Vierailija

Kommentit (12)

Kun jos on juuri saanut oman lapsen kuntoon ja ollut kotona, on se kohta uudestaan kipeenä kusipää vanhempien takia jotka vievät sairaat lapset tarhaan. Ja työnantaja raivoo kun joutuu olla koko ajan poissa. Ei kiva kierre.

Itse pidän lapset aina pitkään kotona pelkän nuhankin takia, jos he yhtään vaikuttavat väsyneiltä tai jos nenä valuu jatkuvasti. Kuumeen jälkeen pidetään ainakin pari kotipäivää aina, kun voidaan. Vatsatauti on niin kammottava, herkästi tarttuva ja raskaskin, että sen jälkeen lököillään mielellään loppuviikko tai ainakin viikonlopun yli kotona. Voin tehdä töitä kotona iltaisin ja viikonloppuisin tarvittaessa, siksi tämä on mahdollista. En oleta, että muilla olisi mahdollisuus samaan, eli en hätkähdä ihan pienestä. Nuhaa ja yskää pyörii jatkuvasti hoidossa, siihen turtuu.Ylilyönnit silti ärsyttää! Kerran yhden perheen äiti toi vatsatautisen pikkuvelin kanssa " tervehtyneen" isosiskon hoitoon. Voitte arvata, oliko tuo isosisko alkanut oksennella uudestaan hoitopäivän aikana :-/ Kaiken huipuksi reppanaa haettiin hoidosta isän toimesta vasta samaan aikaan, kun illalla hain omat lapset hoidosta! Voitte arvata, menikö hermot sekä hoitajilta että muiden hoitolasten vanhemmilta... Ja kamalaa varmasti oksentavalle tytöllekin :(

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On se kumma ettei vanhemmat voi sen vertaa lastaan hoitaa terveeksi kotona, vaan tuovat lapsensa kipeinä hoitopaikaan ja oma lapsi sitten sairastuu, itse hoidan kyllä terveeksi mutta ärsyttää kun saat lapsen terveeksi niin on joku oksennustautisen lapsen tuonnut hoitopaikkaan tai kamalan yskäisen lapsen kun ei ole aikaa hoitaa omaa kotona vaikka itse olis työttömänä!!Kyllä pitäs vanhemmat hoitaa oli työssä tai ei lapsensa terveeksi kotona, itsellä olis ainakin huono-omatunto jos lapsi on kipeenä hoitopaikassa!!

Perusnuhaa ja yskää on jatkuvasti liikkeellä, ei sen takia voi lasta viikkotolkulla kuumeettomana kotona pitää. Eihän sellaseen sais edes saikkuakaan! Lapsen oma vointi merkkaa eniten. Okei, oksennustaudin jälkeen on syytä pysyä edes päivä-pari kotona, enkä lähtis viemään vesirokkonäpyillä olevaa lastakaan hoitoon/harrastukseen. Koulusta on vaikeampi olla poissa, ettei lapsi putoa kärryiltä, mut en mä sinnekään päästäisi kuumeisena tai heikko-oloisena lapsiamme.

Meidän pph:lle tuodaan yksi lapsi aina puolikuntoisena. Nenä valuu vihreää ja lapsi istuu apaattisena hiekkalaatikon reunalla. Kiva kun tietää, että hetken päästä meidän lapsi sairastuu :(

Jos lapsi tuodaa selvästi kuumeisena tai samantien vatsataudin tai vesirokon jälkeen hoitoon, niin silloin kyllä harmittaa sekä toipilaan että tartunnalle altistuvien leikkikavereiden puolesta. Nuha ja yskä saattavat kestää niin pitkään, että harva edes SAA olla töistä niin kauan poissa, että voisi tuoda lapsen vasta 100% tervehtyneenä hoitoon.Itselläni on sen verran joustava työ, että pystyn olemaan vaikka viikonkin kuumeettoman lapsen kanssa kotona nuhan takia, mutta lääkärintodistusta ei saa kuin yhteen kuumeettomaan päivään vain nuhan/yskän takia, jos lapsi muuten on hyväkuntoinen ja jaksaa touhuta normaalisti. Tietenkin jatkuva sairastelukierre harmittaa, kun hoidossa on jatkuvasti puolikuntoisia lapsia. Toisaalta realiteetit kyllä ymmärtää, kun tuntee hyviä vanhempia, jotka vievät toipilaita hoitoon. Kaikilla ei vain ole mahdollisuutta jäädä kuumeettoman lapsen kanssa kotiin, yleisvointi merkitsee enemmän kuin tartuttamisriski.Ja toisaalta: nuhan ainakin voi saada mistä vain! Junassa, työpaikalla, kaupassa jne. törmää päivän aikana kymmeniin toipilaisiin... Silti sen verran toivoisin harkintakykyä, että jokainen malttaisi suoda pienille lapsilleen edes yhden toipilaspäivän kotona. Flunssan jälkeen yksi kuumeeton päivä ja oksennustaudissa/vesirokossa yksi totaalisen oireeton päivä on tarpeellisia sekä toipilaan oman jaksamisen että tartuntariskin takia!

ja ärsyttää, jos joku tuo vatsatautisen lapsen yhtään minnekään. Mitkään nuhat ja köhät ei ärsytä, koska en itsekään voi olla viikkotolkulla kotona niiden vuoksi.

Ei pelkän yskän tai nuhan vuoksi voi tietenkään lapsia kotona pitää, jos töissä käy, mutta osa vanhemmista tuo jopa kuumeisia lapsia tarhaan. Antavat vain Panadolia ennen tarhaan tuontia :(. Tai juuri niin, että lapsi on oksennellut yön tai edellisen päivän ja seuraavana päivänä viedään tarhaan.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat