Vierailija

Meillä vauva 5 viikkoa, ja huutaa ilmeisesti mahakipuja kokoajan. Esikoinen on allerginen maidolle ja munalle, mutta hänellä allergia todettiin vasta vajaan vuodenikäisenä, kun ei reagoinut äidinmaidon kautta ollenkaan.

Niin tässä mietin että kuinka aikaisin se allergia voi oikein puhjeta? onkohan mitään hyötyä jos nyt alan itse maidottomalle dieetille?

Kommentit (18)

eli ei sisällä soijaa.

muistathan olla ilman mitään maitotuotteita, niitä piilee mitä ihmeellisimmillä nimillä tuotteissa, hera, heraproteiini, kaseiini, laktalbumiini jne.

ennen allergian toteamista, noin 6viikkosena jouduttiin käymään pari sairaalareissua läpi ennen kuin vaiva selvis.

ja syntymästä asti oli kaikki mahdolliset oireet, koliikiksi vaan väitettiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

hirveä huutaminen, siis semmosta sydäntä riipivää mua sattuu huutoa.

kakka oli ihan tummanvihreetä, ja pulautti tosi runsaasti ja sitä tuli ihan kaaressa. kämppä oli lätäköitä täynnä.ei nukkunut kunnolla ja välillä söi ihan koko ajan, oksensi ja söi... loppujen lopuks hellepäivänä " pyörtyi" mummon syliin eikä suostunut heräämään eikä syömään enää mitään. sitten mentiinkin lääkäriin. kaikki oireet loppui kun aloitettiin erityiskorvike, siis aivan kaikki.

osta apteekista almiron peptiä, se on vastasyntyneen ertyiskorvike maitoallergiselle. sitä saa myöskin ilman reseptiä. tosin on todella todella kallista mutta vauvasi ei varmaan syökään vielä niin paljon että monta purkkia tarvittis ostaa. älä esim imetä noin viikkoon anna almironia. huomaat kyllä kun oireet loppuu. mutta huomaa että siinä saattaa mennä muutama päivä kun lehmänmaitoproteiini on poistunut täysin vauvais elimistöstä. hieman yli viikonkin kun koittaa niin jo tietää vastauksen.

Meillä tyttö piereskelee kovasti, kakka on ajoittain vihreää ja tosiaan huutaa oikeastaan aina kun on hereillä... Yöt tosin nukkuu suht hyvin.

Ja on ajoittain tukkoinen ja rohiseva, mutta se kai nyt voi liittyä muuhunkin.ap.

dieetti on todella tiukka ja jos vauva on joillekkin muillekin aineille allerginen tulee vaikeus löytää niitä. äidin ruokavalio saattaa joissain tapauksissa joutua niin niukaksi että se vaikuttaa jo maidon laatuunkin.

imettämisen lopettaminen on ehkä kaikista turvallisin vaihtoehto, kannattaa ottaa varman päälle koska vauvasi on vielä noin nuori.

minulta lastenlääkäri kielsi imettämisen täysin, syyksi sanoi mahdolliset muut allergiat... nyt lapsi on n.7kk. täysin almironilla ja maidottomilla soseilla. oireita ei ole tullut muusta kuin kananlihasta eli taitaa olla muna-allergiakin kaupan päälle. 2

Meillä lapsen suoli oli niin ärtynyt ettei sietänyt imetystä ollenkaan täysin maidottomallakaan äidin ruokavaliolla. Kiinteiden aloitus oli tosi vaikeaa reilun vuoden ikään asti, mikään ei tahtonut sopia. Puolitoistavuotiaana tilanne helpottui.

alle 2 viikon kokeilussa maidon korvaus ei ole niin tärkeää ravitsemuksellisesti äidille (sanoi ravitsemusterapeutti), mutta toki se 800-1000mg kalkkia kannattaa ottaa purkista ja muistaa syödä riittävästi muuten. Ainakin sitten jos huomaa selvää parannusta vauvan olossa, kannattaa mennä lääkäriin ja tarvittaessa harkita siirtymistä erityiskorvikkeeseen. Soijatuotteilla ei kannata vielä kokeilun aikana korvata maitoa, koska aika monet vauvat herkistyvät myös sille.

sairaalassa kakka syöksyi hoitajan päälle. tuli oikeen suihkuna. siinä hoitajakin ihmetteli kun ei olla mietitty allergiaa ollenkaan.

yhteensä 9 päivää sairaalassa ja lapselle annettiin vaan osmosalia kun epäiltiin virukseksi, kaikki testit näytti neg.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat