HS tänään: HERBALIFE-TUOTTEISTA VAKAVIA MAKSAVAURIOITA!

Vierailija

Ainakin 22 ihmistä on saanut maksavaurion Herbalife-tuotteista, kertoo Euroopan maksantutkijoiden julkaisu Journal of Hepatology. Näistä kahden maksa petti äkillisesti niin, että heille piti tehdä nopeasti maksansiirto.

Suomessakin on kokemusta luontaistuotteiden kaltaisten valmisteiden aiheuttamista maksavaurioista. Reumakipujen helpottamiseen syötyjen chaparral-tuotteiden takia kävi kuusi ihmistä Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa 1990-luvun lopulla, kun heidän maksansa petti äkillisesti.Luontaistuotteet luetaan elintarvikkeisiin, eikä niitä valvota etukäteen. Monissa luontaistuotteissa on kasveista peräisin olevia ainesosia, ja peräti 350 kasvilajissa tiedetään olevan maksavaurioita aiheuttavia alkaloideja. Suomessa tällaisia kasveja ovat muiden muassa rohtovirmajuuri ja raunioyrtti.

Herbalifen tuotteissa jäi selvittämättä, mitkä aineosat vahingoittivat maksaa, koska yhtiö kieltäytyi kertomasta tuotteiden tarkkaa sisältöä. Tämän todennut Journal of Hepatologyn pääkirjoitus harmitteli myös sitä, etteivät tutkijatkaan olleet pyytäneet potilailta näytteitä käytetyistä tuotteista.Selvittämistä hankaloitti käytettyjen tuotteiden runsaus, sillä vaurioita saaneilla käyttäjillä oli useita Herbalife-tuotteita. Vähimmillään käytössä oli kolme ja enimmillään 17 eri tuotetta.Tuotteiden käytön yhteys maksavaurioon selvitettiin kansainvälisen käytännön mukaan. Yhteyttä pidettiin selvänä viiden ja todennäköisenä 13:n potilaan kohdalla. Epäilykselle ei jää juuri sijaa, pääkirjoittaja arvioi.

Lehti julkaisi kaksi tutkimusraporttia, joissa selviteltiin maksavaurioiden yhteyttä Herbalife-tuotteisiin. Kaikille Sveitsin sairaaloille lähetetyssä kyselyssä löydettiin 12 tapausta vuosilta 1998¿2004. Yksi käyttäjä joutui äkilliseen maksansiirtoon, loput tarvitsivat muuta hoitoa.Israelissa taas todettiin 2004 neljä äkillisiä hepatiittia eli maksatulehdusta, jotka liittyivät Herbalife-tuotteisiin. Niiden jälkeen terveysministeriö halusi, että tilanne selvitetään tarkemmin. Kaikkiaan tutkittiin 12:ta potilasta, joille syntyi äkillinen maksavaurio lähes vuoden kuluttua Herbalife-tuotteiden käytön aloittamisesta. Yksi joutui maksansiirtoon ja kuoli sen seurauksiin.Sivut

Kommentit (74)

Vierailija

Luontaistuotteet eivät ole elintarvikkeita eivätkä lääkkeitä, eli niitä ei tutkita elintarvikkeina eikä lääkkeinä, ja ne voivat sisältää ihan mitä vain.

Vierailija

Herbalifen kilpailijat ovat tehneet tän kohun. Nyt on alkamassa vuoden paras laihdutussesonki ja kilpailijat koittavat saada herbalifen pois markkinoilta, että saisivat omia tuotteitaan myytyä. Helsingin yliopiston sairaalan lääkäri kertoo nelosen uutisvideossa, että hl tuotteiden käyttö on täysin turvallista oikein käytettynä. Kyllähän mikä tahansa pilleri voi aiheuttaa ongelmia, jos otetaan liikaa. Ja mistä me sitä paitsi

tiedetään millasia näitten ihmisten taustat on jotka on nyt uutisotsikoissa. Voi olla huumeita, alkoholia ja jo olemassa olevia maksaongelmia jne.

Vierailija

Lääkkeet on tutkittuja. Niillä on sivuvaikutuksia, jotka on löydetty. Kuitenkin niiden antamat hyödyt ovat haittoja suuremmat.Herbalife on tutkimatonta mönjää, jota ei anneta tutkittavaksi. Kukaan ei tiedä sen hyödyistä tai haitoista mitään.Lääkkeillä on funktio, jos haluaa laihtua voi myös vaihtoehtoisesti laihduttaa vanhoilla hyvillä keinoilla, kuten liikkuminen ja kasvisten puputtaminen.

Vierailija

nini saattaspa käydä pian näin että sama tuote ilmestyisi markkinoille eri tuotenimellä ja eri firman nimissä.

Älkää olko niin hyväuskoisia, lääkefrimoilla on kova kamppailu asiakkaista.

Vierailija

eivät ole lääkkeitä eivätkä myöskään luontaistuotteita. Ne ovat elintarvikkeita, joita Suomen elintarvikevirasto valvoo.Siis RUOKAA. Herbalifeen tulee päälle RUOAN arvonlisävero, joka on 17 %.

Vierailija

Itse en pysty käyttämään oikeastaan mitään lääkeaineita tai luontaistuotteita ja luulen, että mikä tahansa vieras aine voi aiheuttaa jollekin jotakin.

Vierailija

tämä yrtti terveydelle haitallinen vai ei. Kokeneimmallakin poppamiehellä oli käytössään vain edeltäjänsä anekdootteja ja oma hyvin subjektiivinen arvionsa muutamista ihmisistä joille oli antanut lääkettä vaikka diagnoosikaan ei ollut ihan selvillä jne.Harvinaisten terveyshaittojen sekä suotuisten terveysvaikutusten selvittämiseen vaaditaan laajoja kaksoissokkotutkimuksia eikä sellaisista ole luontaistuotteilla haisuakaan. Kiinalaisessakin lääketieteessä mennään usein musta tuntuu-linjalla. Vai onko joku joskus nähnyt todisteita näistä energioiden meridiaaneista sun muista?Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Kannattaa kuitenkin muistaa, että luontaistuotteitakin myydään ihan puhtaasti voitontavoittelun vuoksi. Koska tuotteiden sisältöä ei juuri säädellä ja tutkita puoluettoomasti, niin ahneus varmasti valmistajilla lisääntyy ja saatetaan käyttää aika kyseenalaisiakin aineita.
Tästä oon täysin samaa mieltä. Mulla ei ole kokemusta Herbalife-tuotteista, mutta satuin tapaamaan sen miehen (ruotsalaisen), joka toi kyseiset tuotteet pohjoismaihin. Esiinnyin sen pippaloissa Etelä-Ranskassa missä sillä oli mieletön lukaali uima-altaineen, design-kalusteineen ja urheiluautoineen, ja mies itse ihana blondi yliruskettunut hampaansa valkaissut iljetys, vaimo paljettiminimekossaan ja ikinä en ole esiintynyt niin röyhkeälle yleisölle, joka tulee kesken biisien valittamaan kun haluais nyt saada vähän toisenlaista musaa. Siinä on mulle jo syy boikotoida herbalifea ja olla vakuuttunut että firman pomoilla on vain taloudelliset intressit tärkeitä.Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat