Vierailija

" Marraskuun lopussa poliisi löysi Helsingin Katajanokalta tyhjästä liikehuoneistosta kerjäläisten välinevaraston. " Siellä oli kerjäläisrekvisiittaa, joiden avulla kerätään sääliä, esimerkiksi kainalosauvoja, joiden käyttöön kenelläkään ei ollut oikeaa tarvetta." - -Hesari.Juttu tämän päivän Hesarissa.

Kommentit (14)

mukana on pienen lapsen kuva.Vierailija:

Lainaus:


K-kaupan nurkalla kerjäävä mies. Siinä se tuntuu istuvan aina polvillaan, kädet anovasti rukousasennossa. Ihmettelen, kuka ihme tällaiselle antaa rahaa!
Jotkut stupidot onnessaan ottivat kerjäläisten tyrkyttämiä ruusuja, eivät heti tajunneet että ne mitään ilmaisia ole..

(tulis talvi ja tappais)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poliisi löysi Katajanokalta kerjäläisten välinevaraston

Julkaistu: 0:47Kimmo Oksanenhelsingin sanomat" Tämä on köyhyyden yksi ilmentymä. Suomalaiset eivät osanneet odottaa, että kerjäläisiä tulee tännekin EU:n myötä" , ulkomaalaispoliisin tutkintayksikön johtaja Jaakko Heinilä sanoi perjantaina Helsingin romanialaiskerjäläisistä.Romanialaiset ovat ilmeisesti lähestulkoon kaikki Romanian romaneja." Mutta he ovat tulleet jäädäkseen. Ensi keväänä kerjäläisiä on taas vähän enemmän kuin viime keväänä, ja ensi kesänä vähän enemmän kuin viime kesänä."

EU:n kansalainen saa olla toisessa EU-maassa kolmen kuukauden ajan ilman sen suurempaa syytä. Pois voi ajaa vasta, jos kansalainen on syyllistynyt vakaviin tai toistuviin rikoksiin." Kerjääminen ei ole sellainen rikos. Mitä tulee kolmen kuukauden oleskelulupaan, ainahan voi lähteä välillä pois maasta ja tulla takaisin, jolloin laskenta alkaa taas alusta" , Heinilä sanoi.Heinilän käsitys on, että romanialaisilla kerjäläisillä on " tiheä tiedonvälitysverkosto. He tuntevat EU-lainsäädännön hyvin. He tuntuvat lukevan myös nämä lehtijutut tarkkaan."" Toiminta ei ole järjestäytynyttä rikollisuutta, mutta se on organisoitunutta. Eivät he itselleen kerjää, vaan sille, joka heidät kerjäämään asettaa" , Heinilä otaksui.

Marraskuun lopussa poliisi löysi Helsingin Katajanokalta tyhjästä liikehuoneistosta kerjäläisten välinevaraston. " Siellä oli kerjäläisrekvisiittaa, joiden avulla kerätään sääliä, esimerkiksi kainalosauvoja, joiden käyttöön kenelläkään ei ollut oikeaa tarvetta."Poliisin aiempi käsitys, että kerjäläiset asuvat teltoissa ja autoissa, on nyt muuttunut. " Asuntojakin heillä tuntuu olevan."Kolme pääkaupunkiseudulla toiminutta romanialaista on paraikaa vangittuna epäiltynä varkauksista. Juttu on syyteharkinnassa.Muita tapauksia Heinilän tiedossa ei ole. " Yksi romanialaismies käännytettiin marraskuussa rajalta tämän syyllistyttyä aiemmin lukuisiin näpistyksiin Suomessa."Kesällä niitä romanialaisia oli enemmänkin, nyt vaan muutamia olen nähnyt. Eräs tyttö oli muka jollain lailla rampa kainalosauvansa kaa mutta viereiselle kadulle mennessään alkoikin kävellä normaalisti. Jane naiset jotka myivät Pirkka-ruusuja olivat rasittavuuden huippu. Tunkivat ruusua väkisin käteen ja vaativat rahaa. Ainakin känniset ihmiset baarien ulkopuolella ostivat...

K-kaupan nurkalla kerjäävä mies. Siinä se tuntuu istuvan aina polvillaan, kädet anovasti rukousasennossa. Ihmettelen, kuka ihme tällaiselle antaa rahaa!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat