Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ahdistus iskee :( Minne lomalla...ei mökkiä...kaikki maksaa niiiiin paljon....

Vierailija

Oon tässä istunut koneella ja miettinyt, että mitä meidän perhe voisi tehdä kesälomalla...tai oikeastaan minne mennä? Isommat lapset jo odottavat kaikenmaailman landioihin menoa....mutta kun kaikki maksaa niiiiiin kamalan paljon!Alkaa oikein ahdistaa kun miettii asiaa enemmän. Tuttavat matkustavat menevät mökille ja vaikka mitä...me varmaan ollaan sitten täällä kaupungissa:/Toki käydään uimarannalla jne, mutta kun joskus olisi kiva päästää arjesta irti ja lomailla, syödä hyvin, nauttia...

Sivut

Kommentit (40)

ja monia kivoja virkistyspaikkoja. Sipoon Kaunissaarikin on aivan vertaansa vailla ja telttapaikka maksaa vain nimellisen määrän.Myös ensi kesää ennakoiden suosittelen hakemaan tuettua lomaa, niillä on upeita paikkoja ympäri Suomea, ja saa levätä itsekin siitä ikuisesta arjen pyörittämisestä.

Ap, ymmärrän miltä susta tuntuu. Mikään ei ole niin tylsää, kun se ettei voi antaa lapsille ja itselle jotain sellaista joka olisi vähän extraa.Kesään on aikaa. Saisitko säästettyä?Toinen juttu on kyllä se, että lapset varmsti vanhemmiten muistelevat kaikkea sitä kivaa mitä tehtiin vanhempien kanssa yhdessä. Ei niinkään sitä, että käytiin Landiassa. Joten jos voit antaa lapsille aikaasi niin se on ihan parasta.Samoja ajatuksia täällä. Lomastressi pukkaa jo muutaman kuukauden etukäteen.

miten työssäkäyvillä ei ole muka varaa käydä kerran kesässä huvipuistossa esim. Puuhamaassa. Sinnekin maksaa vain sisäänpääsy ja mukaan voi ottaa omat grillattavat ym. Mutta onhan niitä ilmaisiakin retkikohteita, kuten esim. suomenlinna.

********************

*********************************************Täällä kahden lapsen yksinhuoltaja, jolla ei myöskään ole varaa tehdä yhtään mitään ylimääräistä.Mitähän täältä Helsingistäkin maksaisi kolmen hengen matkat esim. Puuhamaahan?Kyllä moneen kertaan tulee mietittyä ennen kuin lähtee kotinurkilta pidemmäksi.

Esimerkiksi Kumpulan maauimalaan. Sinne maksavat jo edestakaiset matkat sisäänpääsyineen yli 20€.

Helsingin edustalla on upeita saaria mutta esim. Pihlajasaareen maksaa venematka meiltä kolmelta n. 17€. Lisäksi tulevat HKL:n edestakaiset bussimatkat.

Vuokramökit ovat sikamaisen kalliita.Meillä ei ole varaa lomailla vaikka aikaa olisi.

on se kumma, että telkkarin mainokset ahdistaa!? en tajua yhtään. telkkarin voi laittaa kiinnikin, huom. sitten ei ahdista. eikun oikeasti, ei tee hyvää opettaa lapsille, että koko ajan pitää olla säpinää ja tuttifruttimaata. kerran kesässä voi jossain käydä, mutta eihän se ole pakko. ei ne lapset sitä osaa vaatia, oikeasti.Lainaus:

Ei mua se ahdistakaan oikeastaan mitä kaikki muut tekevät vaan se, että minustakin olisi kiva tehdä jotain muuta kun vaan laiskotella. Toki lomaan mahtuu sitäkin, mutta...telkkari huutaa mainoksia kaikenmaailman landioista ja lapset hinkuvat joka paikkaan. En tarkoita, että heidän pitäisi päästä joka paikkaan, mutta edes jonnekin...vaan kun tämä perhe lähtee niin 200e menee vähintään...Anteeksi siis ruikutus...kiva, että teillä on varaa viedä lapset sinne landiaan!

ettei teillä ole edes matkakortteja, vaikka asutte Helsingissä? Esim Suomenlinnan lauttoihin pääsee HKL:n lipulla. En myöskään väittänyt, että Puuhamaa olisi ilmainen vaan ihmettelin miten työssäkäyvillä voi olla niin huonosti raha-asiat, ettei ole rahaa yhteen huvipuistomatkaan / vuosi. Meillä kolme lasta ja olen itse kotihoidontuella (mies keskituloinen) ja silti käymme joka kesä jossain. Usein juuri Puuhamaassa, koska siellä ruokailuihin ei mene ekstraa. Vinkkinä niille, joilla ei ole omia autoja: usein seurakunnat ym.tahot järjestävät retkiä erilaisiin kohteisiin ja osallistumismaksut ovat kohtuulliset. Helsinkiläiselle yh:lle vielä haluaisin sanoa,että nimenomaan Helsingissä on valtavasti ilmaista ohjelmaa ja tapahtumia pitkin vuotta. Läheltä löytyy myös lukuisia ilmaisia retkikohteita, esim juuri Suomenlinna ja Seurasaari.

Meillä mökki Kainuussa.Jos ei liian kaukana, saa mökkeillä...

Järven rannalla. saa uida, saunoa, kalastaa...Jos haluat lisätietoja...tiia.takalo(at)gmail.com

Kuten jo todettu! meidänkin perhe meinaa käydä uimassa, jätskillä, pyöräilemässä MUTTA jotain MUUTAKIN olisi kiva tehdä. Pyydän anteeksi nyt tätä aloittamaani ketjua kun näköjään se herättää monissa närkästystä. Ei siis saisi haluta mennä mihinkään...ei saisi ahdistua jos ei pysty tekemään sitä mitä haluaisi...Olkaa ihan rauhassa, meidän kesä kyllä kuluu ihan kivasti ;-)ap....joka on myös kasvatusalan ammattilainen...Lainaus:

meillä on 4 kouluikäistä lasta eikä ne ole koskaan käyneet ainoassakaan landiassa. muumimaata olla joka kesä suunniteltu, mutta aina on löytynyt parempaa (ilmaista) tekemistä. Olemme esim. pystyttäneet omalle pihalle teltan ja asustelleet siinä koko poppoo säitä ja mörköjä uhmaten. Olemme käyneet mato-ongella tai metsässä makkaranpaistoreissulla. Olemme pyöräilleet ympäri kotikaupunkiamme ja ostaneet aina tilaisuuden tullen jätskit. Ja kaikkea muuta vastaavaa. Niin, ja olemme molemmat ammattikasvattajia, opettajia, mutta mistän kasvatustieteen tutkimuksesta, joka käsiimme on sattunut, ei ole tullut vastaan ohjetta, että mallikas kehitys vaatii kesäisin landioita ym. valmiiksi touhuttuja ja leikityjä hommia!! Ihan suorastaan päinvastaista tietoa kasvatustieteen aarteet pursuilevat.

Jos paikkakunnanvaihdos olisi vaihtelua, niin etsikää maaseudulla asuva perhe, joka haluaisi vaihtaa kämppiä vaikka viikoksi.

Linnanmäelle tms. voisit viedä vain isommat lapset (meillä alle 7v. ei ole käyneet missään landiassa) ja kaikkien kanssa voi käydä vaikkapa Lahden perhepuistossa (ellei kohtuuttoman matkan päässä) - ei maksa mitään, mutta on kelvannut meillä koululaisillekin.

Kinuttiin kyllä, mutta äiti sanoi ei. Ei ollut rahaa.

Ja muistelen pelkästään ilolla ja hyvällä niitä kesiä.

Tietysti se silloin harmitti "kun kaikki muutkin käy", mutta ei enää.. =)2/10

Tai jotain kotieläintarhaa, vai mitä ne on? =)Niihin ei yleensä paljon maksa.Ja ihan halvimmat perusmökitkään ei paljon maksa per yö. Jos jossain suht lähellä olis joku leirintäkeskus? Siellä jos sattuu olemaan vielä muita lapsia ja hiekkaranta, niin varmasti lapsille kelpaa.. =)2 (muistaakseni)

Sillä kaikkea muuta kivaa ja suhteellisen halpaa tekemistä löytyy yllin kyllin. Jos teillä on iso perhe ja selkeästi isommat ja pienemmät lapset, niin voisiko ajatella niin, että ne isommat pääsisi tänä vuonna sinne landiaan. Ja sitten kun pienemmät ovat samanikäisiä, niin he pääsevät. Tiedän montakin isoa perhettä, jossa todellakaan kaikki eivät pääse reissuun tai huvituksiin vaan toinen vanhemmista menee muutaman kanssa ja sitten seuraavana vuonna taas toiset.Miltä kuulostaa?

me lähdetään luonnonpuistoihin.

Niissä on aivan mahtavia luontopolkuja ja ilmainen telttailualue!Meillä lapset on aivan villinä riemusta kun painellaan pitkin pitkospuita ja kiivetään isoille kallioille.Toinen mikä on kohtuu halpaa, lähteä pyörillä ahvenanmaalle. Noilla pikkulautoilla pääsee ilmaiseksi, ja isoilla laivoillakin vain henkilölipun hinnalla (lapset ilmaiseksi).

Ahvenanmaalla ollaan teltassa tai halvassa yöpymismökissä.T. se mummolamatkailija

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat