Vierailija

en ole käyttänyt ehkäisyä vuoteen, mutta en ole silti tullut kertaakaan raskaaksi haluisin tietää mitä kokeita yms....tehdään lapsettomuus klinikalla kun tutkitaan naisen hedelmällisyyttä????

Kommentit (3)

Ihan ensimmäinen askel lapsettomuuden selvittämisessä otetaan silloin, kun yritystä on takana vuosi eli teillä asia on halutessanne ajankohtainen. Soita omalle lääkärillesi ja varaa aika. Jos talous sallii ja haluat päästä nopeammin liikkeelle, voit soittaa suoraan yksityiselle lapsettomuusklinikalle. Minä olen ollut hoidossa julkisella puolella ja kokenut kyllä saaneeni hyvää hoitoa. Jono ym tilanteet vaihelevat paljon paikkakuntien mukaan.Jos menet julkiselle, ensimmäinen tapaaminen saattaa olla oman alueesi terveyskeskuksessa terveydenhoitajalla. Siitä se lähtee ja saat lähetteen tutkimuksiin ja lääkärille. Ensimmäisenä kartoitetaan tilanne ja poissuljetaan sairaudet (esim. sukupuolitaudit).Alkuvaiheessa tehdään myös miehellesi siemennestetutkimus ja sinulle kierronkartoitus, jossa katsotaan ovuloitko normaalisti. Seuraavina askeleina on esim. munatorvien aukiolotutkimus. Voit tietysti tutustua kuukautiskiertoosi myös itse käyttämällä ovulaatiotestejä. Onko kuukautiskiertosi normaali ja säännöllinen?Hoitosuunnitelma tehdään yksilöllisesti sen mukaan, mitä tutkimuksessa löytyy. Moni pari on lapseton myös " ilman syytä" , jolloin yleensä lähdetään liikkeelle inseminaatioista, joka on ns. kevyin hoito. Netistä löytyy paljon tietoa, mutta kannattaa pysytellä virallisilla sivuilla.Jos haluat vertaistukea, niin tervetuloa tuonne Ensikkojen pinoon. Siellä on meitä, jotka toivovat ensimmäistä lastaan ja tie on vienyt hoitojen pariin. Toki olet tervetullut jakamaan ajatuksia, vaikka hoidot eivät olisi vielä ajankohtaisiakaan.Toivottavasti teillä pian tärppää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tutkitaan molemmat eli mieheltä siemenneste ja sulta ainakin hormonit verikokeella (kierron alussa ja lopussa eri hormonit). Ultra todennäköisesti tehdään ja jos on jotain syitä olettaa että putket on tukossa (klamydia tai muita tulehduksia tms. sairastettuna) voidaan tehdä ns. sonosalpingografia (meniköhän oikein? siis SSG) jossa ruiskutetaan keittosuolaliuosta kohtuun ja katsotaan kulkeeko niinkuin pitää. Vissiin nykyään molemmilta tutkitaan myös hiv, kuppa ja C-hepatiitti kun ne taitaa olla tutkittuna jotta hoitoja voidaan tehdä.Voin kyllä muistaa väärin kun meidän alkututkimuksista on jo niin kauan ja voi olla että käytännöt on muuttuneetkin tän uuden lain mukana joten kysymällä klinikalta varmistuu!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat