Vierailija

Riva vai Malcesine, kumpi olisi parempi? Ollaan lähdössä sinne päin ensi kesänä, mukana 2,5-vuotias lapsi.Malcesine on kuulemma rauhallisempi noista, mutta onko sitten liian hiljainen, kyllästyykö siihen viikossa? Auto meillä on ehkä tarkoitus vuokrata.

Kommentit (24)

itse Gardalla (nimenomaan Gardan Garda) heinäkuussa. Illat oli kivoja, mutta vettä kului kun vaelsin vuorilla ja kävelin naapuri" kaupunkiin" .

Garda oli todella pieni paikka, mutta jos viitseliäisyyttä on, niin helposti pääsee liikkumaan. Paikalliset olivat avuliaita, liekö saksan kielentaidolla osuutta asiaan.. mm hevostalleille tulivat autolla hakemaan ja muutkin kuin oman hotellin ihmiset soittelivat ja etsivät minulle paikkoja, joissa halusin käydä. Dolomiiteilla kävin ihan bussiretkellä, se oli ihan mielenkiintoista ja siellä oli peräti kylmä.Kokonaisuudessaan järven ympäristö tupaten täynnä porukkaa, tapahtumia ja markkinoita yms piisasi, lapsen kanssa en lähtisi ellen sitten reppuilisi tai lapsi jo isompi. Rantaa riittää ja luontoa myös jos yhtään viitsii kävellä muualle kuin hotellin pihalle.

Kommenteissani Gardalla tarkoitin yleensä koko aluetta. Ja mielestäni Malcesine kivempi tukikohta kuin Riva del Garda. Molemmat toki kivoja - ja alue todella loman arvoinen :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihmiset puhui käytännössä italiaa ja saksaa. Joku harva osasi välttävästi englantia. Kiva pikkukaupunki, kannattaa käydä treenaamassa purjelautailua!

Siis yleensähän noissa Välimeren maissa on liian kuuma suomalaiseen makuun silloin, mutta kun tuo Garda on siellä pohjoisessa ja siellä on kuulemma " raikas vuoristoilma" . Onkohan kovinkin paljon viileämpää kuin noissa rantalomakohteissa etelämpänä? Onko joku käynyt Gardalla heinäkuussa?t. ap

-Torbole: Surffaus

-Eteläpään kaupungit: Rantamenopaikat; Huvipuisto

-Dro: Kenkäkauppa :)

-Malcesine: " Vanhakaupunki" ; Köysirata vuorelle (kallis..)

-Mori: Viinimarketti

-Rovereto: Vähän isompi tavallinen kaupunki

Ja sitten kauemmas

-Vuoristokierrokset, Vaikka Toblinon linnalle ja takaisin

-Isot kaupungit Trento, Verona

-Kokopäiväretki Venetsiaan: Oma auto kannattaa jättää kauas mantereelle, perille pääsee paikallisbusseilla edullisesti! Ei lastenvaunuja Venetsiaan (siltojen portaat!)ap:

Lainaus:

Onko Malcesinessa hyvä ostosmahdollisuudet, onko oleellisesti heikommat kuin Rivassa, joka isompi paikka?
Gardajärvellä kaksikin viikkoa loppuu kesken. Ainoat, kenelle Gardajärvi ei ole sopiva lomakohde, ovat railakasta iltaelämää hakevat. Mutta jos ihana lämmin Italian ilta, iltakävely (paljon ihmisiä liikkeellä, kaupat auki) ja hyvä illallinen riittävät, paikka on mainio. Eikä ole mitään sisäänheittäjiä eikä tuputtajia.Englannin kielentaito on heikohko, kouluissakin ensimmäisenä vieraana kielenä saksa, ei englanti. Itse osaan sekä italian että saksan kieltä ... italiaa voisi muutaman sanan opetella ja ottaa sitten englannin ja viittomakielen avuksi, niillä selviää, jos saksa tai italia ei luista. Järven eteläosissa puhutaan jo paremmin englantia (näihin ei ole Suomesta matkoja).

Riva vai Malcesine, kumpi kaupunki näistä, olen tässä nyt kahden vaiheilla. Löytyisikö muita, joilla kokemusta tuolta? Jos olet nähnyt molemmat, kumpaa suosittelisit enemmän?t. ap

Monesti on käynyt mielessä, että siellä olisi varmaan kivaa lastenkin kanssa. Jos nyt menisin, niin haluaisin uima-altaallisen hotellin jostain vanhan kaupungin lähistöltä. Muistaakseni uimarannan itäpuolella oli kaunista ja rauhallista. (Saa korjata, jos aika kultaa muistot.)

Gardajärvellä on myös Garda niminen kaupunki. Oltiin siellä viime syksynä miehen kanssa, aivan upea paikka! Kierrettiin koko järven ympäri, käytiin Venetsiassa ja Veronassa. Gardan kaupunki on lähellä kaikkia.

Viime kesänä oltiin Kreikassa Karpathoksen saarella ja se ainakin oli meille liian pieni. Pari pientä katua, joita sitten sahattiin se koko viikko, kaikki ällöttävät baarien sisäänheittäjät jo loppulomasta tunnistivat meidät - ei kiva! Koko saaren kiersi autolla päivässä.Minkäköhän kokoinen tuo Rivan kaupunki on, mihin voisi verrata?

... Gardalla mielestäni kannattaa valita kiva viehättävä tukikohta ja sitten liikkua joko autolla tai lautoilla ympäri järveä (lisäksi suosittelen päiväretkeä Veronaan). Kivasti menee viikko ainakin :) Itse olimme viikon Gardalla 1-vuotiaan kanssa Malcesinessä ja reissasimme lautoilla eri kaupunkeihin / kyliin eri päivinä ja paikallisella bussilla heitimme Veronan keikan. Malcesinessa löytyi mukavia ruokapaikkoja illoiksi ja ihanaa Italian tunnelmaa :) suosittelen!

Riva on kaupungeista vilkkain ja väljin, kesällä viilein. Gardajärvellä heinäkuu ja elokuu ovat kuuminta aikaa, kesäkuu ja syyskuu voivat olla jopa viileähköjä. Rivan ilmaa raikastaa noin kello yksi iltapäivällä puhalluksensa aloittava ora-tuuli. Kaupunki ei ole siis tukala toisin kuin esim. Malcesine ja Garda. Rivasta on helppo liiikkua pohjoisen suuntaan Alppeja kohti (Trentoon, Bolzanoon, viinitielle, Dolomiiteille jne) tai kierrellä järveä ympäri paikallisbussilla, laivalla tai omalla vuokra-autolla. Lapsiperheelle suosittelen järven eteläosassa sijaitsevaa Gardalandin huvipuistoa, ko. puiston vieressä myös vesipuisto.Veronaan on lyhyehkö matka, samoin Venetsiaan eli Gardajärvellä ei todellakaan tule aika pitkäksi, joka puolella on nähtävää.Lapsiperheiden kannattaa ottaa uima-allashotelli ja puolihoito - ruoka on hyvää, järven vesi aina kylmää ja rannat kivikkoisia. Järvessä on ainakin aikuisen ihana uida, vesi on erittäin kirkasta ja puhdasta.Suosittelen kyllä kohdetta.

somassa eri paikkoja, ne ovat todella lähekkäin Gardan ympärillä, joten jos teillä on auto käytössä, ei paikkakunnalla itsellään ole juurikaan merkitystä. Seutu on kaunista ja tekemistä riittää, miinuksena täyteen ahdetut paikat joka puolella. Saksalaisia turisteja notkuu joka mutkassa;-) Suosittelen silti lämpimästi, meillä ainakin lapset viihtyivät hyvin vaikka autolla tulikin ajeltua paljon.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat