Vierailija


Kyselee espoolainen, joka käy työmatkoilla Oulussa ja on tykästynyt kaupungin ihmisiin ja elämäntyyliin. Asuntojen hintataso on siellä lähes puolet halvempi kuin täällä pk-seudulla, joten suunnittelen jo muuttoa ihan järki- ja tunnesyistä. Kertokaa kuitenkin ensin kokemuksianne päätökseni tueksi...

Kommentit (9)

Haju on ainoa asia, mikä monen vuoden jälkeenkin vielä inhottaa. Mutta ei muuta ihan Heinäpäähän, niin se ei ainakaan joka päivä haise.. =)

Kaupungin koko on minun makuun, aktiviteettejä löytyy ihan sopivasti.Suosittelen lämpimästi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jossa on paljon kavereita ja sukulaisia. Mutta toisaalta lentoja Hki-vantaalle menee tunnin välein, ja aika edullisestikin niitä nykyisin saa.

Kooltaan Oulu on mielestäni sopiva. Ei liian suuri, mutta kulttuuria (oopperaa lukuunottamatta) ja harrastusmahdollisuuksia on.Huonona puolena on, että kun haluat matkustaa Eurooppaan, on ensin päästävä Helsinkiin. Eli ulkomaille matkustaminen kalliimpaa kuin etelästä lähdettäessä.

pikkukaupungeista mieheni kanssa olemme tulleen Helsinkiin opiskelemaan, tapasimme siellä ja valmistumisen jälkeen muutimme Ouluun töihin. Oulu on riittävän iso, kaikkea tarpeellista löytyy. Kuitenkin pienemmän kaupungin rauhallinen tahti ja mukavat ihmiset. Huonot puolet löytyy ehkä tähän aikaan vuodesta: merituulen ja kovan pakkasen yhdistelmä rajoittaa joskus ulkoilua ja valoisaa aikaa on vähän. Jossain päin kaupunkia joskus haisee vieläkin, mutta hyvin harvoin meillä tai keskustassa. Vesi ei ole enää pahaa.

Minä en koskaan saanut oloani kotoisaksi Oulussa, vaikka siellä 16 vuotta vietinkin. Lapsuuteni olen Espoossa viettänyt ja sinne veri veti koko ajan takaisin. En osaa oikein yksilöidä, että mikä tökki, muu kuin haju (joka on vieläkin aivan järkyttävä, vaikka onneksi tietysti suodattimet ovat parantuneet siitä kun 80-luvun alussa sinne muutin, pahimmillaanhan Oulun hajut tuntui jossain yli 100 km päässä Oulujärven rannallakin!). Ihmisistäkin opin tykkäämään, vanhin miespuolinen ystäväni on Oulusta (19 vuoden takaa) ja toinhan sieltä miehenkin matkamuistona etelään. Kaikki siellä periaatteessa on - yliopisto, kulttuuria (kävin paljon teatterissa), merta (jota ei kyllä jotenkin osata yhtään hyödyntää) jne. mutta jotenkin vain en päässyt sisälle ja kuitenkaan kyse ei ollut mistään parin vuoden piipahduksesta. Joo, mut kuten sanoin, niin kaikki siellä on ja joskus on ikävä vaaleita kesäöitä ja valkosipuliyötä, muuten en ole kaivannut kyllä yhtään, paitsi rakasta ystävääni.PS. Yksi ex, oululainen hänkin, sanoi muuten aina jaiks ;-)

Jaa'a

Kylläjän merta Nallikarissa on hyödynnetty, mutta jokea ei juurikaan. Turussa on taas hyödynnetty vain jokea, muttei merta. Tässä tarvittaisiin osaamisen yhteistyötä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat