Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Siis tiedän ettei elatusvelvollinen saa pienempiä elatusmaksua muutoin kuin oikeuden kautta jos ex on hankala ihminen. Mutta jos elatusvelvollisella ei ole varaa maksaa kyseisiä elatusmaksuja muuttuneiden olosuhteiden takia niin moniko haluaa ennemmin oikeuteen kuin pistää nimensä papereihin? Kun elatusmaksu ei kuitenkaan voi laskea kuin korkeintaan 20¿ / lapsi (lapsia 2) kun elatustuki tulee siinä kohtaa vastaan.

Kommentit (21)

elatusmaksuja alemmaksi ellei jotain todella radikaalia ole tapahtunut: kuten invalidisoituminen.

Lainat ja uudet lapset eivät kovin paljon vaikuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ap:n tapauksessa mies on asunut väliaikaisesti omilla vanhemmillaan eron jälkeen ja elatusmaksua määriteltäessä ei ole ollut asumiskuluja lainkaan. Vaikkei olis lainaa ottanut niin asunnon olis kuitenkin joutunut hankkimaan...Ja käteen jäävät tulot on tippunut 500¿ / kk. Vaikka saakin asuntolainasta koroista vähennyksen. Miehelle jää kuussa 1200¿.

Sellaista se on uusperheissä kuten ydinperheissäkin, että useampi lapsi tarkoittaa kaikille lapsille vähemmän materiaa. Toisaalta uusien lasten kanssa pitää muistaa elatusvelvollisuus vanhemmista lapsista myös.Meillä miehen eksä haki 2 vuotta sossusta elareita, koska mies oli melkein tuloton. Sopivat siis tämän ihan yhdessä, koska miehellä ei ollut varaa maksaa ja toisaalta elari oli juuri tuon " minimin" verran eli eksäkään ei hävinnyt mitään. Sossu tietysti yritti periä niitä mieheltä, mutta mies laitti sossuun kirjallisen anomuksen perinnän lopettamisesta kera verotodistusten. Päätös tuli nopeasti: perintä lopetetaan, koska elatusvelvollisella on tulot olleet niin pienet. Tämä liittyi tilanteeseen, jossa vanha ammatti meni ja uuden opiskelu kesti tuon kaksi vuotta. Siitä lähtien taas mies on maksanut kuten pitääkin.

niitä otettaessa on elatusvelvollisella ollut tiedossa, että elatettavia on, joten jos ei ole vara maksaa, ei oteta lainaa. Jos jää työttömäksi tai sairastuu vakavasti tms. on käsittääkseni eri asia.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat