Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Voivottelee vain ja kertoo että kyllä se siitä. Meillä on ihan kaaos kotona. Mä en jaksa tehä mitään enkä millään saa otetta elämään.. Lapsi herää parin tunnin välein ja esikoinen ei anna päivällä nukkua..

Kommentit (21)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapsi on pääasia ja niin pitää ollakin. Toki terveydenhoitajan pitäisi tunnistaa äitien uupumus ja neuvoa tarvittaessa hakeutumaan hoitoon. Mutta ei neuvolassa mitään psykiatreja tai terapeutteja olla, ne palvelut pitää hakea muualta. Jos olet todella erittäin uupunut niin hakeudu lääkäriin, hän määrää esim. masennuslääkityksen mikäli arvioi sen olevan tarpeen. Ja lapsiperheille on olemassa monenlaisia apuja, esim. kotipalvelua, ote rohkeasti selvää äläkä odota että joku lukee ajatuksesi!

Vaatii hieman voimia, mutta jos todella olet väsynyt, pyydä ihmeessä perhetyötä avuksesi, jos et löydä puhelinluettelosta numeroa, neuvolassa tietävät kyllä sen. Ole jämäkkä ja vaadi apua tilanteen helpottamiseksi. Jos vain sanot olevasi väsynyt, ei sille oikein voi terveydenhoitajakaan mitään, harvat alkavat tarjoamaan vaihtoehtoja ihan itsestään. Kysy niitä.

Meillä ei koskaan ollut vartin aikoja, vaan lähemmäs tunnin - ja koskaan ei sanonut, että nyt aika loppuu.Lapsi tuli kyllä mitattua jne, mutta myös äidin mieli perattua. Jokainen neuvolatäti ei ehkä toimi samoin, mutta tuolla edellä kerrottu neuvo, että kysyisit mistä saat apua, on alku avulle.Oikeassa elämässä: ei kaikki 2 lapsen äidit ole väsyneitä. En tunnusta ainakaan tuossa vaiheessa olleeni sellainen. Lasten lähetessä murroikää asia voi olla toisenlainen, vaikka lapsilla siivet jo erilailla kantaakin eivätkä ulosmittaa jokaista minuuttia äidiltään.On harmi jos sinun 2v ei enää nuku päiväunia, koska se vie lepoajan. Toivottavasti tai ainakin jatkossa lasten isä pystyy osallistumaan ainakin viikonloppuna lasten kanssa oloon paljon.Kaaosta taas voi yrittää helpottaa sillä, että kerää ison määrän kaaosta aiheuttaista tavaroista kaappiin eikä ota niitä sieltä kuin erityisen tarpeen tullen. Pyykkiä voi vähentää käyttämällä lapsilla samoja lähes puhtaita vaatteita useamman päivän jne. Voit myös aikatauluttaa kaaoksen raivaamisen. Jos hoidat ruoat, kaupassakäynnit, ulkoilut, siivoamiset, pyykkäämiset jne päivällä lasten kanssa, niin tee itselle lukujärjestys koko viikoksi.Milloin pyykkäät, milloin viikkaat vaatteet kaappeihin, milloin imuroit - näille päätä päivä. Samoin voit päättää, milloin käyt kaupassa j milloin teet isomman satsin ruokaa valmiiksi pakastimeen. Löytyyk jotain lavointa päiväkerhoa (äiti-lapsi), jollekin päivälle ja/tai vauvamuskaria.Sitten voit päivät puolestaan aikatauluttaa: milloin on aamupala, milloin lounas, välipala, iltaruoka ja iltapala. Mitä tehdään välissä? Milloin vanhempi lapsi ulkoilee - jos ei oikeasti mene päiväunille, niin menkää ulos pienemmän päiväunien aikaan: reippailkaa ja kävelkää puistoon leikkimään - ja tapaamaan muita lapsia vanhempineen. Samalla kun lapset leikkii, sinä toki voit olla heidän seurana, mutta napanuoraa voi myös hieman pidentää ja voit sillä aikaa puuhastella sellaista, minkä tiedät pakolliseksi: ruoan lämmitys, tavaroiden vieminen paikoilleen jne.Kaaosta voi myös hillitä sillä, että kehität vanhemman lapsen kanssa siivoamisesta leikin: hän voi olla hyvin ylpeä äidin apulainen ko hommassa. Opeta lasta myös viemään oma lautanen tiskipöydälle jne.

Ja asiaan. Ap, sano terkalle, että mistä voit hakea apua, sano se jämerällä äänellä, niin että tajuaa! Ja kysyn samaa, kuin joku toinenkin, että missä perheen isä, eikö auta?

Ps. Minkäikäisiä lapsesi ovat?

huuda, itke, puhu asiasta kunnolla. Kerro miten pahalta tuntuu.. Neuvolassa varmasti kaikki äidit valittelevat väsymystä. Mutta ei kaikkiin varmastikaan reagoida. Miten itse voisit asiaan vaikuttaa? Saisitko esim. esikoista kerran tai kaksi viikossa kerhoon tms..?

Ei heillä välttämättä ole mahdollisuutta tehdä asialle mitään.

Minulle tarjottiin hoitajaa kotiin 2 kertaa viikossa 2h kerrallaan kun kuopuksella oli koliikki ja esikko oli 2v.

En ottanut vastaan koska minulle olisi ollut enemmän stressiä vieraasta ihmisestä meillä. Minulla oli mahdollisuus pyytää isovanhempia apuun.

Ei meidänkään neuvolasta kellon kanssa ajeta pois, aina menee vähitään 30min ja terkka aina kyselee minunkin vointini ja pärjäänkö. Kiinnostaa siis äitien jaksaminen.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat