Seuraa 


Miten muut olette järjestäneet kesäajan hoidon? Palkkaatteko jonkun kotiin hoitamaan? Minkä ikäisenä lapsennne ovat pärjänneet yksikseen?

Meillä ei mummoja tai pappoja jotka voisivat hoitaa.. :/

Sivut

Kommentit (27)

ainakin suuremmilla paikkakunnilla kunta, urheiluseurat tai muut toimijat järjestävät kesäkuussa paljon erilaisia päiväleirejäja myös yöleirejä.Meidän lasten kaverit ainakin on noilla leireillä usein kesäkuun ekat viikot.Meilläpäin on tarjolla esim. leirejä, jotka kestää klo 8-16 ja sieltä saa myös ruoan tai sit on leirejä tyyliin klo 9-13 ja pitää ottaa omat eväät.Lisäksi lastemme koulun iltapäiväkerho järjestää kesälomahoitoa juhannukseen asti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sisarukset 7 ja 11v jäivät kesäksi kotiin - vanhemmat töissä eli osan kesästä olivat kahden siten, että naapuruston 11v tyttö oli heillä seurana, eivätkä aina joutuneet olemaan koko päivää keskenään, mutta kuitenkin aika paljon. Äiti laittoi päivän ruoat jääkaappiin jne. Systeemi näytti toimivalta, mutta loppukesästä paljastui, että tyttö 7v, ei ollut syönyt ruokiaan vaan heitti annoksensa roskiin - 11v. sisko oli vielä liian pieni vahtimaan pikkusiskon ruokailua. Seurauksena oli se, että 7v joutui sairaalan tiputukseen - alipainoa oli ehtinyt tulla kesän aikana useita kiloja. Valitettavasti rakastavat ja huolehtivat vanhemmat (tunnen ihmiset ja ovat loistavia vanhempia, viettävät kaiken aikansa lastensa kanssa jne, mutta tuossa vaiheessa oli töihin paluun myötä liikaa töitä eikä lomaa toisella vanhemmista ollenkaan) eivät huomanneet asiaa aikaisemmin, lapsi ei valittanut oloaan ja viihtymättömyyttään (jos sitä olikaan) vaan ruoka ei maittanut, sitä ei malttanut leikeiltä syödä jne. Joten tämän kokemuksen läheltä nähneenä en USKALLA omia lapsiani jättää ilman aikuista valvontaa vielä pitkään aikaan. Ja näidne lomaongelmien kanssa aletaan painia nyt ensi kesänä meilläkin - koulu alkaa vasta syksyllä, mutta hoitopaikka loppuu kesäkuun lopussa eli kun haluamme olla aloittamassa koulua siten, että lapsella edes elokuun ajan kevyt alku ja vanhempien tuki, tarvii lomat pitää erikseen...viikko ehkä sitä yhteistä lomaa. Mutta yhteistä lomaakin on oltava, olen samaa mieltä aikaisemmin kirjoittaneiden kanssa. Muuten ei perhe jaksa ja voi hyvin perheenä. Ainakaan meillä.

Lapset ovat nyt, tyttö tokalla ja poika nelosella. Ja viime kesänä he olivat pääsääntöisesti kahdestaan kotona. Olihan se alussa aivan hirveältä tuntuva ajatus, mutta olivat jo koulun jälkeen tottuneet olemaan kahdestaan. Mielestäni vastuun anto myös kasvattaa. Ja hyvin pärjäsivätkin, tietysti puhelin soi välillä useasti töissä, mutta kun säännöt ja rajat oli selvillä niin hyvin meni. Edellisenä kesänä meillä oli 15-vuotias tyttö lasten kanssa tarvittaessa (itse olin tuolloin vuorotyössä). Mutta lapset eivät seuraavana kesänä halunneet ainakaan sitä tyttöä(eivät oikein tykänneet,eikä äitikään ollut tyytyväinen) ja muitakaan ei ollut saatavilla, niin tämä ratkaisu toimi meillä hyvin. Vaikka lapset riitelelevät ja nahistelevat paljon kun vanhemmat ovat kotona, niin osaavat sitten kahdestaan olla hyvinkin solidaarisia ja toista huomioon ottavia.

Mutta lapset ovat erilaisia ja ratkaisut on ajateltava lapsen luonteen mukaan.

Eli sinne haen paikkaa meidän ekaluokkalaiselle tytölle. Toivottavasti saa paikan sinne...

Loppukesästä olemme puhuneet että tyttö menisi viikoksi serkkujen luokse, myös mummolaan on mahdollista mennä. Ja omien lomien pidosta ei vielä tiedä, milloin ne voidaan pitää, toivottavasti loppukesästä...

Pienituloisia kun olemme, tuskin hoitajan palkkaaminen kotiin olisi mahdollista. Paljonko tuollaiselle teinitytölle pitäisi maksaa esim. jos hän viikon vahtii yhtä lasta?

järjestettäis miehen kanssa lomat limittäin ja loppuviikoiksi pyydetään kaikki mahdolliset sukulaiset, kaverit, kummit yms apuun tai yrittäisin palkata hoitajan ainakin osaksi päiväksi. Kyllä eka luokkalinen jo jokusen tunnin itsekseen pärjää.

Meillä siis on ekaluokkalainen nyt mutta olen vielä hoitovapaalla ensi kesän. Seuraavana kesänä ensi vuonna limitetään lomia siten että 1 viikko pyritään saamaan yhteistä lomaa. Sitten loppuaika eli noin 2-3 vkoa saa isäni joka todennäköisesti pääsee siihen mennessä eläkkeelle tulla hoitamaan lastamme. Jos ei koko päiväksi niin ainakin 3-4 tuntia. Meillä kun mieheni kanssa niin eri työajat että ei tuon 4 tunnin lisäksi joudu olemaan kuin max 3 tuntia yksin. Lapsemme voi myös mennä mummulaan useammaksi päiväksi kerrallaan siis isäni kanssa kun mummot ja toinen vaari käy vielä töissä.

Eli kaikki mahdolliset tukiverkostot käyttöön. Rohkeasti pyytämään apua kaikilta. Tai sitten palkata hoitaja. Meilläpäin ei ole tietääkseni mitään ohjelmaa toimintaa kesäksi lapsille tai siis ns hoitoa leirejä, mutta meilläpäin jotkut perhepäivähoitjat hoitavat ekaluokkalaisia.

Itse tosiaan maksaisin mielelläni jos joku tarjoutuisi lapsia hoitamaan. Itse suhteuttaisin maksun iltapäiväkerhon maksuun. Vähintään ruoka+muut kulukorvaukset olisi hyvä maksaa.Mietin vaan että teillä joiden lasten kaverit ovat paljon, onko asia sovittu vanhempien kanssa? Jos lapset ovat keskenään ja tulevat teille eivät vanhemmat ehkä tiedä niin että miten paljon oleilevat ja syövät teillä.Vastavuoroisuus olisi hyvä, mutta tuntuu olevan olevan niitäkin vanhempia jotka eivät asiaa aina ymmärrä. Ja sitten on niitä lapsia jotka viihtyvät aina kotona, eivätkä ole niin halukkaita kavereille lähtemään. Silloin vastavuoroisuus ei oikein onnistu. Mutta rahallinen korvaus kyllä olisi varmaan hyvä.

Meillä lapset ovat olleet aina kesäloman keskenänsä kotona. Hyvin on mennyt. Esikoisen kohdalla kokeilimme laittaa lapsosen leireille pariksi viikoksi kesäloman alusta, jotta olisi ' hoitopaikka' kunnes me vanhemmat jäisimme lomille. Se ei toiminut yhtään, lapsi soitti monta kertaa päivässä iskälle ja äiskälle töihin ja ulvoi ikäväänsä. Lopulta menimme hakemaan tytön kotiin kolmen leiripäivän jälkeen. Seuraavalla viikolla olisi alkanut taas uusi leiri mutta voi sitä huutoa ja raivoamista joka pelkästä ajatuksesta seurasi. Päätimme että kokeillaan sitten pärjääkö tyttö yksinänsä päivät, aiemmin toki koulun jälkeen ollut yksin kunnes loppu perhe on palannut tarhasta ja töistä. Viikonloppuna tein pakkasen täyteen ruokaan, kirjoitin pakkauksiin viikonpäivät ja niin vaan oli tyttö sitten onnellinen kesälomanviettäjä. Kuopuksen sisarukset vaan olivat niin pieniä silloin että olivat vielä tarhassa, joten kuopus oli periaatteessa päivät aina yksin. Mutta kirmaili pitkin kylää kavereidensa kanssa, kävi uimassa ja pelaamassa pesistä ja kaveritkin kävivät paljon meillä leikkimässä. Parasta oli tietenkin se että aina oli siisti keittiö kun pääsi töistä kotiin ja onnellinen pikkukotiapulainen halimassa ovella.Meillä tämä on toiminut vallan loistavasti jokaisen ekaluokkalaisen kohdalla, tietty nykyään vanhemmatkin lapset ovat kotona kesälomat joten periaatteessa aina on seuraa. Jos lapsilta on kysynyt että miten on haluatteko jonkun hoitajan niin naamat on venähtänyt polvitaipeisiin ja alkanut pelästynyt selitys' eiiiiiiii mitäään hoitajia' . Nykyään lapsilla on joka päivä kesälomalla oma pikku kodinhoidollinen hommansa jonka hoitavat ja loppuajan saavat sitten leikkiä ja mennä niinkuin huvittaa.Lisäksi tämä systeemi on lisännyt jokaisen kakrun itsenäisyyttä ja antanut hurrrjasti lisää itsetuntoa. Eikä kuitenkaan kukaan ole joutunut ottamaan liikaa vastuuta itsestään tai pikkusisaristaan. Meillä talo on kyllä onnellisimmillaan kesälomalla.

ja maksan lapsenvahdille jos muuta ratkaisua ei löydy. Kaverin luona poika kyllä viihtyisi paljon paremmin kuin vahdin kanssa kotona. Tottakai vieraasta lapsesta, ruuista jne. on vaivaa, joten jotain korvausta haluan kyllä tarjota. Mutta kehtaako toinen osapuoli ottaa vastaan, ja minkä suuruisen korvauksen? Tietenkin olisi selkeintä maksaa esim. lapsenvahti puoliksi jonkun kanssa.

mutta pakko mennä töihin keväällä.

työpaikassani on määrätty kesäloma heinäkuulle kaikille,

samoin mieheni loma määrätty, sekin heinäkuulle!

eli ensikesä aivan auki vielä kesä ja elokuussa, poika on kyllä hirveän luotettava ja tunnollinen, luulen että pärjäisi joitakin tunteja yksinkin.

miehellä on vuorotyö, joten sekin kyllä auttaa.

sitten on jonkun verran mummeja ja kummeja, naapureitakin. toivottavasti sujuu!!

olin siis silloin yh, omaa lomaa 4 viikkoa, mummu hoiti 3 viikkoa, toinen mummo viikon, viikko leirillä, ja ekalla luokalla taisi olla toisella leririllä viikon. oli kyllä silloin sumplimista, pystyi kuitenkin olemaan myös kotona yksin (=lähellä asuvien kavereiden kanssa).

Tähän asti olen luullut, että kesäkuussa on sopivia leirejä tai leikkipuistotoimintaa, mutta kun katsoin viime kesän Kesäfiilis-esitettä netissä, huomasin ettei olekaan sopivaa. Yöleirit olivat yli 8-vuotiaille, ja päiväkurssit jne. esim. klo 9-12, 10-15 jne. ja kaukana kotoa. Eli ei mitenkään mahdollista normaalin työajan puitteissa kuljettaa lasta esim. Hietasaaren kesäpäiville klo 10-15, on sen verran kaukana meiltä ja työpaikalta.

Mietin osittaisen hoitovapaan ottamista, sillä saisi yhden vapaan viikossa, mutta vielä jää 4 päivää. Täytynee alkaa hyvissä ajoin kyselemään kavereiden vanhemmilta, missä heidän lapset ovat kesäkuussa. Jos joku on vaikka palkkaamassa hoitajaa tai isosisko vahtii tms. niin voisiko ottaa myös meidän pojan mukaan.

kun haet sanalla kesapassi! tämän vuoden kesäpassi julkaistaan helmikuun lopulla, mutta viime vuoden passi löytyy heti haussa toisen niin pääset katselemaan...siis helsinkiläisille tarkoitettuja leirejä

Olen yksinhuoltaja, joten ei ole mahdollisuuksia laittaa lomia peräkkäin kun isä ei osallistu moiseen.

Viime kesänä kun lapseni oli eka luokan jälkeen ensimmäisellä kesälomallaan, otin oman kesälomani lisäksi omaa lomaa ja nautiskelin pitkän kesän lapseni kanssa. IHANAA!

Suosittelen kaikille, varsinkin heille joilla on toinenkin vanhempi hoitamassa, niin voitte laittaa lomat peräkkäin ja toinen pyytää kaksiviikkoa omaa lomaa. VOILA, lapsi tykkää ja vanhemmat tyykkää!

Rahallisesti se ei ole niin iso lovi kuin voisi kuvitella.

jos työnantaja antaisi,mutta kun ei anna.Meillä on työpaikka,joka ei pyöri,jos kaikki olisivat samaan aikaan pitkillä lomilla.Meillä saa olla vain yksi hlö kerrallaan poissa loman takia,joten jos varaisin pitkän osan juuri koulujen lomakuukausista,niin ei riittäisi vkoja kaikille.Sama miehellä.

Meillä esikoinen ekalla, joten ekaa kertaa pitäisi tosiaan repiä jostain yhteensä 10 viikkoa lomaa.

Näin olen asian suunnitellut päässäni:mies ei pidä ollenkaan talvilomaa ja hänen työpaikallaan sen voi siirtää kesään eli mies 5 viikkoa lapsen kanssa ja minulla 4 vkoa lomaa.Näin ollen jäisi yksi viikko järjesteltäväksi,jos emme aio pitää yhtään yhteistä lomaa.

Tuo yksi viikko menisi näin:mies hoitovapaalla aina maanantaisin,minä olisin vapaalla ti+ke(onnistuu kun olen töissä sitten la+su)ja to+pe pyydän iltavuoron alk.klo 16, niin mies ehtii kotiin.

Meillä tosiaan helpottaa se,että miehellä liukuva työaika ja itselläni vuorotyö. Jos molemmat tekisi 8-16 vuoroja, niin painajaistahan se olisi.

Jos pomo heltyy, niin yritän saada toisenkin viikon järkättyä noilla arkivapailla ja myöhäsillä työvuoroilla, jotta päästäis viikoksi ulkomaille.

Mutta onhan tää pienen koululaisen kanssa sitä,ettei juuri yhteistä lomaa ole.Ainakaan meillä,joilla ei ole kummeja,mummeja tms. hoitajia käytettävissä.

joten ei onneksi ole tätä ongelmaa itsellä, koska on itselläkin koko kesä lomaa.Minä voisin hyvin pitää muutamaa samanikäistä koululaista tässä omien lisäksi, mutta jotenkin on jännä, että vanhemmat ajattelevat, että eihän koululaisista tarvitse enään mitään maksaa.Käytännössä sitten viime kesänäkin meillä oli useita " kavereita" välillä koko päivän, kun heidän omat vanhemat olivat töissä. Periaatteessa tein sitten päätöksen, että saivat kyllä aina kaverit mennä kotiinsa edes syömään. Koska itsellä 2 koululaista nyt 2lk ja 4lk ja kaksi alle kouluikäistä kotona, en kyllä ala ilmaiseksi kaikkia kavereita kesällä syöttämään.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat