Seuraa 

Koululaispuolelta jo kyselin, mutta kysyn täälläkin..

Eli poika aloittaa syksyllä koulun, pitääkö ekaluokkalaiset vielä toppahaalareita? Haalari nyt toki riisuttais luokkaan mennessä pois, mutta jos käytössä onkin takki ja housut niin onko oppilaat sitten toppahousuissa luokassa? Vai olisiko alla sitten esim collegehousut?Ja sitten mietin että jos housua ja takkia taikka sitä haalaria riisutaan tunnin ajaksi naulakkoon, niin olisiko ne hyvä niiden hyvä olla varmaankin kosteussuojatut jotka kuivuvat nopeasti, etenkin siis loska ja sade aikoina? Mitenkäs kengät??Olen aivan ummikko näissä asioissa, esikoinen siis kouluun lähdössä, enkä omasta ekaluokastani muista mitään ja varmaan on käytännötkin muuttuneet siitä..Leikkiikö eka ja toka luokkalaiset ulkona vielä välitunneilla, eli onko vaatteilla tota kosteussuojavaatimusta?Kiitos

Kommentit (9)

Meidän pikku ekaluokkalainen sanoi syksyllä ettei aio käyttää haalareita, ja ostin toppatakit ja housut. Mutta kun luokkakaveri tuli toppahaalareissa kouluun ja ehti ekana välitunnilla ulos, vaihtoi meidänkin poika heti haalareihin. Ja Kuoma-kengätkin pitäisi olla kun on helpommat, mutta märän kelin takia olen kuitenkin käskenyt panna goretexit. Ja tosiaan sadevaatteita ei käytä kuin kotipihalla korkeintaan, kosteussuojattuja vaatteita mieluummin. Ja melkein joka päivä on täytynyt pestä ulkovaatteita ennen lumen tuloa. Meidän pojalle kelpaa vielä college-housutkin, mukavuus on tärkeintä.

nelliina:

Lainaus:

enkä " pikkulasten" merkkejä, lapsen vaatetietoisuus kasvaa nyt niin vauhdilla. Kotipihalle sentään kelpaavat vielä ihan mitkä tahansa vaatteet. :)
Hei, ihan pakko kysyä, mitä ovat nämä " piikulasten merkit" ?Minä olen piheyksissäni ostanut tyttärelleni varastoon alemyynneistä jo isojakin kokoja - varmaan ihan eskarilaiseksi asti. Eipä tullut mielenkään, että jo eskarilainen voisi olla merkkitietoinen...Oma 2,5-vuotiaani on vielä täysin välinpitämätön vaatteidensa suhteen. Tai ei nyt ihan. Pari kertaa on pyytänyt hameen/mekon päälleen.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ja lopuksi voisin sanoa, että voi hyvänen aika tätä pyykin määrää. Pojat ovat ulkona liukkarihippaa, mikä käytännössä tarkoittaa tämmöisenä talvena sitä, että housut ja takki ovat joka päivä sekä sisä- että ulkopuolelta täynnä hiekkaa ja kuraa. Housuja on oltava vähintään 3-4 ja takkeja 2-3, jos on tämmöinen äiti, joka haluaa, että seuraavana päivänä ei mennä ruskeissa housuissa kouluun, jos samaiset housut ovat edellisenä päivänä olleet kuitenkin aamusta mustat. Niin ja kukaan ei kuulema käytä sadetakkia eikä kurahousuja, joten kyllä on hyvä jos vaateet pitää vettä. Samoin kumppareita on aika harvalla, joten vettä pitävät lenkkarit ja talvikengät vois olla aika hyvä ostos. Voin sanoa, että jos päiväkodissa pärjäsi tavishaalari + kurikset ostoksilla, niin nyt on teknisille vaatteille käyttöä ja niitä on syytä olla monet, ainakin jos on tämmöinen luonne kuin mun pojalla ja hänen kavereillaan eli ei vaan nätisti seisoskele sateella katoksen alla.

[/quote]
Heh,tähän on helppo yhtyä :)Sellaisen huomion olen kuitenkin tehnyt että verrattuna omiin kouluaikoihini välitunteja ei enää olekaan joka välissä, vaan alaluokilla on helposti vain yksi välitunti päivässä kun päivät ovat niin lyhyitä ja opiskelukokonaisuudet pitkiä. Monta kertaa ei siis tartte pukea.

Tyttö ekalla ja ei suostu haalaria laittamaan, kun ei muillakaan ole.

Plussakeleillä on välitunnit pelkillä farkuilla (alla pitkikset) ja takilla, pakkasilla vasta viitsii vetää toppahousut välitunneiksi. Koulumatkoilla pitää kelillä kuin kelillä toppahousuja.saas nähdä, miten suostuu niitä enää ensi syksynä pitämään koulussa. Nytkin mieluiten kulkisi jo farkuissa (on siis eskarissa).

Vaaleanpunaista en uskalla enää ostaa myöskään ulkovaatteisiin, enkä " pikkulasten" merkkejä, lapsen vaatetietoisuus kasvaa nyt niin vauhdilla. Kotipihalle sentään kelpaavat vielä ihan mitkä tahansa vaatteet. :)

Kosteussuoja on ehdoton, ainakin nuo leikkii välitunneilla ja varsinkin koulumatkoilla paljon.Samoin vaatteet väri... Ostin tytölle reimatecin v.pun takin, ticketin v.pun untavatakin ja vaaleanharmaat toppahousut. Ja kun ei täällä etelä-suomessa ole vielä ollut lunta, niin vaatteet on kamalassa kunnossa (takki ei lähde pesussa puhtaaksi ja housut on rikki polvesta). Tai ei tuo ticket, kun ei sitä ole täällä vielä tarvinut.

Mutta alesta kävin ostamassa uuden takin+housut, nyt kirkkaanpunaisen takin ja mustat housut, jos ne eivät olisi roskiskunnossa yhtä nopeasti.Joten suosittelen kestäviä (mielellään cordura) housuja ja suojaisan värisiä vaatteita. Täällä esim puussa kiipeilyt on kovin suosittuja koulumatkatouhuja.

Poikamme aloitti ekaluokan kaksiosaisella puvulla, mutta jossain vaiheessa otti vielä entisen haalarin käyttöön ensimmäisen talven ajaksi.Puvut ovat siis kaksiosaisia, kosteudenpitäviä. Coretexejä (Eccot) on pidetty, muutaman kerran kumppareita. Viime talvena (tokalla) piti jopa huopikkaita! Puvun alla on olleet aina farkut. Joskus sain laitatettua collagehousut, mutta jostain syystä ne kelpaavat vain kotihousuiksi.Sisäkenkinä on olleet Eccon sandaalit.Puolen vuoden kokemuksella ekaluokkalaisen äitinä vastailen.Pojan luokalla on yksi tyttö ja yksi poika, jotka käyttää haalareita, kaikki muut kulkee takki + housut yhdistelmällä. Toppahousujen alla on yleensä toiset housut, jotka jää sitten jalkaan, kun ne päälimäiset housut riisutaan pois. Meillä poika ei koulussa pidä collegehousuja eikä kuulema juuri kukaan muukaan. Farkut ovat mielestäni aika jäykät toppahousujen alle, joten useimmiten alla on ohuet puuvillahousut. Ihan kateellisena katson, kun tytöille on kivoja housuja, joita voisi varmaan pitää ulkohousujen alla, mutta pojille on tosi vaikea löytää jollei collegehousuja tai verkkareita halua käyttää.Kengät meidän pojan koulussa riisutaan aina jalasta ja sisällä on sitten jotkut toiset kengät tai tossut, sillä lattiat voivat olla märkiä, kun ulkokengillä kuitenkin tullaan sisään. Meidän pojalla on sellaiset sandaalin ja kengän sekoitukset eli ovat vähän kuin lenkkarit, mutta osa kengästä on verkkokangasta eli ei niin hiostavat (Timberlandin). Olisin voinut ostaa myös kantakapilliset sandaalit, mutten moisia löytänyt riittävän isossa koossa. Muut kuulema käyttävät paljolti nahkatossuja, joissain muissa kouluissa kai käytetään paljon jotain urheilusandaalien tapaisia.Ja lopuksi voisin sanoa, että voi hyvänen aika tätä pyykin määrää. Pojat ovat ulkona liukkarihippaa, mikä käytännössä tarkoittaa tämmöisenä talvena sitä, että housut ja takki ovat joka päivä sekä sisä- että ulkopuolelta täynnä hiekkaa ja kuraa. Housuja on oltava vähintään 3-4 ja takkeja 2-3, jos on tämmöinen äiti, joka haluaa, että seuraavana päivänä ei mennä ruskeissa housuissa kouluun, jos samaiset housut ovat edellisenä päivänä olleet kuitenkin aamusta mustat. Niin ja kukaan ei kuulema käytä sadetakkia eikä kurahousuja, joten kyllä on hyvä jos vaateet pitää vettä. Samoin kumppareita on aika harvalla, joten vettä pitävät lenkkarit ja talvikengät vois olla aika hyvä ostos. Voin sanoa, että jos päiväkodissa pärjäsi tavishaalari + kurikset ostoksilla, niin nyt on teknisille vaatteille käyttöä ja niitä on syytä olla monet, ainakin jos on tämmöinen luonne kuin mun pojalla ja hänen kavereillaan eli ei vaan nätisti seisoskele sateella katoksen alla.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat