Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Miten saan pullista mahdollisimman kuohkeita?

Kommentit (10)

Lisää jauhot siten, että ensin puolet kokonaismäärästä. Odota 20 min ja lisää loput ja rasva.



Testattu kun kerran piti kaupasta hakea lisää jauhoja kesken leipomisen.



Eli sama asia että anna kohota tarpeeksi.

En ole ennen kuullutkaan. Laitanko saman määrän, kuin ohjeessa sanotaan vaikka kananmunaahan tulee silloin periaatteessa vähemmän?



Tuleeko yleiskoneella hyviä vai kannattaako tehdä käsin?



ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vaan vatkaus leivonta muljutus ja kaulinta. kunnon sitko siis.



jos minä teen puolikkaan taikinan pullia, niistä tulee vähemmän kohonneita kuin lasten samasta taikinasta leivotut, joita ne pyörittää kuin hullut leipoessaan.



kohotan taikinan uunissa, samoin pullat. uuni50asteeseen, ja kun napsahtaa, sammutan sen, sitten taikina sisään. samalla lämmöllä kohoaa vielä pullinakin, ja tulee hyviä kun saavat kohota kosteassa ja lämpimässä, vedottomassa paikassa.

Kun se taikina on kohotettu ekaksi ja sen jälkeen leipoo pullat, pitääkö ne pullat taas kohottaa?



Mitä hyötyä tosta ekasta kohotuksesta on?

ja että ne ilmataskut joita se tarvii leviävät tasaisesti jokapuolelle pullii. sitko taas pitää ne ilmataskut kasassa, ettei ilma joka pullan tekee kuohkeaksi karkaa sieltä taikinasta.

Vierailija:

Lainaus:


Kun se taikina on kohotettu ekaksi ja sen jälkeen leipoo pullat, pitääkö ne pullat taas kohottaa?



Mitä hyötyä tosta ekasta kohotuksesta on?




Toinen kohotus aktivoi hiivan uudelleen ja tuo ilmavuutta pullan rakenteeseen



Se auttaa taikinan käsittelyssä ja sitkon muodostumisessa. Mutta kunnon vaivaus on tarpeellinen. Ja ehdottomasti paras pullataikina tulee, kun jauhaa itse jauhot, eli ostaa myllyltä jyvät.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat