Tikku jalkapohjassa; vinkkejä poistoon kaivataan.

Vierailija

Miten voisi "helpoiten" poistaa tikun vajaa 4-vuotiaan lapsosen jalkapohjasta? On mennyt ihon alle kokonaan pitkittäin. Voiko antaa olla ja odottaa että tulisi itsestään pois? On kosketus arka ja aristaa kävellessään. Ei kuitenkaan punoita tai näytä tulehtuneelta. Kiitos jo etukäteen vinkeistä.

Kommentit (7)

Jos odotat, että itsestään tulee pois, niin muuttuu tosi kipeäksi. Sehän tulehtuu ja märkii ennen poistumistaan. On aika kivuliasta pitkittää ja antaa lapsen kävellä jalalla.

Olen sitä mieltä, että kerralla kärsitty kipu ja sitten se on ohi. Muista puhdistaa alue, kun saat tikun pois.

Jos ei kovin herkkäunista sorttia niin helposti onnistuu kun hitaasti ja rauhallisesti toimii. Eniten noissa tikunpoistoissa kun ainakin meillä tuntuu sattuvan henkisesti kun näkevät neulan.Muuten hyvä vinkki pienien tikkujen poistoon, varsinkin jos on tullut paljon pientä tikkua: laitetaan semmoinen duoderm (mitä esim. rakkojen päälle voi laittaa) yöksi päälle niin se vetää pienet tikut ylös. Toimii muuten tosi hyvin.

sitten desinfioidulla neulalla varovasti avaat vähän sitä ihoa siitä tikun päästä, ja toisesta päästä tikkua vähän työnnät eteenpäin. Kun pikkuisenkin sitä tikkua tulee ulos, niin otat pinseteillä ja vedät. Desinfioi lopuksi vielä. Näin meillä saatu kaikki tikut aina helposti ulos.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat