Seuraa 

Eli meillä aloittaa poika syksyllä koulun ja tämä äiti on kyllä vähän hukassa vaate ja monien muidenkin asioiden suhteen...Eli millainen käytäntö teidän lastenne koulussa on, pitääkö lapset ulkokenkiä jalassa luokassa? Entä ulkohousuja?

Vai onko missään käytössä sisätossuja vai sukkasilleen?

Entä nuo vaatteet sitten, etenkin siis kura ja lumi aikaan, onko haalareita kellään käytössä? Entä takki ja housut, ollaanko luokassa toppahousut jalassa vai onko alla collegehousut tms. ja toppahousut riisutaan ja puetaan taas välitunnille?

Millaiset ulkokengät ja haalari vai takki ja housut, kosteussuojatut jotta kerkeis kuivahtaa vai?!?!?

Eikö nyt eka ja toka luokkalaiset vielä leiki pihalla välitunneilla vai mitä touhuavat?Tässä on vielä syksyyn aikaa, mutta olin ajatellut alennusmyynneistä ostaa valmiiksi jotain talvivaatetta ensi talveksi ja mietin nyt sitten että mitä koululaiset pitävät päällään.Koulumatkat poika kulkee koulukyydillä taksilla, joten koulumatkojen ajaksi ei tarvitse toppaa pukea mitenkään erityisen paljoa.

Ja hän tulee koulusta taksilla suoraan kotiin, kun minä olen vielä kotona, eli ei mene mihinkään iltapäiväkerhoon tms.Kaikkea mitä vaan tulee pienten ekaluokkalaisten asioista mieleen niin kertokaa ihmeessä, haluan tietää kaiken. Kyllähän tässä tulee vielä kouluun tutustuminen eteen ja varmasti tuolta esikoulustakin tietoa, mutta nyt aihe on itsellä niin pinnalla että haluan tietää :)Kiitos..

Kommentit (7)

Meillä poika ekaluokkalainen ja pikku hiljaa näitä vaatekäytäntöjä tässä on muodostunut. Syksyllä kun oli melko kuivaa, niin pojalla oli koko päivän sellaiset hieman vettä hylkivät housut, joita voi sitten käyttää sisälläkin. Mutta kun tuli märkiä ilmoja, niin kotoa sai melkein kuukauden tulla käskyä laittaa ne ulkohousut välitunnilla ennen kuin alkoi pojallekin mennä perille. Se, kun kestää niin kauan... Pojalla oli repussa varahousut ja joutui niitä välillä vaihtamaan, kun oli loiskinut vesilätäköissä, mutta vihdoin saatiin tuo ulkohousujen laitto siis onnistumaan. Koulussa ei tällaiseen asiaan ole puututtu millään lailla ja sehän siinä ongelmana onkin, että kotona pitäisi ohjeistaa koko päivän varalle. Kun aamulla aloitetaan aamukerhosta, sitten kouluun ja vielä iltapäiväkerhoon, niin siinä on jo monta kohtaa, johon niitä ohjeistuksia tarvitaan.Haalareita ei olisi enää missään tapauksessa suostunut laittamaan vaan housut ja takki ehdottomasti. Ja sellaiset, että saa nopeasti puettua, kun välitunti kestää vaan vartin, ainakin meillä. Kosteussuoja on ekaluokkalaisellakin vielä aivan ehdoton, niin voi vapaasti temmeltää. Meillä pelattiin joulukuun alkuun saakka jalkapalloa vesilätäköiden seassa. Lunta odotetaan vieläkin, mutta varmasti lumileikitkin on vielä aivan ehdottomia.Sisäkengistäkään ei ole tullut mitään ohjeita kotiin. Poika itse sanoi, että opettaja oli vähän aikaa sitten sanonut, että sisäkengät olisi hyvä olla, joten nyt joululomalla ne on hankittu. Kuulema vasta kahdella muulla luokkakaverilla ennen joulua sellaiset oli. Ihmetyttää kyllä, että miksi opettaja ei sellaisestakaan laita lappua kotiin, vaan tiedon pitäisi kulkea suullisesti 7-vuotiaan muistissa kotiin saakka. Tai sitten suositus ei ollut niin kovin tärkeä. Ja jumppatossut ei sitten kuulema olisi pojalle kelvanneet sisäkengiksi missään tapauksessa...

Pojan koululla eletään sinänsä poikkeuksellista aikaa, että piha = rakennustyömaa. Eli kuraa on joka paikka täynnä. Siksi opettajalta tuli heti syksyllä viestiä sisäkengistä, sellaiset hankittiin ja niitä kuulemma kaikki käyttää.Vaatepuolelta poika käyttää koulussa collegehousuja tai farkkuja. Ulos hän laittaa päälle kosteussuojatut housut. Haalareita ei ole vielä tarvinnut enkä kyllä usko että hän niitä suostuisi laittamaan päälleen kouluun. Kotona ulkoillessa voi kuulemma harkita, varsinkin pulkkamäkeen mennessä ;)Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eikä haalari kelpaa enää vaikka viellä syksyllä oli sitä mieltä että haalari. Ekan luokan piti vielä haalaria talvella ja aika monella muullakin oli, siis pojilla. Johtuen siitä että oli niin nopea laittaa päälle välkälle mennessä.Ehdottomasti kosteussuojatut. Meillä poika vieläkin konttailee pihalla ja möyryää mettikössä välkillä. Rakentelevat hiekkalaatikossa linnoituksia. Varsinkin iltiksen jälleen on ulkovaatteet järkyssä kunnossa. Meillä on nykyisin goretex hanskatkin kun muutoin ovat heti litimärät. Jostain syystä ei tajua vaihtaakkaan vaikka olis varahanskat mukana. Kengät myös goret. Ekalla luokalla oli siis ei-kosteussuojattuja myös välillä ja märkä oli sit herkästi.Luokassa ulkohousut pois, sisäkenkiä siellä ei käytetä. Jotkut tytöt ilmeisesti ovat välillä pitäneet jotain sandaaleja. Alla pojalla ollut lähinnä collegehousuja. Ovat mukavammat toppahousujen alla.

jälkeen tyttö itse halusi haalarin kun on lämpimämpi ja nopeampi puke. Ensi talveksikin haluaa tyttö vielä haalarin vaikka on jo tokaluokkalainen. Välikausivaatteet meillä takki ja housut. Sisävaatteet ulkovaatteiden alla ja jalkaan sisätossut jos muistaa. Harvoin muistaa kun sukan pohjat on niin liakiset. Tosi kurainen tyttö meiltä nyt päivittäin kotiutuu eli jossain mudassa nuo näköjään möyrivät. Kosteussuoja vaatteet ovat kyllä hyvät näillä säillä.

Ekaluokan opena voin kertoa minkälaiset käytännöt meidän koulussa on pienten kohdalla.

Eli meillä oppilailla on vielä aika paljon haalareita käytössä, niin tytöillä kuin pojillakin. Toimii hyvin pihapuuhailuissa ja on monille NOPEAMPI PUKEA kuin takki ja housut. Välitunnit kun ei ole kauhean pitkiä ja monilla pienillä pukemiseen vielä vierähtää aikaa... Ja kaikilla siis on oltava erilliset ulkohousut (jos ei haalaria)!

Sisälle tultaessa ulkohuosut riisutaan aina pois ja alla on trikoita, collegehousuja, hameita jne.

Meillä myös osalla oppilaista käytössä sisäkengät, osa sukkasillaan.


Oma lapseni ei ole vielä kouluiässä, mutta olen opettaja, joten vastaanpa omalla kokemuksellani.Luokissa ja käytävillä kouluissa kävellään ilman kenkiä, useimmat lapset sukkasillaan, mutta joillan on sisäkenkiä tai tossuja.Haalari tosiaan olisi pienellä koululaisella vielä vallan mainio talvivaate, mutta aniharvalla niitä enää on. Yleensä välkälle vedetään ulkohousut ja takki päälle. Ulkohousujakaan kaikki eivät käytä. Kosteussuojavaatteet kyllä kannattaa olla, sillä pienet tosiaan möyrivät kinoksissa ja laskevat mäkeä, jos koulun pihalla sellainen vain on.Sisävaatteissa on paljon eroa. Toiset tykkäävät pitää farkkuja ja huppareita, toiset taas viihtyvät collegehousuissa. Aika lailla laidasta laitaan siis. Ja kiireessä ne ulkohousut saattavat kyllä jäädä jalkaan välkän jälkeen, mutta hyvä ne olisi ottaa pois ennen tunnille menoa, jottei ihan hiki tulisi.-maisa-

Ulkokenkiä ei käytetä sisällä. Lapsilla on käytössä sisätossut/kengät, meillä rantasandaalit:) On meinaa helppo laittaa jalkaan ettei käyttö ainakaan siitä ole kiinni.Välitunnit ovat pihalla ja kosteussuojavaatteet on aika ehdottomat. Meilläkin on pelattu jalkapalloa vielä koko joulukuun ja möyrivät kyllä lumessa. Ihan leikkiessä välitunnit siis menevät.Haalareita ei lapsilla pahemmin näe. Olisivat kyllä siitä hyvät että helppo pukea ja pakko pukea/riisua myös se alaosa. Tosin meillä ei käytetä mitoituksen vuoksi (kun hihat on sopivat roikkuu haarus polvissa). -Meillä kun lapsella tuppaa pysymään ne toppahousut tunnillakin päällä. Pukemisessa ei siis ole ongelmia, mutta riisumisessa on (tosin on aina ollut ja yleensä ei tule edes ikinä hiki, kesälläkin vetää tyytyväisenä vaikka kahdet housut päällekkäin kuin muut ovat shortseissa). Vaatteet on mahdollisimman helposti puettavat, mutta itse suosin silti toppahousuissa lumilukkoja ja henkseleitä (pysyvät päällä). Sitten on muistuteltu lasta ainakin miljoona kertaa lahkeiden laittamisesta, kun ei auta jos lumi/märkä on heti nilkasta sisällä kun lahkeet on huonosti. Lisäksi hanskoissa on hyvä olla pitkät varret.Eli koulussa lapsen pitäisi itse huolehtia pukemisesta... Muistaa laittaa kaikki tarpeelliset vaatteet ja vielä niin ettei möyriessä kastu/tule kylmä. Meillä on lapsella varoiksi repussa aina varasukat ja vaihtohousutkin- jos päällä olevat kastuu. Tosin vähän tilaa vievät ja kevyet kantaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat