Vierailija

Kuukausipalkka on n. 3000 ilman veroja, verojen jälkeen n. 2000.

Kommentit (13)

3000 jaetaan kuukauden kalenteripäivillä eli esim. 30 päivällä ja päiväpalkka on näin 100 euroa. Jos on viikon pois niin myös viikonloppu on palkaton eli 7x100 euroa = 700 euroa brutto. Käteen jäävässä summassa tuntuu sitten vähemmän riippuen veroista.Opettajakin muuten voi olla oikeassa eli heillä tämän ns. päiväpalkan lisäksi peritään myös kyseisen viikon ylitunnit pois. Eli opettajahan saa esim. 24 tunnilla täyden palkan ja sen lisäksi ylimenevistä tunneista joka kuukausi " ylityökorvauksen" . Maksettaessa ne maksetaan tasoitetusti siis kesälläkin, mutta jos on viikon pois, niin silloin lasketaan todelliset poissaolotunnit eli menettää siinä kuussa enemmän ylitunneista kuin mitä niistä siinä kuussa maksetaan (en ala selittämään koko juttua, mutta ihan hyvin siis opettajalta voi mennä tonni pois vaikka muilta menis tuo 700 euroa).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

opettajat ottavat paljonkin palkattomia vapaita vielä lomien lisäksi, koska eivät halua matkustaa juuri koululaisten loma-aikaan esim. talvilomalle.Ja lisäksi jos vuosiloman omaavalle ihmiselle tulee joku pakollinen meno, hän voi ottaa vuosilomapäivän, mutta opettaja ei voi eli hänen täytyy ottaa palkatonta. Sanotaan, että tarvitsee lomaa vaikka siskon häitä varten tai appivanhempien hautajaisiin (ei ole meinaan enää palkallinen vapaa, omien vanhempien hautajaiset sentään on!) tai vaikka ihan joku muu juttu --> oman lapsen juttuja joihin tarvii päivän vapaata tms.

Valitettavasti olin siis oikeassa:-( Ja tuolla tonnilla tarkoitinkin verotonta palkkaani, eli epäilin, että kolmasosa siitä suurinpiirtein lähtee.Ajatus oli lähteä hiihtolomalla Thaimaahan, ja hetken leikittelin ajatuksella, että olisimmekin siellä kaksi viikkoa. Mutta kolmasosa, n. 700 euroa koko palkasta, tuntuu tietysti aika lailla.Olen kyllä kateellinen niille muille ammateille, joissa voi lomansa ottaa mille viikolle vain - ja säästää matkoissa tonneja!

Tiedän parikin opea, jotka ottaa koulujen loma-ajan ulkopuolella pari viikkoa vuodessa vapaata. Eihän sille ajalle mitään päteviä sijaisia saada! Minun opet ei ole koskaan niin tehneet. Eikä minunkaan etiikkaa sellainen sopisi.

Lauantain palkka menee aina, vaikka olisi vain yhden päivän pois, jos se päivä on pe tai ma. Ylituntikorvaukset lähtee palkasta varmaan kaksinkertaisena siihen maksettavaan summaan nähden.

t. ope

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat