tekevät mielellään ja taas välillä on kausia etteivät tee käytännössä mitään.

Vierailija

- petaavat sängyn aamulla

- vievät omat ruoka-astiansa pesukoneeseen

- käytävät koiraa ulkona

-siivoavat kerran viikossa oma huoneensa

- imuroivat/pyyhkivät pölyjä/pesevät lattiaa kun pyydetään

-tyhjäävät astianpesukoneen vuorotellen

Vierailija

-vievät oma-alotteisesti roskat, jos huomaavat pussin olevan täynnä

-tyhjentävät ja täyttävät astianpesukoneen päivällisen jälkeen joka päivä

-siivoavat yhdessä oman huoneensa kunnolla 2x kuukaudessa.

Uusimmat

Suosituimmat