Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Pojat eskarilainen ja 2 lk. Onko ok olla (ilta)päivät keskenään kotona ja pihalla?

Vierailija

Siis jatkuvasti eli joka päivä :) Noin klo 13 eteenpäin. Vanhemmat tulee kotiin 16-17.

Kommentit (10)

Tokaluokkalainen on vielä pieni ja käsityskyky rajallinen. Mitä jos hän ei älyä "vahtia" eskarilaista ihan koko aikaa ja tämä menee tekemään jotain, minkä yleensä vain äiti huomaisi? Ja aika rankkaa tokaluokkalaiselle käyttää osa päivästään lapsenvahtina olemiseen, etenkin kun vanhemmat ovat kaukana.

Meillä ei olisi mahdollistakaan, koska esikoululaista pitää olla aikuisen sekä viemässä että hakemassa.

Naapurina olet seurannut poikien toilailuja ja huolesi on herännyt, tee lastensuojeluilmoitus, koska alle kouluikäinen on jätetty pävittäin useiksi tunneiksi ilman aikuisen hoitoa ja huolenpitoa (tokaluokkalaisen saa laillisesti jättääkin, mutta ei sekään ole lapselle hyväksi).

Niin, ei minunkaan mielestäni voi. Mutta tuo nyt vain on tilanne tuossa naapurissa.

Perhe on (ainakin ollut) lastensuojelun asiakkaana. En halua olla niiden kanssa missään tekemisissä.Pojat liikkuu milloin missäkin, käyttävät rumaa kieltä ja käyttäytyvät muutenkin ns. arveluttavasti.En esim. halua, että oma poikani leikkii niiden kanssa, vaikka välillä ovat käyneet pyytämässäkin.

varsinkaan eskarilaista. Täällä ei saa edes eskarilaiset mennä eskarimatkoja ilman aikuista, saatikka tulla kotiin niin, ettei joku aikuinen ole läsnä. Edes kolmasluokkalaisen seurassa ei saanut tänävuonna eskarilainen kävellä 200 metrin matkaa. Yksin en missään nimessä jättäisi. Vaikka meilläkin tuo askari ikäinen on tottelevainen, ja muutenkin "luotettava" en luottaisi siihen että kaikki menisi turvallisesti.

Enkä todellakaan ymmärrä, miksi pitäisi? Haluavatko vanhemmat vaan säästää ip-hoidon vaivan ja kustannukset? Eskarilainen voi olla päivähoidossa iltapäivät ja tokaluokkalainen ip-kerhossa.

Täällä ei ole ip-kerhoa joten hän on tosiaan iltapäivät kotona yksin ennen vanhempien tuloa. Saman ikäisiä ne monet eskarilaiset on kuin meidän tuleva ekaluokkalainen sitten 6v:nä yksin kotona ollessaan.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat