Vierailija

entä ne huonot puolet, onko niitä?

Kommentit (11)

Plussaa Suomelle tilasta, turvallisuudesta, luonnosta ja siisteydesta (joskus steriiliyteen asti). Miinusta homogeenisyydesta (" yksi oikea mielipide kaikkeen" ) ja pitkasta, kylmasta talvesta.Rakastan Helsingin rantoja ja kaipaan talvisia lenkkeja jaalla seka kesaisia venematkoja Suomenlinnaan ja lahisaaristoon, korvapuusteja Merimelojien kahvilan luona, jaateloa rantapolulla, Hietsun hautausmaan oravia, kauppahallin tuoksuja ja Linnanmakea. Ullista laskiaisena ja vappuna. Helsinki on sopivan kokoinen kaupunki!Kokemusta on tahan mennessa Suomesta, Ruotsista, Saksasta ja Englannista (vahintaan vuosi jokaisessa). Viimeksimainitussa tulee eniten ikava vedottomia taloja, joissa on keskuslammitys ja toimiva suihku! Julkinen liikenne toimii myos Suomessa paremmin...Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

köyhyyttä ei ole, turvallista, puhdasta ja kaikki palvelut pelaa. Ihana luonto!Miinusta se että ihmiset viihtyy omissa oloissaan, naapurit eivät tervehdi, ei kovin kansainvälinen maa, vähän ulkomaalaisia ja ihmiset ovat ennakkoluuloismpia kuin muualla euroopassa, jopa meitä suomalaisia paluumuuttajia kohtaan.

minusta kypsä ja aikuinen kansainvälistynyt ihminen kykenee näkemään objektiivisesti oman synnyinmaansa hyvät ja huonot puolet. On lapsellista ja todella ällöttävää sanoa, että Suomessa olisi vain miinuksia. Silloin on jokin kehitysvaihe jäänyt toteutumatta omassa kansainvälistymisessä.2

itsekin ulkomailla asuneena ja tänne Suomeen palanneena sanoisin, että Suomessa asiat ovat kohtalaisen hyvin. Tietenkään tämä ei ole täydellinen maa ja varmasti löytyy aina jokin kolkka, jossa on paremmin. Mutta siis yleisellä tasolla ei suurempia puutteita ja kaikki toimii. Ihan säällistä elää ja noin...Helsinki on ihan kiva kaupunki, jolla on kaikenlaista tarjottavaa. Nyt kun olen ollut täällä jo 6 vuotta tekisi kyllä mieli jo lähteä jälleen, tuntuu liian pieneltä paikalta. Mutta odottelen, että lapset vähän isompia, sitten voimme paremmin muuttaa.Ihan jees. Sanotaanko, että 7½/10.

Joo, onhan ne ajat muuttuneet siitä, kun me olimme tenavia, mutta kuitenkin itsekin olen liikkunut Helsingin rautatieasemalla jopa 2-3 aikaan yöllä yksin ja tässä sitä edelleen heilutaan. Ei edes huumeita ole kukaan tarjonnut.Koulutus ja terveysasiat ovat kunnossa. Joo, ei ole luksusta jne, mutta kuinka monessa maassa saa rahaa takaisin yksityisten palvelujen käyttämisestä jne? Kuinka monessa länsimaassa on julkista, edullista lastenhoitoa tarjolla kuten meillä päivähoito? Kuinka monessa maassa tuetaan opiskelijoita, kotona olevia vanhempia ja työttömiä?Asiat ovat siis ihan mukavasti Suomessa.Miinusta ilmastosta, kaikki on kallista ja maan pienuuden takia täältä ei saa kaikkea, kulttuuri nyt on mitä on ja ihmiset omalaatuisia, jos kiltisti sanotaan. Kaikkea ei voi saada, paratiisia ei olekaan kuin ehkä rikkaille jossain exclusive-mestoissa tässä maailmassa.Suomessa ollaan kuitenkin hyvin vapaita muuhun maailmaan nähden ja siinä on sekin hyvä puoli, että jos ei viihdy niin EU-passilla maailma on avoinna. :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat