Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Soittivat päiväkodista että poika oli syönyt 3 isoa kielon lehteä. Olivat myrkytystietokeskukseen soittaneet ja sieltä oli vastattu että marjat ja kukat on enemmän myrkyllisiä. Kehottivat kuitenkin antamaan lääkehiiltä.

Kommentit (8)

Koko kielo on myrkyllinen, mutta eivätköhän ne Myrkytystietokeskuksessa osaa neuvoa, kuinka myrkyllinen on.Näin sanoo Wikipedia:"Kielo talvehtii juurakkonsa avulla. Kukinnan lopuksi se muodostaa pieniä (5-7 mm) punaisia marjoja, jotka nekin, kuten koko muu kasvi, ovat myrkyllisiä. Varsinkin lapsille ja kotieläimille kasvin glykosidit ovat vaarallisia; tästä huolimatta kieloa on käytetty luonnon lääkkeenä vuosisatojen ajan.[3]Kielosta on löydetty yli 30 sydämen toimintaan vaikuttavaa glykosidia. Näitä sydänglykosideja on kielossa esimerkiksi konvallariini, konvallatoksiini, konvallatoksoli ja konvallosidi. Koko kasvissa marjoja lukuun ottamatta on myös kelidonihappoa, erilaisia alkaloideja ja saponiineja."HUS:n sivuilla sanotaan että kielo on myrkyllinen, mutta "pienten" määrien syöminen aiheuttaa harvoin myrkytysoireita. Mitä sitten on "pieni" määrä...

Meillä teki lapset kaveriporukassa lehdistä leikkisalaattia ja kaksi lapsista joutui vatsahuuhteluun (ne jotka popsivat enemmän) Muut saivat lääkehiiltä ja ensiavuksi maitoa. tuo oli vuonna 2005 ja myrkytystietokeskuksesta meidät ohjeistettiin lääkäriin, jo ihan senkin takia ettei tarkkaa syötyä määrää pystytty kertomaan.

Jos kerran ei oo sen vertaa kerennyt vahtiin, ettei syö niitä lehtiä, niin mistä ne tietää paljonko se lapsi on niitä syönyt?Tai jos katsoivat vieressä, että "ahaa, tuo poika syö kielon lehtiä, katsotaanpa montako jaksaa syödä" on aika ihme hoitajia.

sanoi että siellä oli useampi poika syömässä niitä lehtiä. Joku pojista oli sanonut kuka söi ja miten paljon. Tiedä sitten puhuuko totta vai ei, oma poika ei osaa puhua kun muutamia sanoja kehitysvammansa vuoksi joten hän ei ole voinut sitä kertoa.Poika on kyllä ihan kunnossa ainakin nyt.Kyllä niiden hoitajien aika siellä ulkona menee siihen jutusteluun, usein nähnyt että reagoidaan vasta kun joku itkee tai tulee viereen jotain sanomaan. Ehkä olisi viisainta olla tarkempia kun siellä on enemmänkin erityislapsia hoidossa.

kolmen lehden syömisestä pitäisi jo mennä lujaa sairaalaan sen lääkehiilen lisäksi. Hae lapsesi hoidosta ja vie hoitoon!Kielo on on myrkyllisimpiä kasveja koko Suomessa. Sen KAIKKI osat ovat myrkyllisiä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat