Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kotihoidossa oleva, kerhoissa käy 2 krt viikossa. Ulkoillaan 2 kertaa päivässä useampi tunti. Virtaa vaan piisaa. Neuvolassa suosittelivat aloittamaan jotain enrgiaa vievää harrastusta. Balettia tai soittotunteja suositteli, mutta minusta eivät sovi lapsen luonteeseen. Lapsella on taipumusta täydellisyydentavoitteluun, vaatii itseltään todella paljon ja suuttuu mahdottomasti jollei onnistu täydellisesti.

Mikähän harrastus olisi sopiva? Ideoita?

Kommentit (30)

AP:n mukaan lapsi nukkuu 7(!!!) tuntia vuorokaudessa ja juoksee loppuajan. Ei kuulosta terveeltä tuo unimäärä. Kyllä noin vilkkaalla lapsella panostaisin ennemminkin siihen että lapsi oppisi olemaan paikoillaan ja keskittymään hienomotorisiin tehtäviin. Eskarissa se viimeistään tulee vastaan.Leikki-ikäisen ei tarvitse olla harrastuksessaan hyvä (eli rauhallinen lapsi balettiin koska se sujuu häneltä helpommin), vaan mieluummin niin että viedään se vilkas lapsi balettiin että hän oppisi toimimaan rauhallisemmin, odottamaan ja kuuntelemaan ohjeita.

Tai chi' ta ei ole niin pienille - tiedän, koska kyselin, sillä meillä on aivan samanlainen, samanikäinen tyttö :)Baletista on tykännyt, nimenomaan koska pystyy onnistumaan siinä. Samalla energia kanavoituu tarkoituksenmukaisemmin (sori, toi kuulosti ihan häröltä! :D ) ja tyttö on saanut lisää itseluottamusta, mikä taas vähentää täydellisyydentavoittelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että meidän tyttö aloittaa, toivottavasti, omasta pyynnöstään judoharrastuksen kunhan löydän sopivan paikan. Uskon senkin sopivan hänelle erinomaisesti.

Lapsi on todella energinen, häntä ihmettelevät kaikki. Tarvitsee vain 7h unta vuorokaudessa, on hyväntuulinen, todella puuhakas ja iloinen. Muuttuu ärtysäksi, jos ei olla tarpeeksi ulkona, mutta eihän sitä aina voida pihamaallakaan olla, jos vaikka toinen lapsi on sairaana tms.

Meillä on kaksi vilkasta lasta 2- ja 6-vuotiaat ja heidän lempi harrastuksensa on painiminen erityisesti isän kanssa. Olkkarin lattiasta tulee hyvä molski, kun sinne laitaa pari patjaa. Lapset saavet purkaa energiaa sydämensä kyllyydestä turvallisesti ja kotona. Mitään vahinkoa ei lapsille ole sattunut, isällä tosin poskipäähän tuli kerran kunnon mustelma.Lasten kanssa jumppaan kotona, tyttö saa näyttää liikkeet ja minä teen perässä. Myös jumppa dvd on ollut suosittu. Ulkona ja sisällä virtaa kuluttaa ja iloa antaa lisäksi itse tehyt temppurata.

Vierailija:

Lainaus:


Käy kerhossa pari kertaa viikossa, ulkoilee useamman kerran päivässä, omaa paljon kavereita =leikkii paljon, käy uimassa viikottain, nukkuu vain 7h vuorokaudessa (?) jne.Olisikohan mielummin parempi rauhoittaa pienen lapsen elämä ja jättää mielummin jotain pois. Kauhean menemisen ja hössöttämisen tilalle jotain aivojumppaa ja vaikka sorminäppäryyttä vaativaa (värityskuvia, tehtäviä, helmitöitä, askartelua, sadutusta jne)
Siksi kannattaa valita harrastus joka kestää kohtuullisen pitkään ja jossa äidin ei tarvi olla mukana. Meidän tyttö on käynyt 2,5-vuotiaasta 2 päivänä viikossa 3 tuntia kerrallaan englanninkielistä leikkikoulua. Jos haluat opettaa lapsen myös keskittymään, ja lähialueelta löytyy, niin Montessori-leikkikoulu olisi ihanteellinen. Me ollaan sitten harrastettu montessoria kotona. Muita missä meidän likka käy on luistelukoulu, muskari, liikuntakerho ja avoin pk. Tähän mennessä niissä on joutunut olemaan mukana, mutta nyt kun lapsi juuri täytti 3v hän pääse ainakin liikkariin ja muskariin yksin. Minun mielestäni liika ulkoilu vaan lisää virtaa. Paremmin menee kun ollaan enemmän sisällä ja tehdään niitä montessoritöitä ja kotitöitä yhdessä.

Käy kerhossa pari kertaa viikossa, ulkoilee useamman kerran päivässä, omaa paljon kavereita =leikkii paljon, käy uimassa viikottain, nukkuu vain 7h vuorokaudessa (?) jne.Olisikohan mielummin parempi rauhoittaa pienen lapsen elämä ja jättää mielummin jotain pois. Kauhean menemisen ja hössöttämisen tilalle jotain aivojumppaa ja vaikka sorminäppäryyttä vaativaa (värityskuvia, tehtäviä, helmitöitä, askartelua, sadutusta jne)

Minulla on vastaava lapsi. Poika, joka oppi kävelemään alle 9-kuisena, uimaan 2-vuotiaana. Liikkuu koko ajan kotonakin pomppii vaikka ulkoiltaisiinkin. Nukkuu tosin 11 tuntia....Keskittyy kuitenkin myös todella hyvin. Osasi isoja palapeleja jo 1,5-vuotiaana ja nyt 4-vuotiaana tykkää tehdä puuhakirjoja ja on ollut kiinnostunut numeroista ja aakkosista jo aikaisin. Hänellä on kerran viikossa jumppa ja kerran viikossa käymme uimassa, joskus useamminkin. Hän juoksee jopa 2 km yhteen putkeen (ennen uintia hallille), meillä ei ole autoa, joten liikumme yleensä kävellen tai pyörällä. Olen itsekin aika energinen luonne.

yleisurheilu? menette siis urheilukentälle, jos mitään ohjaajavetoista ei ole tarjolla.talvella hiihto, luistelu, pulkkamäki, ja mäkeen niin, että lapsi itse kävelee mäen päälle, eikä matkusta pulkassa..

Eihän pienten muskarit ole mitenkään vaativia, lähinnä tunti laulua ja leikkiä.

Sitten 5-7v voi ajatella soittoharrastusta, mutta se vaatii todella halua ja kiinnostusta, myös sitkeyttä.

meidän tyttö käy sellaisessa jumpassa mikä on yleisurheiluseuran ylläpitämä.. Tykkää ihan hirmuisesti! Siinä on hyvät vetäjät jne.. Ei kai 3v. ole edes balettitunteja, ainakin meidän lähellä ne on 4v. tai 5v. ylöspäin..

Ap: lapsi nukkuukin niin vähän että mitenkähän aivoille jää aikaa kehittyä. Voi olla tarkkuutta ja keskittymiskykyä vaativien tehtävien oppiminen vaikeaa.

Jos jotain tekisin isompien lasteni kohdalla toisin, niin olisn kuskannut vähemmän alle 7-v. mihinkään jatkuvaan harrastukseen. Niissä ehtii juosta myöhemminkin, kun lapsi osaa sanoa mitä haluaa kokeilla.

Ne vaihtoehdot löytyisivät kunnasta. Muiden harrastusten pariin joutuu hakeutumaan hiukan kauemas, mutta ei kai se mikään ylitsepääsemätön ongelma ole.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat