Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kuinka kaksi-kolmilapsiset perheet olette ratkaisseet huonejaot mikäli käytettävissänne on vaikka kaksi tai kolme makuuhuonetta? Olemme muuttamassa rintamamiestaloon, jossa yläkerrassa kaksi isohkoa makuuhuonetta ja alakerrassa 2h ja keittiö.

Lapset ovat 6 ja 5 vuotiaat tyttö ja poika ja uusi tulokas tulossa ensivuonna. Mutta lähinnä mietityttää noitten kahden lapsen huonehommat..Että omako huone molemmille yläkertaan joissa nukkuvat ja on omat lelunsa? Tuntuu niin eristäytyneeltä! Että lapset on siellä sitten omissaan ja vanhemmat alhaalla..Vaikka tottakai sitä ollaan olkkarissa ja keittiössä kaikki, mutta periaatteessa lelut jne olisi kuitenkin yläkerrassa lasten huoneissa. Tämä on kai yleinen tapa? vaiko niin, että on joku yhteinen leikkihuone alhaalla ja nukutaan ylhäällä lapset yhdessa ja vanhemmat toisessa huoneessa? Toisaaalta kun tyttö menee kouluun ensi syksynä niin ehkä tarvitsisi oman huoneen jonne voi sulkeutua esim kaverin kanssa tai läksyjä tekemään ilman että pikkuveli hössöttää samassa huoneessa vaikka sitten olisikin jollain sermillä tms jaettu..?

Onko kokemuksen syvää rintaääntä mikä olisi toimivin tapa? Me ollaan totuttu elämään pienessä ja lähes samassa tilassa kaikki, niin tää on vaikea ja iso muutos ?:|

Kommentit (2)

Meillä mennään huonejaoissa ihan lasten (1+v,3+v,6v) ehdoilla, tosin sitten kun alkavat haluta omia huoneita ei niitä ole tarjota kun asuntona on 3h+k. Toistaiseksi eskarilainenkin haluaa nukkua samassa huoneessa kuin muutkin eikä muutenkaan kaipaa vielä omaa huonetta, ja oma rauha toki järjestyy jos sitä tarvitaan.Itse tosiaan kysyisin lapsilta, mitä haluavat. Haluavatko jo oman huoneen/sopen? Haluavatko nukkua yksin vai yhdessä (sisaruksen tai koko perheen kanssa)?

mä kanssa kysyisin lapsilta ja miä sanovatkin, järjestäisin asian niin, ettei se ole lukkoon lyöty, vaan voi aina tilanteen mukaan muuttaa... tosin vanhempien makuuhuoneen muuttaminen ylös ja alas saattaa olla iso homma. Meillä nykyisellä eskarilaisella oma huone ja pikkusiskot toisessa huoneessa, mutta välillä on kuukausien jaksoja, jolloin veli haluaa samaan huoneeseen muiden kanssa nukkumaan, ja silloin siirretään sänky sinne... Ja kun on kahdessa kerroksessa, muilta olen kuullut, että usein läksyt tulee kuitenkin tehtyä keittiön pöydän ääressä, varsinkin jos tarvitaan vanhemmilta apua...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat