Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Eli minulla on etuseinässä istukka.. onko muilla minkälaisia kokemuksia millä raskausviikoilla potkuja on alkanut tuntumaan.?aiteeee rv 20+2

Kommentit (8)

esikoinen kun on kyseessä niin en oikein ollut varma milloin aloin tuntemaan potkuja.. Joskus rv18 aloin epäilemään, että voisikohan se olla sitä...ja silloinkaan en läheskään joka päivä tuntenut yhtään mitään " omituista" . Joskus rv22 aloin sitten vasta varmistua että todellakin tunsin jotain liikettä, silloinkin vasta hyvin satunnaisesti. Eli riippuen ihan että mihin sattui potkimaan. Vasta rv26 voin sanoa tunteneeni liikettä päivittäin.

Hei vaan,minulla menossa kolmas raskaus ja aiemmissa odotuksissa olen tuntenut liikkeet paljon aikaisemmin kuin nyt, joskus vko 16 tienoilla jo ihan selkeitä pieniä " kuplahduksia" ja vasta lähempänä vko 30 sitten kunnon töytäisyjä.

Nyt rv 20 menossa ja parina päivänä on alkanut tuntumaan hentoisia hipaisuja ja rakenneultrassa selvisi että istukka minullakin etuseinässä. Liekö tämä sitten syy että vasta nyt alkaa tuntumaan, en kyllä yhtään muista missä kohdassa istukka edellisillä kerroilla on ollut. Mutta varmaan parin vkon päästä itselläni liikkeet alkaa vahvistumaan niin että niistä osaa olla jo varmoja että ovat " sitä itseään" ;-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

on takaseinässä. Paljon paremmin näkyvät potkut ja muut liikkeet päällepäin ja tuntuvat myös jos kädellä koettaa. Noin yleisesti mulla on yhtä aikaisin alkanut aina tuntumaan ne liikkeet itselleni, siis jossain rv 18 tienoilla joka kerta varmat liikkeet. Mut tässä kolmannessa mieskin tunsi liikkeitä päällä päin vain vähän yli puolen välin. Aiemmissa ei mies tainnut tuntea kuin ihan lopussa vasta, siis kun kättä piti massuni päällä.

Elina75 rv 26 ja jotain

Eli minusta edessä oleva istukka ei ole mitenkään vaimentanut liikkeiden tuntemista. Minulla kyllä istukka on aika alhaalla, joten ylävatsalla potkut tuntuu hyvin, kun vauva on ollut jo pitkään pää alaspäin. Tosin taitaa sieltä olla tulossa samanlainen pyöriäinen kuin esikoinenkin, joten kai sekin vähän vaikuttaa, kuinka rauhallinen tapaus siellä masussa asustaa.

alkoi muutamia viikkoja ennen rv 20 tuntua pientä hipustusta ja kuplintaa, josta en kyllä ollut yhtään varma, oliko se vauva vai jotain muuta. Viikon 20 paikkeilla alkoi tuntua selvempää mylläystä silloin, kun vauva vaihtoi asentoa. Näitä saattoi kuitenkin tulla harvakseltaan, useamman päivän välein. Kunnon potkuja aloin tuntea muutama viikko tämän jälkeen ja vain silloin, kun vauva potki ylävatsaan tai sivulle. Tällöin mies tunsi potkut ensimmäisiä kertoja myös vatsan päältä kädellä, jos sattui sopivasti päivystämään oikealla kohdalla. Virtsarakossa tuntui välillä epämiellyttäviä muljahduksia, jotka varmaan olivat vauvan potkuja alaspäin ja vähitellen aloin oppia tuntemaan myös potkut kohti istukkaa, jolloin tunsin vatsan liikkeen vaikka en varsinaista potkua. Nyt menossa 33. vk ja vasta nyt muutaman viikon ajan liikkeet ovat näkyneet selvästi vatsan heilahteluina myös ihan silmämääräisesti. Parhaiten liikkeet tuntui aluksi joko vasemmalla kyljellä maaten tai sitten selällään jalat vähän koukussa.

Eli mulla ainakin etuistukka vaikutti liikkeiden tuntemiseen, välillä harmitti kun kaikki ihmettelivät, että eikö vieläkään tunnu... Monet kun sanoivat tunteneensa potkuja jo viikon 15 kieppeillä.

Vielä kun muutaman viikon maltat odottaa, niin varmasti tuntuu jo. Ja jälkeenpäin tajuaa, että kyllä ne epämääräiset hipsutuksetkin, tai minkälaisena kukakin ne tuntee, oli tosiaan niitä vauvan liikkeitä.

ne muista missä sijainnut muissa, mutta nyt etuseinässä ja liikkeet aloin tuntea rv 16. Aiempien kanssa tuntenut jo viikoilla 10-12, joten ehkä vähän myöhemmin, mutta toisaalta, kuten vastasin kun neuvolassa ekan kerran kysyivät liikkeistä sanoin ei niihin tule neljännen kanssa kiinnitettyä mitään huomiota - ehkä tunsin jo aikaisemmin ehkä en, sitä ei vaan menossa huomaa...

Vaimeaa liikettä tunsin ensimmäisen kerran rv 20+6 ollessani ihan hiljaa ja paikoillani makuulla. TODELLA harvakseltaan kylläkin!Tästä ehkä viikon päästä alkoi liikkeitä tuntua useammin, mutta tällöinkin rauhassa makuulla.Noin rv 23 liikkeet tuntuivat jo ihan liikkuessakin eikä enää keskittyessä. Tasan rv 23+2 isukkikin tunsi jo vauvan liikkuvan, kun oikein aamulla mylläsi vatsassa. Näin kovia potkuja ei ihan koko aikaa sentään ole.Nyt rv 24+2 vauvalla on selkeä vuorokausirytmi, yöllä nukutaan, päivällä jumpataan. Liikkeitä tuntuu paljon eikä niihin ole enää tarvinnut siis keskittyä tunteakseen. Yhdellä autoreissulla, kun muutenkin oli kova pissahätä, tuntui vauva monottavan suoraan virtsarakon suuntaan... Kiva kaveri! =D-Passionate-

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat