Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onko täällä jo puitu raskaana olleen ruotsalaisäidin kaksosten kuolema? Vauvaparat siis saivat äidiltään listeriatartunnan masussa ollessaan, vaikka äidin syömä juusto oli pastöroitua:www. iltalehti. fi/terveys/200712106962873_tr. shtmlMyönnän lepsuilleeni koko listeria" hössötyksen" suhteen, kun se on tuntunut jotenkin hysteeriseltä. Tuo ruotsalaistapaus pysäytti, kun tosiaan odottajan syömä juusto oli pastöroituakin ja silti kävi noin :( Ehkä suosituksia ei olekaan ihan tuulesta temmattu... MIssä muissa kuin tuore- ja homejuustoissa piilee listeriariski? Jutun mukaan myös raaka liha ja huonosti pestyt salaatit on riskejä, onko muita?

Kommentit (4)

En todellakaan tarkoittanut, että ruotsalaisäiti olisi jotenkin syyllinen tapahtuneeseen. Varmasti kamalaa hänelle! Ihme sivuhuomautus, kappas kun en tullut oikolukeneeksi sanamuotovalintojani nopeasti kirjoittaessani, anteeksi kovasti...Terv. apPS. Kiitos asiallisista vastauksista, pakastemarjat ja -vihannekset on helppo pistää boikottiin loppuraskausajaksi. Ja joo, ei tosiaan koskaan voi olla 100% varma elintarvikkeen turvallisuudesta, mutta ehkä olis hyvä sittenkin yrittää edes vähän tsempata niissä, mitkä selkeästi on todettu riskeiksi odotusaikana. Juttu herätti.

ja marjat ovat riski. Jonkinlainen riski, eli listeriaa tavataan toisinaan, muttei suurissa määrin. Kaikki kasvispakasteet kun ovat ulkolaisia, siis tuontitavaraa, ja tuotanto-olosuhteet voivat olla vähän muuta kuin meillä. Kannattaa siis kypsentää herne-maissi-paprika-sekoitukset ja muut kunnolla ennen syöntiä, ja pakastemarjoja vain kypsennettäviin ruokiin.Mutta tosiaan riski näissä on paljon pienempi kuin maitotuotteissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

listeriaa voi olla kaikissa maitotuotteissa, toksoplasmoosia kasviksissa, lihassa jne.no, eipähän pääse tulemaan ylimääräisiä kiloja jos ei uskalla syödä mitään...

Nyt nää vauvat on sit vauvaparkoja kun eivät ole tarkoituksella tapettuja. Abortissa eliminoidaan solumöykkyjä mut toivottu vauva on lapsiparka.... Äitiparka sanon minä, kun on menettänyt vauvansa, tuska on varmasti kamala. Vauvat tuskin on sen kummemmin kärsineet. Ja he ovat päässeet taivaaseen kuolemansa jälkeen.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat