Vierailija

Kommentit (19)

On paljon ihmisiä, joille on ihan samantekevää onko heillä esim. sisustus kaunis tai vaatteet kauniita. Heitä kiinnostaa toisenlaiset asiat. Ei kaikki saa visuaalisesta kauneudesta mitään nautintoa, eikä heitä kiinnosta se, miltä asiat NÄYTTÄVÄT.Väittäisin, että monet ihmiset, jotka eivät viitsi leikkauttaa tukkaansa ylipäätään mihinkään malliin, kulkevat kesäisin virttyneissä mainosteepaidoissa ja roikkuvissa verkkareissa eivät todellakaan tee niin, koska heidän mielestään näin he ovat visuaalisesti KAUNEIMMAN näköisiä. Heitä ei yksinkertaisesti kiinnosta miltä näyttävät.Toki makuja on monia, mutta on myös ihmisiä, joita ei kauneusarvot kerta kaikkiaan kiinnosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mä ajattelisin, että esteetikolle olisi tärkeintä kauneus ohitse muiden arvojen. Hän tekisi esimerkiksi sisustuksessa ratkaisuja pelkästään kauneuden perusteella, välittämättä esimerkiksi käytännöllisyydestä.Tuo oli myös hyvä pointti, että osaa luoda kaunista myös sellaisesta mitä muut eivät huomaa.


" Minä pidän kaikesta kauniista, tällainen esteetikko kun olen"Aaaaaaargh!! Eikö jokainen pidä kaikesta kauniista? Siis omasta mielestään kauniista? Kauneus on eri asioita eri ihmisille. Emmekö me siis kaikki ole esteetikkoja? Mutta nämö jotka suurin elein julistautuvat esteetikoksi, ilmeisesti kuvittelevat olevansa ainoita oikeita kauneuden ymmärtäjiä.

Tai saatan ostaa jonkun todella kulahtaneen huonekalun ja nään sen sieluni silmin laitettuna. Vaikka joku muu näkee siinä vain ruman romun?Lainaus:

Tämän miellän todelliseksi esteetikoksi.


miksi: siksi kun nautin ihan tajuttomasta kaikesta kauniista...minun on pakko pysähtyä katsomaan sellaista...Jos joku on mielestäni rumaa, se on rumaa. Kuten paskaläjä.

Vanha keskustelu, mutta jos joku eksyy aiheen pariin vielä tänä päivänä niin tarjoaisin sivistyssanakirjan määritelmää:

1. Estetiikan tuntija

2. Taiteen tuntija

 

Estetiikka on maailmankatsomuksellista

Laajentaisin tuota estetiikan/taiteen asiantuntijuutta vielä. Eli itse koen, että esteetikko katselee ympäristöään ja pyrkii laajentamaan käsitystään kauneudesta. Hän ymmärtää kauneuden subjektiivisuuden eli sen että kukin kokee kauneuden/rumuuden yksilöllisesti ja suhtautuu avoimesti erilaisiin esteettisiin mieltymyksiin ja käsityksiin. "Tyylitaju", maku vaatteiden tai sisustuksen suhteen ei suoranaisesti tee esteetikkoa. Estetiikka on pohjimmiltaan filosofista ja liittyy kokonaisvaltaiseen tapaan tarkastella maailmaa. On varmasti totta että taiteen parissa viihtyvät omaavat laajemman esteettisen elämyskaaren.

Esteetikko on henkilö, joka pyrkii tietoisesti kauneuteen ja haluaa nähdä sitä ympärillään. Myös toteuttaa näitä toiveitaan, kaikessa tai jossain asiassa: puutarhassa, sisustuksessa jne. Voi tätä keskustelun tasoa!

ei-esteetikko

Esteetikko tarkoittaa estetiikan tutkijaa tai muuta estetiikan alan tieteenharjoittajaa. Estetiikka on filosofian tieteenala, kauneuden tai kauneusarvojen filosofiaa. "Esteettinen" ei tarkoita visuaalisesti miellyttävää, vaan esteettinen kokemus voi olla myönteinen tai kielteinen. Sana tarkoittaa vain kauneusarvoihin liittyvää. Käyttäkää näitä oikein, niin ette vaikuta yksinkertaisilta!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat