Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

nimittäin meillä on todella pulmallinen eteisen seinä. kun muutettiin tähän niin siinä oli sellainen kaappi-mallinen maassa seisova naulakko, joka oli liian iso meidän muihin eteisen kalusteisiin nähden, joten hävitettiin se remontin yhteydessä. meinattiin että laitetaan vaan sellainen keveämpi hattuhylly-naulakko. mutta..se seinä, johon naulakon pitäisi tulla on ihan uskomatonta haperoa! kiviseinä, ja meinaa murentua ihan tuhannen murenaksi kun sitä poraa! johan sieltä tippuu naulakot ja varmaan romahtaa koko seinä..tänään liimattiin palohälytin kattoon kun ei jaksanut ruveta proppailemaan, ja tuli mieleen että jos liimattais se naulakkokin. miehen työpaikalta saa jotain super-ihmeellistä liimaa, joka kuivuttuaan kestää henkilöauton painon, kuulemma. niin että onko oikein vaan tylysti liimata naulakko seinään jos poraaminen osoittautuu mahdottoman vaikeaksi?

Kommentit (19)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näin naapurissa todella stailin tsydeemin, jossa oli loimupaneelilevy koko seinän korkeudelta leveydeltä ja sitten siinä kiinni naulakko ja muitakin kamoja.

yritettiin aiemmin laittaa niitä takkikoukkuja suoraan siihen seinää. porasin ensin ihan pienellä poralla tarpeeksi syvän reiän, sitten oikean paksuisella lopullisen, siihen proppu. ruuveja oli 3 per koukku, koukkuja 4.yksi ei onnistunut ollenkaan, pora tökkäsi kovempaan murikkaan, ja lähti " kiertämään" sitä, pyöriessään murensi ison reiän seinään. kaivettiin kivi pois ja kitattiin kolo.3 koukkua saatiin kiinni, 2 niistä tippui takkien (ihan tavallisten takkien) painon voimasta, jättäen isot kuopat. kolmannen irrotin tänään nykäisemällä.millä hiivatilla me saadaan mitään kiinni tuohon?ap

ja sitten kun seinään laitatte naulakon niin pitää osua juoksuun eikä pelkkään seinälevyyn, piirustuksista voisi olla apua niin näkisi missä kohtaa pystytolpat eli juoksut on.Meidän kolmelta naapuriperheeltä tippui naulakot kun ne oli kiinnitetty pelkkään levyyn ja läheltä piti ettei naulakko tippunut lapsen päälle.

Korjattiin kiinnitykset oikeisiin paikkoihin.Kiinnittäkää turvallisesti niin vältytte henkilövahingoilta, pyytäkää tarvittaessa ammattilainen apuun.

ryhdyin puuhaamaan suunnitelmaa tuolta 4 ehdottamalta pohjalta, soitin rakennusalaa opiskelevalle veljelleni ja kysyin hänen mielipidettään sopivasta massasta. veli oli kysynyt asiaa opettajaltaan, joka oli ollut sitä mieltä etti ihan turha ruveta proppailemaan, että LAASTILLA vaan naulakko suoraan seinään kiinni! :-Osiis että ensin hiotaan maalit pois koko alalta ja sitten läväytetään paljaaseen kivipintaan vanerilevy tosta vaan laastilla. kun laasti on kuiva, kiinnitetään hylly ja koukut levyyn suunnitelman mukaan.mitäs tästä sanotte?(itse tosin jäin ihmettelemään että miksi laastilla, eikö se ole aika karkeaa? miksei liimalla..?)

kaavailtu naulakko on koostuisi kahdesta levystä, 40*110 cm seinää vasten, 35*110 siihen hyllynkannattimilla kiinni, lisäksi seinässä kiinni olevan levyn alareunaan 4 kpl koukkuja. hyllylle ei tule mitään erityisen painavaa, 4 punottua koria joihin tyyliin lapasia ja kaulahuiveja. takit ripustetaan niin koukkuihin joten niiden paino tulee lähelle seinää. ja liimapintaa olisi siis se 40*110 cm ala.kokeillaan tietty ensin perinteiseen tyyliin proppaamalla, ja olen ajatellutkin tuota 4:n ehdottamaa tapaa, että tehtäisiin ensin isommat reiät , täytettäisiin ne paremmalla aineella (ehdotuksia otetaan vastaan) ja siihen kiinnitettäisiin proput ja ruuvit.mulla menee oikeasti hermo! eteinen on kauhea sekamelska kun kamat lojuu missä sattuu ja seinä ryttyilee.

niin seinä ei kyllä kestä, jos se kerran on tuollaista " kananpaskaa" . Kyllä ne ruuvit täytyy seinään saada propattua. Jos tavalliset keinot eivät käy, niin reikä täytyy sitten täyttää jollain massalla propun ympäriltä ja antaa kuivua kunnolla ennen hattuhyllyn asennusta.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat