Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (20)

tulot on kuitenkin reippaasti yli keskiarvon ja talo taas maksaa sen, mitä uudet talot nykyään maksaa - tosin isot sellaiset. Ihme juttu, jotain tässä täytyy olla mikä ei nyt tullut sanottua, jotain muita kuluja? Ei nyt mikään autolaina parinkymmenen tuhannen kieppeillä voi niin paljoa vaikuttaa..?Meillä oli lainaa ottaessa bruttotulot n. 5500 ja oltais saatu 200 000 - ei tosin niin paljoa otettu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos teillä on noin hyvät tulot, niin etteköhän saa autolainan aika pikaisesti maksettua ja sitten ottakaa uusi yritys pankkiin. Olisiko tarkoitus ostaa talo kokonaan velkarahalla?

aikuiset+lasten lukumäärä, kuluttavat aina tietyn summan.Omat menot täytettiin, mutta pankin mukaan meillä olisi ollut isommat menot, kun tulot. Ei olisi ollut varaa maksaa sen hetkistä lainaakaan heidän kaavoillaan, vaikka oikeasti elettiin ihan mukavasti silloin, oli niin pienet menot.Kai nyt pieni tuloinen osaa suhteuttaa menonsa tuloihinsa. Kyllä hyvätuloisella on kalliimmat auto-, matka, ruoka-, harrrastus- ym. kulut.Onneksi pankin vaihto auttoi ja nyt on se laina joka haluttiin ja jo vuosi sitä lyhennetty ja ihan hyvin jää elämiseen rahaa.

Ne antaa ison lainan kelle vaan. Ja on vielä niin ystävällisiä että tarjoaa pankin omaa takausta, ei tarvii käydä vanhempien kämppää kiinnittämään. Harmi vaan että joskus siltä pankin tädiltä unohtuu kertoa mitä tämä palvelus lopultakin maksaa eikä se aina muista havainnollistaa jättivelkaa ottaville sitä, mikä on korko ja mikä on sitä oikeaa lyhennystä. Mutta kyllähän kysyvälle annetaan :)Tästä oli joku aika sitten A-studiossa " piilokameratesti" . Kun Sampo antoi lainaa max. 180.000 e, sai Osuuspankista kevyesti pyydetyt 230.000 e

Tai on ainakin sillä rajalla. Mutta, kysymys kuuluu: Onko teillä muuta velkaa? Esim. autoluottoa?Riippuu tietenkin talon sijainnista, arvosta ja muustakin. Asumismenot omakotitalossa on todellakin aika suuret.Tuossa on myös se epäsuhta, että jos sinun palkkasi on vain 1700 e brutto josta käteen jää sellainen 1000 e, täytyy miehelläsi olla todella iso palkka, jotta pääsette nettotuloihin 6300. Eli pankki saattaa myös miettiä tilannetta jossa miehesi jää työttömäksi. Sun palkalla ei tuosta lainasta makseta edes korkoa.

lasten kulutuksen. Oliskohan ollut 500 ¿/lapsi. Tietämissäni suurperheissä kulut jäävät lasta kohti huomattavasti pienemmiksi, kuin pienissä perheissä. Tässä saattaa olla syy, jos ap:lla on suuri perhe.

Meillä monta lasta (pöydässä tilanteen mukaan 2-5), netot 4500¿ ja lainaa 245k¿ (asumiskulut 1800¿/kk). Tosin oma rahoitusosuutta oli puolet talon rakennuskustannuksista joten tuo suhde oli tosi hyvä. Pankkihan antaa lainaa max 70% talon ostoon.

Kaikilla on näitä unelmia ja monella vahvasti tämä _mä haluuuuun_ tunne vaikkei todellisuudessa ole siihen mitään mahdollisuutta.

Sun täytyy vaan hyväksyä se tosiasia, että voit ottaa lainaa vain sen verran kun pystyt maksamaan sitä takaisin ja elämään edes jotenkuten.Ja sitä rahaa tehdään työnteolla.

lasten kulutuksen. Oliskohan ollut 500 ¿/lapsi. Tietämissäni suurperheissä kulut jäävät lasta kohti huomattavasti pienemmiksi, kuin pienissä perheissä. Tässä saattaa olla syy, jos ap:lla on suuri perhe.

Meillekin ensimmäinen pankki laski ihan järjettömät menot, joiden mukaan meillä ei olisi ollut varaa edes sen hetkiseen vuokralla asumiseen. Käytiin kahdessa muussa pankissa, ja laina luvattiin haluamallemme summalle.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat