Vierailija

Jotain herkullista.

Kommentit (42)

Makaroonia, kanttarellikastiketta, jauhelihapihvejä ja soijarouhepihvejä. Jälkkäriksi syödään vähän myöhemmin lättyjä.Lounaalta jäi kiireessä kasvikset kokonaan pois =(Päivälliseksi jotain ratatouillen tapaista, sinne joukkoon lisään varmaan punaisia linssejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tänään ja teen eiliseltä jääneitä kermaperunoita, lisäksi kalapullia ja parsakaali-kukkakaali-porkkana lämpimät kasvikset, jälkkäriä en laita useasti.

Lihamurekkeen päälle tulee tomaatteja, basilikaa ja juustoraastetta. En ole ennen tota tehnyt. Toivottavasti tulee hyvää! Jälkkäriksi varmaan sunnuntain kunniaksi jotain, mutta en tiedä vielä mitä. Arkena syödään jälkkäriksi yleensä hedelmiä, mutta joskus sunnuntaina jotain " oikeaa herkkua" .

Vierailija:

Lainaus:
Asu " pitsa" , jota kielitoimisto on suosittanut jo v. 1979, on yleistynyt 1990-luvulta alkaen, kun Helsingin Sanomat alkoi käyttämään sitä.


...että hesari on kaiken pahan alku ja juuri!(Samainen lehti viljelee itsepintaisesti myös murresanaa " pipa" , vaikka väittäisin että 99% suomalaisista tuntee tämän kyseisen vaatekappaleen paremmin nimellä " pipo" .)Aaaaargh!

johon tulee punaviiniä, (tai lihalientä), sipulia, valkosipulia, tomaattimurskaa, rikottuja ohrasuurimoita, timjamia, paprikaa, suolaa ja pippuria. Lisänä perunaa ja salaattia.

pitsa = italialaisperäinen uunissa paistettava ruoka, jossa ohuen leipämäisen pohjan päällä on juustoa, tomaattikastiketta ja yleensä jotain muutakin päällystettä. Sana oli italian mukaisessa kirjoitusasussa " pizza" , siis periaatteessa sitaattilainana, pitkään sen jälkeen, kun niin sanasta kuin ruuastakin oli tullut osa suomalaista arkea.

Asu " pitsa" , jota kielitoimisto on suosittanut jo v. 1979, on yleistynyt 1990-luvulta alkaen, kun Helsingin Sanomat alkoi käyttämään sitä.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat