Vierailija

päivähoito alkaa ensi kuussa. lapsi on vähän päälle 2-vuotias. mitä kaikkea pitää ottaa huomioon?älkää rakkaat äidit kehottako käyttämään haku-palvelua ja etsimään aikaisempia viestejä, koska olen tietokonetaidoiltani niin rajoittunut etten osaa hakupalvelua hyödyntää.minulla on ihan tyhmiä kysymyksiäkin, esim. pitääkö lapsella olla oma potta pk:ssa? minkälaiset sisätossut? kuinka paljon varavaatteita mukaan? ei kai varatalvihaalaria tarvita mukaan?kiitos jos jaksatte vastata!

Kommentit (16)

-Peppurasva, jos on tarvis, pitää myöskin tuoda itse.

-Tossuista esim. Tintti tossut tai muut nahkaiset tossut ovat hyvät. Mieluiten ei sandaaleita, koska sitten voi sattua, jos astuu vahingossa toisen sormien päälle tms.

-Vaatteista yleisesti:

-Suosi trikoisia ja college kankaisia vaatteita, niissä on mukava touhuta eivätkä purista ja paina.

-Jos tytöllä käytetään hameita ja mekkoja, niin kannattaa varata ulkoilua varten pitkäthousut haalarin alle. Hameiden helmat tuppaavat jäävän ruttuun.

-Sisällä ei tarvita sukkiksia tai pitkiäkalsareita, päiväkodeissa on yleensä aika lämmin ja aika monesti siellä näkee kalsarisankareita eli lapsilta riisutaan ne päälihousut kokonaan pois ja he ovat sitten sukkahoususillaan tai pitkilläkalsareilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teippiä saa varmaan apteekista (ainakin). Teippi pysyy hyvin ja kestää kuulemma pesuakin. Meillä on moni vanhempi nimikoinut tuolla keinoin ja hyvin on pysynyt.

Pottaa ei tervitse viedä.

Sellainen ulkoilupuku minkä saa laittaa kuivauskaappiin. Ei sitten tarvitse laittaa kosteaa pukua iltapäivällä ulos.

Monesti pesuohje ym. lapuissa on myös tilaa nimelle.

Ompelutarvikeliikkeistä ja varmaan myös isommista marketeista löytyy silitettävää nauhaa, johon voi kirjoittaa vedenpitävällä kynällä nimen. Näitä erilaisia nauhoja/tarroja voi myös tilata valmiiksi nimikoituna, firmojen mainoksia usein päiväkotien ilmoitustauluilla.

Merkata voi myös ruskealla " laastariteipillä" , jota tällä palstalla on kehuttu hyväksi pysymään.Älkää unohtako merkata myös niitä villasukkia, tumppuja ja kenkiä. Kenkiä on nimittäin isossa ryhmässä melko varmasti samanlaisia useammalla lapsella!Jotkut ahkerat käyttävät ihan kanttinauhaa, johon on kirjoitettu nimi ja sitten ommeltu vaatteeseen.Alkuun nimikoinnissa on kova homma, kun missään ei ole nimeä. Jatkossa helpottaa, kunhan vain muistaa taas näin lahjasesongin jälkeen kirjoitella noihin uusiinkin vaatteisiin nimet.-Sopivat kurahousut ja sadetakki.

-Talvella lämminvuori kumpparit, muulloin käy ihan tavis saappaatkin.

-SOPIVA haalari! Eli ei liian iso, pienen on tosi vaikea leikkiä liian isossa haalarissa, missä haarat roikkuu polvissa!

-Mieluiten myös varahaalari, jos sattuu pissavahinko. Pissaisessa haalarissa ei ole kiva olla iltapäivän ulkoilussa :( Jos lapsi käyttää vielä koko ajan vaippoja, niin sitten ei tarvitse olla varahaalaria.

-Villahaalari tai fleecehaalari väliin.

-Kunnon hanskat ja lapaset.

-Varavaatteet:

-Kahdet-kolmet housut

-Pari paitaa

-Parit sukat

-Vara hanskat ja lapaset ja villasukat

-Vaippapaketti, joka on selvästi nimikoitu. Hoitajat kyllä ilmoittaa, kun pitää tuoda lisää vaippoja.

-Kaikilla taaperoilla on omat potat eli ei tarvitse tuoda omaa.

-Hiusharja tai kampa.

-Unilelu ja/tai unirätti, jos lapsella sellainen on.

-Kaksi tuttia, jos lapsi käyttää sellaista. Toinen voi olla koko ajan lokerossa varuiksi ja nukkaria varten ja toinen puolestaan käytössä.

-Lämmin, korvia suojaava hattu.

Vaipoista.

Kannattaa kysyä päiväkodista, vaativatko he esim. pelkkiä teippivaippoja vai saako tuoda myös housuvaippoja. Jotkut päiväkodit nimittäin " kieltävät" housuvaipat, varsinkin, jos vaippapeppuja on paljon. Teippivaipat saa nopeammin ja helpommin vaihdetttua, kun housuja ei tarvitse ottaa kokonaan pois.

mielellään kahdet, jos ei ole varaulkopukua niin sellainen ulkopuku, jonka saa kuivatuskaapissa kuivattaa; kurahousut, sadetakki ja kumisaappaat; vaipat, jos vielä käyttää; tutti tai unilelu, jos käyttää; tossut.Pottaa ei tarvitse itse viedä.

Tossut meillä on hmstä hellokittyt, semmoiset missä on nahkapohja. Paljon sisävaravaateita ja muutamat tumput ja villasukat. Tuttipullo piti meillä olla oma jos semmoista vielä käyttää.

Ainahan niitä kaikkia villavaatteita ei tarvita, mutta on edes jotain mitä voi lisätä,kun tulee kylmät ilmat. Täällä pk-seudulla ilmat kun vaihtelee kovastikin. Aamulla voi olla plussaa ja iltapäivällä jo -5 astetta. Varavaatteiden ei tosiaan tarvi olla hienoja, mutta ei niitä reikäsiä ja jo puhkikuluneita, kun ajatellaan että ei niitä varmaan tarvita.

Unikaveri tai tms. kannattaa myös ottaa mukaan, sellainen, joka on tärkeä. Lohduttaa sitten ikävän tullessa. Äidin/perheen kuvan voi myös laittaa hoitoreppuun varmuuden vuoksi. Meillä on tapana katsella lapsen vanh. kuvaa kun ikävä tulee lapsella kovaksi. Unikaver voi olla sellainen, joka on vaan pk:ssa tai jonka vie sitten joka ilta kotiin.

T. lastenhoitaja

Ei sitä aina pysty kunnolla muistamaan, että olikos ne Aatun saappaat nyt sen Elmerin vaiko Annan saappaat.

Ja nimikoinnissa laitetaan mieluiten lapsen etunimi ja sukunimen eka kirjain. Esim. Anna K. Tai jos päiväkodissa on monta Anna K:ta, niin sitten vaikka Anna Kotila eli koko nimellä.

Ei sitä aina pysty kunnolla muistamaan, että olikos ne Aatun saappaat nyt sen Elmerin vaiko Annan saappaat.

Ja nimikoinnissa laitetaan mieluiten lapsen etunimi ja sukunimen eka kirjain. Esim. Anna K. Tai jos päiväkodissa on monta Anna K:ta, niin sitten vaikka Anna Kotila eli koko nimellä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat