Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meidän taapero täyttää pian kaksi ja pikkukakkonen on tulossa toukokuussa. Tarkoitus olisi siirtää poika pinnasängystä tavalliseen sänkyyn ajoissa ennen vauvan syntymää, jotta pojalta ei oteta pinnäsänkyä pois suoraan vauvalle. Ja sitten toisaalta olisi edessä myös unitutista vieroitus eli syö tuttia päiväunilla ja yöunilla.Kumpikohan kannattaisi tehdä ensin? Poika aloitti juuri uudessa päiväkodissa, joten tutista en halua ihan nyt heti vieroittaa, koska on varmasti tärkeä uudessa paikassa, kun käy päiväunille. Mutta kuitenkin ennen vauvan tuloa.Vinkkejä otetaan vastaan molempiin muutoksiin! =)

Kommentit (4)

Omasta kokeumuksesta kerron, että meillä pinnasängystä isompaan sänkyyn muuttaminen ei ollut mikään juttu, mutta tutista luopuminen oli aika vaikeaa. Isompaan sänkyyn esikoisemme siirtyi 1v 10kk:n iässä, kun toinen lapsi oli jo syntynyt. Markkinoimme kovasti uutta sänkyä ja siihen muuttamisesta tehtiin hieno juttu; uudet lakanat ja kaikki. Tyttö oli vain mielissään eikä mitään ongelmia seurannut.Tutista luovuttiin nyt, tytön ollessa 2,5-vuotias, ja siitä seurasivat viikon itkut sekä päiväunien ajoittainen katoaminen kahdeksi viikoksi (tyttö kotihoidossa, eli päiväkodissa päiväunet varmaan nukutaan helpommin). (Kuopukselta muuten tutti otettiin 11 kk:n iässä, mikä oli huomattavasti fiksumpaa, itki yhden illan). Meilläkin tutti ollut siis vain unikäytössä.En osaa siis vastata järjetykseen mitään, mutta jos et kerran halua vieroittaa tutista ihan vielä, niin varmaan kannattaa siirtää saman tien siihen toiseen sänkyyn, etteivät kaikki muutokset tule kertarysäyksellä.Mä vierottaisin ensin tutista. Mitä nuorempana sen tekee, sen parempi. oikeasti. Se homma ei odottamalla helpotu. Lisäksi, kun on vielä päiväkodissa niin ne tutit herkästi pyörii lattialla ja on bakteerilähteitä. Oikeasti. Sängyn vaihdon en usko olevan isokaan ongelma, kun on noin vanhakin. Siirsin oman esikoiseni 2,4v iässä ja oli niin vanha ja järkevä, ettei mitään ongelmia. Aluksi oli tuoli edessä tosin, ettei varmasti putoa siis sen aukkokohdan, mikä on siinä matalassa laidassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On kuitenkin jo sen verran iso että hampaiden vuoksi olisi tärkeämpää päästä siitä tutista mahdollisiman nopeasti eroon. Odotan sitten sen jälkeen että nukkuminen on kunnolla rauhoittunut ennen kuin siirrät pinnasängystä pois. Voi kyllä mennä aika lähelle uuden vauvan tuloa..

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat