Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mä olen monesti miettinyt sitä, kun luen näitä keskusteluja. Miten koko ystäväporukka löytää yhtäaikaa lapsenvahdin itselleen. Vai jääkö aina puolet pois automaattisesti? Ja mihin sitä sitten mennään? Meillä vain yksi ystäväperhe voisi pitää kemut kotonaan niin, että lapset menisi mummolaan, kaikkien muiden lapset olisi omissa juhlissa kotona.

Kommentit (22)

Meillä riittää se, että sovitaan ilta riittävän etukäteen. Olemme kaikki työssäkäyviä ihmisiä, joten ihmiset ovat joutuneet elämässä tekemään myös muissakin tilanteissa lastenhoitojärjestelyitä (työmatkat, vuorotyöt jne.).Joillain onnekkailla asuu vanhemmat tai muut sellaiset etäisyydellä, että heitä voi käyttää. Useimmilla on sitten muita järjestelyitä.Se kyllä helpottaa, että on ystäviä useammasta eri porukasta. Monet käyttävät myös maksullisia lastenhoitopalveluita. Meillä on myös mahdollista osallistua yksin aikuisten juhliin jos vaikka on päätetty, että puoliso on kotona lasten kanssa.Meidän porukka olisi reilut parikymmentä aikuista ja pääkaupunkiseudulla.

meidän viidellä läheisimmällä ystäväperheellä ja meillä on yhteensä 24 lasta, en minä ainakaan sellaista koululuokan kokoista porukkaa kotiini ottaisi, vaikka osa lapsista nyt onkin jo reilusti kouluikäisiä. ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta yleensä kai suurimmalla osalla lapsiperheistä on kai kuitenkin jonkinlainen lastenhoitaja-arsenaali käytössään ilman sen suurempia ongelmia.

eli molempien vanhat opiskelukaverit, joitain vanhoja koulukavereita jne. Eri kokoonpanoilla on näitä juhlia ystävien tai omassa kodissa, joitain kertoja (5-8?) vuodessa. On perinteisiä pikkujouluja, aikuisten vappusitsit, kesäjuhlat, rapujuhlat, isommat synttärit (tänä vuonna tulossa 35- ja 40-v juhlia) jne... Sitten on tietysti lapsiperheinä juhlia myös, uutenavuonna, laskiaisena, vappuna, juhannuksena, pikkujouluaikaan, lastensynttäreitä jne.Mutta siis kyllä tähän porukkaan lapsia mahtuu. Jokaisessa perheessä on 2-4 lasta. Ja jokainen hoitaa omien lasten hoidon ihan itse. Asumme kaikki pk-seudulla Hki, Espoo, Knummi -akselilla ja jos mummi+vaari asuvat kauempana, niin tapana on kutsua heidät kotiin lastenvahdiksi. Tai kuten meillä, lapset menevät mummilaan (50 min matkan päässä) viikonlopuksi jos meillä aikuisten juhlat.

Nämä pienten lasten vanhemmat järjestävät lapsilleen yöhoitopaikan (mummolat) niiksi kerroiksi kun kaikki kokoonnumme yhteen ilman lapsia, teini-ikäisethän tulevat jo toimeen ilman lastenvahtia.

Jos joku saa lapset hoitoon ja haluaa juhlia ilman lapsia, niin ok ja muuten lapset on mukana. Ei ole mahdollista, että kaikki sen hoitajan saisivat ja kun kaikki ollaan " lapsellisia" , niin sitten mennään lasten ehdoilla. Ei siinä sen kummempia.Eikä kuitenkaan mitään teinivanhempia olla. :) Vauvoja ei meidän tuttavapiirissä juuri enää ole, nuorimmatkin alkavat olla jo uhmaiän ohittaneita. Omani ovat vanhimmasta päästä, 9 ja 10 vuotiaat.Harvoinpa sitä " lapsilta kiellettyjä" juhlia järjestetään. Nyt kun lapsemme ovat niin isoja, ei kenenkään [u]koko aika[/u] mene lapsensa vahtimiseen, vaan voi rauhassa nauttia muiden aikuisten seurasta.

Olemme 30-38v ja kaikkien lapset jotain 1-10v joten lapsenvahtia tarvitaan kaikille. Yleensä mummit tai tädit hoitaa. Ei ole ollut koskaan kellekään mikään ongelma.

ja viedä sinne yli kymmenenkin alle kouluikäistä lasta, jotka eivät ole tottuneet olemaan kenenkään vieraan hoidossa. Kukahan siihen hommaa lähtee ja millä palkalla?

Niinpä kaikki muut juhlivat paitsi me, meiltä menee välillä vaan toinen tai sitten meidät pyydetään lasten kanssa ja me mennään alkuillaksi.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat