Vierailija

Eli haluja ois jatkaa noita opintoja... Mutta edellisistä opinnoista aikaa melkein KYMMENEN vuotta. Olen asunut ulkomailla, ollut äitiyslomilla, tehnyt muita hommia ja mikä pahinta - kielioppi täysin hukassa. Perusopinnot on melkein suoritettu sekä kirjallisuudessa, että suomen kielessä... mutta miten kehtaan mennä tankeroimaan joihinkin aineopintoihin parikymppisten älypäiden kanssa? Vinkkejä ja tsemppejä kaivataan!!!!!!!!!

Kommentit (14)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä on paljon aikuisopiskelijoita yliopistossa ja niihin suhtaudutaan hyvin positiivisesti. Sinun elämänkokemuksesi ja näkökulmasi ovat varmasti arvossa, kieliopit ehdit kyllä palautella mieliisi siinä opiskelun lomassa. Tervetuloa, viihdyt ja nautit varmasti!!!:)

On vaikea uskoa, että kukaan olisi niin epäkypsä, että säälisi toisia pilkkuvirheiden takia, jos niitä tekevä on motivoitunut ottamaan virheistään opiksi.Uskon, että kertauksen jälkeen ap pärjää pilkkujen kanssa jälleen paremmin ja tarkastaa pilkut opintosuorituksiin kuuluvista teksteistä tarkemmin kuin verkkokeskustelukirjoituksistaan. Tunnen useita suomen kieken opiskelijoita, joilla on ollut ongelmia välimerkkien ja muiden sovittujen käytänteiden kanssa. Ongelma on korjaantunut sääntöjä tankkaamalla ja omien kirjoitelmien pohjalta saadun palautteen avulla.Kielenhuolto (preskriptiivinen kielioppi) on toki olennainen osa suomen kielen ammattilaisen työtä, mutta opinnot sisältävät enimmäkseen muuta. Suosittelen preskriptiivisestä kieliopista kiinnostuneille esimerkiksi Kielitoimiston oikeinkirjoitusopasta tai tuoreinta merkkistandardia, joka on julkaistu v. 2006 Kielikellossa (numeroa en muista).Vierailija:

Lainaus:

Ihan pikku vinkkinä vain, että sekä-että -lauseissa että-sanan eteen ei tule pilkkua. Jos teet näin alkeellisia virheitä, voit olla varma, että muut opiskelijat suhtaututuvat

sinuun lähinnä säälien.

Joten hieman ovat taidot ja tiedot tainneet päästä ruostumaan. ;) Mutta mikäs siinä, tottakai kannattaa opintoja jatkaa! Ei siellä kukaan mitään katso, etkä taatusti ole lajissasi ensimmäinen! Mullakin näyttää menevän korkeakouluopinnoissani yli kymmenen vuotta. Mutta häpeästä ei ole häivääkään. Ei muuta kuin peruskielioppi käteen ja kertaat sen; sitten vaan aineopintoihin! Tsemppiä! :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat