Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kuinka kaksi-kolmilapsiset perheet olette ratkaisseet huonejaot mikäli käytettävissänne on vaikka kaksi tai kolme makuuhuonetta? Olemme muuttamassa rintamamiestaloon, jossa yläkerrassa kaksi isohkoa makuuhuonetta ja alakerrassa 2h ja keittiö.

Lapset ovat 6 ja 5 vuotiaat tyttö ja poika ja uusi tulokas tulossa ensivuonna. Mutta lähinnä mietityttää noitten kahden lapsen huonehommat..Että omako huone molemmille yläkertaan joissa nukkuvat ja on omat lelunsa? Tuntuu niin eristäytyneeltä! Että lapset on siellä sitten omissaan ja vanhemmat alhaalla..Vaikka tottakai sitä ollaan olkkarissa ja keittiössä kaikki, mutta periaatteessa lelut jne olisi kuitenkin yläkerrassa lasten huoneissa. Tämä on kai yleinen tapa? vaiko niin, että on joku yhteinen leikkihuone alhaalla ja nukutaan ylhäällä lapset yhdessa ja vanhemmat toisessa huoneessa? Toisaaalta kun tyttö menee kouluun ensi syksynä niin ehkä tarvitsisi oman huoneen jonne voi sulkeutua esim kaverin kanssa tai läksyjä tekemään ilman että pikkuveli hössöttää samassa huoneessa vaikka sitten olisikin jollain sermillä tms jaettu..?

Onko kokemuksen syvää rintaääntä mikä olisi toimivin tapa? Me ollaan totuttu elämään pienessä ja lähes samassa tilassa kaikki, niin tää on vaikea ja iso muutos ?:|

Kommentit (3)

No mä ainakin kysyisin ensiksi lapsilta itseltään, haluaako ne ylipäätään yhteiseen huoneeseen! Monet nimenomaan haluaa asua yhdessä, ja toiset taas on kuin kissa ja koira. Meillä tytöt 7 v ja 3 v, eli aika iso ikäero, nukkuvat ja leikkivät yhteisessä isossa huoneessa useimmiten sulassa sovussa. Läksyt saa koululainen tehdä vaikka keittiön pöydällä, ja omille tavaroilleen saa kaapeista ylimpiä hyllyjä joihin ei pikkusisko ylety.Rintamamiestalon suhteen ajattelisin kyllä, että olisi kiva, kun kaikki nukkuisitte samassa kerroksessa, ainakin vielä toistaiseksi kun lapset ovat aika pieniä. Joillekin lapsille voi tulla aika orpo olo, jos vanhemmat on yöllä ihan eri kerroksessa.

Lapset toiseen, pianhan sinne muuttaa kolmonenkin. Aikuisille toinen yläkerran huoneista ja alas jää sitten leikki- ja/tai työhuone, vaikka vieraidenkin yöpyä. Taatusti turvallisempaa lapsille kuin olla yksin ylhäällä. Ainahan huonejärjestystä saa myöhemmin muutettua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sekä kolmikerroksinen talo. Katutasossa on yksi huone, keskikerroksessa olohuone+keittiö ja ylimmäisessä kerroksessa kolme huonetta.Yläkerrassa on lasten yhteinen makuu- ja leikkihuone. Nukkuvat kerrossängyssä. Iso työpöytä jossa tilaa kahdelle. Ja sitten toivoton määrä leluja. Vieresä on meidän makkari ja mun työhuone. Toistaiseksi isompi ei ole toivonut olmaa huonetta koska mun työhuone on "toivottoman pieni" ja alakerran vierashuone on "liian kaukana". Esikoinen tekee usein läksynsä ruokailuhuoneessa, mutta hiljalleen alamme ohjata häntä omaan huoneeseensa työskentelemään. Kakkonen on kuitekin usein keskikerroksessa muiden kanssa eli esikoisella olisi parempi rauha tehdä läksyjä ylhäällä.Leikkihuone olisi ihana ratkaisu, mutta sen pitäisi ainakin meillä olla olohuoneen/keittiön läheisyydessä eikä siihen ole mahdollisuutta. Meidän 4 v ei halua olla eri kerroksessa kuin äiti .....

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat