Seuraa 

Meillä ehkä muutto sinne edessä, ja moni asia askarruttaa mieltä. Kolmas lapsi syntyy kesällä täällä, mutta syksyllä olisi ehkä muutto edessä. Olisi mukava kuulla millaista elo siellä on, ja miten lasten kanssa asiat hoituvat.

Kommentit (6)

Toivottavasti löydätte mukavan asunnon ja tutudtut nopeasti muihin äiteihin. Jos mahdollista valitkaa sellainen asuinpaikka, joka ei ole ihan keskustassa. Ilasto on aika saatunut ja sen kyllä huomaa heti kun lauskeudutte Prahan lentokentälle. Oma auto kannattaa olla käytössä jos mahdollista. Prahasta kuten muualtakin löytyy valtavia ostosparatiiseja jossa saa kulutettua helposti päiviä. Kaikkea saa jos on hyvät tulot.Isot ostokset kannattaa tehdä kerran viikossa isossa supermarketissa. lasten vaatteet on Prahassa kalliita ja laatu on huono, itse kannan täältä Suomesta aina kaikki pieneksi jääneet vaatteet kaikille sukulaisille. Kypärämyssy on siellä kova sana koska sellaista siellä ei tunneta. Laadukkaat haalarit myös.Lapsille kannattaa ottaa kunnon vakuutukset. Yksityisiä lääkäreitä löyttyy aika mukavasti, mutta jos pitää turvautua sairaalaan, niin siellä saa varautua viellä huonoon ja epäystävälliseen palveluun. Tässäkin asiassa on hyvä olla ns. heti suhteita ja ystäviä. Varautukaa siihen, että lääkärille hoitohenkilökunnalle joka ei ole yksityinen odottaa keiklta ja enemmän viellä ulkomaalaisilta " pimeetä voitelurahaa" . Silloin saa hyvää palvelua ja homat sujuu. Tää on se ikävä totuus joka on jäänyt komunismin muistona.Neuvolat toimii samalla periaatteella kun tääläkin. kannattaa kuitenkin kysyä ennen lähtöä Suomesta olisiko järkevää ottaa/saada pakolliset rokotteet mukaan. Tekeissä myös rokotetaan, mutta rokotusohjelma saattaa olla erilainen.laia minulle vaikka s postia vikina@suomi24.fi niin kerron lisää ja voimme olla yhteydessä myös SKYPEN kautta sillon kun olette Prahassa ja tarvitset apua ta haluat vain jutella.Katarina

0440-426096

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Anteeksi, kun en ole vastannut, on ollut hieman härdelliä, enkä ole kauheasti ehtinyt koneelle. Kiitos tiedoistasi, ja otan varmasti sinuun vielä yhteyttä, kysyttävää on paljon. Meidän lähdön pitäisi varmistua lähipäivinä, katsotaan sitten, onko muutto edessä vai ei. Hyviä vinkkejä annoit, niistä on varmasti apua. Kirjoittelen myöhemmin lisää!!!

Olenkin kuullut monen kehuvan Prahaa (varmasti se tutuin paikka suomalaisille), mutta ihanaa saada myös näkökulmaa henkilöltä, joka on asunut siellä päin, eikä pelkästään matkustellut turistina. Eniten mietityttää, miten sujuvat vauvan neuvolat, omat ruokaostokset ja yleensä arki kolmen lapsen kanssa, kun mies on varmaankin paljon reissussa. Innoissani kyllä kokemusta odotan, vaikka paljon tekemistä onkin vielä edessä ennen lähtöä!

Hei!Siitä on nyt 6vuotta kun palasimme suomeen. Meillä syntyi kolmas lapsemme siellä asumisen aikana (kuitenkin suomessa).

Viihdyimme siellä erittäin hyvin ja voin suositella paikkaa lämpöisesti kenelle vaan.Voit kirjoittaa minulle suoraan osoitteeseen moonl@luukku.com jos haluat kysyä tarkemmin.

Moi!Olen syntynyt Tsekkoslovakiassa ja asunut siellä koko lapsuuden ja nuoruuden. Tarkemmin kyllä Slovakiassa Bratislavassa. Nykyään kuten varmaan tiedät, ei puhuta enää Tsekkoslovakiasta, koska sitä valtiota ei enää ole olemassa, Ihmiset siis tsekit ja slovakit eivät ole muuttuneet.Heidän välit ovat hyvin lämpimät ja pidetään paljon yhtä.Tsekeistä minulla löytyy paljon ystäviä ja sukulaisia. Praha on oikein kaunis ja nykyään kunnon suurkaupunki. Ihmiset ovat oikein mukavat, ystävälliset ja kiinostuneita ulkomaalaisista. Tsekkiläisiin äiteihin on helppo tutustua esim. hiekkalaatikolla, ihmiset ovat avoimia ja auttavaisia.Toki rehellisyyden nimissä pitää todeta, että kuten jokaisessa suurkaupungissa niin myös Prahassa, Bratislavassa on omat vaarat kuten köyhät kerjäläiset, huumehörhöt jotka on osana kaupunki kuvaa. Sitä ei ollut ennen, nyt se on arkipäivää johon pitää tottua.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat