Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

sekä uskonnon opetuksen lopettamisesta kouluissa. Olisiko sitten parempi amerikkalainen yhteiskunta, jossa on paljon kristillisiä kouluja keskittyen Raamatun opettamiseen ja todella paljon uskovaisten lapsia kotiopetuksessa?

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jokaisella olisi oikeus valita itse uskontonsa. Pakkosyöttö pois ja onneksi Suomessa ei mihinkään kotiopetukseen mennä ikinä. Senverran ollaan täällä sivistyneempiä kuin Jenkeissä.

Vierailija:

Lainaus:


jokaisella olisi oikeus valita itse uskontonsa. Pakkosyöttö pois ja onneksi Suomessa ei mihinkään kotiopetukseen mennä ikinä. Senverran ollaan täällä sivistyneempiä kuin Jenkeissä.
Sekä uskovaisista syistä että yksilönvapaussyistä.

Kiitos mm. maahanmuuttajien lisääntyneen määrän.

Paitsi tietty jos asutte jollain ihan pikkupaikkakunnalla.Ei et-tunneille meno pelasta uskontokasvatukselta, ennenkuin todella valtio ja kirkko erotetaan toisistaan. Joka juhlapyhänä tai sen lähellähän siellä koulun juhlissa aina " veisataan" , laillistetusta uskonnonvapaudesta viis.

Julkaistu 10.2.2006 3:06:12Opetusministerillä nihkeä kanta yksityiskoulujen lisäämiseen

Kristillisten koulujen opetusluvista kehkeytyi kiista uskonnonvapaudesta

Keravan ja Kuopion kristilliset koulut saivat torstaina määräaikaisen kahden vuoden jatkoluvan ala-asteen opetukselleen myös ensi syksystä lähtien. Kerava ei kuitenkaan saa laajentaa toimintaansa esi- eikä yläasteen opetukseen.Valtioneuvosto päätti yhteensä seitsemän yksityiskoulun opetusluvista pitkän pähkäilyn jälkeen. Erityisesti kristillisten koulujen luvat ovat herättäneet kiistaa. Tammikuussa asian käsittely jäi hallituksessa pöydälle kuntaministeri Hannes Mannisen (kesk) pyynnöstä.Opetusministeri Antti Kalliomäki (sd) olisi tuolloin halunnut hylätä kaikki hakemukset. Nyt hän oli kuitenkin lievittänyt kantaansa Keravan ja Kuopion jatkolupien suhteen.Koulujen nykyiset luvat ala-asteen opetukseen ovat voimassa enää ensi kesään asti, eli ilman jatkolupia niiden toiminta olisi pitänyt vähitellen ajaa alas.Valtioneuvoston päätökseen liitetyssä lausunnossaan Kalliomäki kuitenkin korostaa, että perusopetuksen runkona säilyy jatkossakin kunnan koululaitos. Yhdistysten tai säätiöiden ylläpitämien koulujen määrää ei aiota lisätä tai niiden toimintaa laajentaa.Kalliomäki katsoi, ettei lapsia ja nuoria pidä valjastaa yhden uskon välikappaleeksi. Suomalaisen koululaitoksen ihanne on moniarvoisuus ja sen pitää toteutua myös yksittäisten oppilaiden opetuksessa. Jokaiselle oppilaalle on annettava monipuolisia eväitä, joiden pohjalta he voivat luoda oman maailmankatsomuksensa.- Oikeanlaista moniarvoisuutta ei ole se, että yksi koulu opettaa yhden vakaumuksen mukaisesti ja toinen toisen, sanoo Kalliomäki.Opetusministerin mukaan kristillisten koulujen opetus on osin ristiriidassa virallisten tavoitteiden kanssa. Opetus ei saisi olla tunnustuksellista, mutta Kalliomäen mukaan esimerkiksi kristillisten koulujen biologiantunneilla opetetaan myös evoluutioteorialle vaihtoehtoista kreationistista oppia.- Totuutta, miten evoluutio on kehittynyt, ei Raamatusta löydä, sanoo ministeri.

Koulujen puolustajat pettyivät pahastiTämän linjauksen mukaisesti loput hakemuksista hylättiin, eli Espoon ja Jyväskylän kristilliset koulut eivät saaneet lupaa laajentaa opetustaan yläasteen luokille. Täysin ilman opetuslupaa jäivät Kymenlaakson ja Vihdin Steiner-koulut sekä Mäntyharjulla sijaitsevan Halmeniemen kehittämisyhdistys, joilla ei opetuslupaa ole ollut ennenkään.Kristillisten koulujen opetuslupien puolesta ehdittiin kerätä lähes 30 000 henkilön allekirjoittama vetoomus, joka luovutettiin opetusministeriölle viime viikolla.Koulujen rehtorit ovat pitäneet määräaikaisten lupien myöntämistä jopa lainvastaisena, samoin tarmokkaasti asiaa ajanut kansanedustaja Päivi Räsänen (kd), joka keskiviikkona toivoi oikeuskanslerin tutkivan päätöksenteon lainmukaisuutta.Koulujen puolustajat ovat vedonneet myös uskonnonvapauslakiin. Sitä heidän mielestään rikotaan, jos lupien epäämistä perustellaan koulujen opetussuunnitelmien vahvaa sidonnaisuutta uskontoon.- On valitettavaa, että satojen lasten koulujen tulevaisuutta koskevia päätöksiä tehdään henkilökohtaisten mieltymysten pohjalta, vastoin perustus- ja uskonnonvapauslakeja sekä kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia, kouluja edustavan Kristillisen kasvatuksen keskuksen hallituksen puheenjohtaja Taneli Hassinen toteaa koulujen yhteisessä tiedotteessa.Julkaistu 10.2.2006 3:06:12

Mutta ei niitä kovin paljon näy olevan. Miksi asia mihinkään muuttuisi? Kirkko voi antaa uskonnonopetusta kouluajan ulkopuolella ihan omissa tiloissaan, ei siihen koulua tarvita. Vanhempien vain pitää nähdä uskonto niin tärkeänä että jaksavat lapsensa sinne " pyhäkouluun" viedä. Luulenpa että harva tapauskovainen lopulta jaksaa.

Ts. kaikenlainen varhaislapsuudessa alkava aivopesu olisi kiellettävä ja sitten aikaisintaan 15-18-vuotiaana jokainen voisi halutessaan liittyä eri uskontoihin. Mielestäni tämä olisi hyvä ja tasavertainen systeemi kaikille, sillä kaikki saisivat harjoittaa uskontoaan ja samaten kaikilla olisi halutessaan mahdollisuus pysyä erossa uskonnoista.

eivät mielestäni ole vaihtoehto. Siis niille osallistuminen oli ainakin minun aikanani todella hankalaa. Piti mennä toiseen kouluun tunneille ym. Omaa lastani en haluaisi uskonnon tunneille laittaa, mutta todennäköisesti et-tunnit tulisivat niin hankalaksi että niistä varmaan luovutaan.

Tilanteen siis pitäisi olla toisinpäin eli ET-tunnit normaaleiksi ja jos välttämättä haluaa uskontoa niin niille nämä erikoisjärjestelyt!

Uskonnon opetuksesta vapautuvat resurssit voisi laittaa esimerkiksi terveystietoon tai elämänhallintakursseille. Ketä palvelee se, että lapset opettelevat ulkoa herransiunausta ja kymmentä käskyä?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat