Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tai siis millaisia ovat ? Minkälaisia leikkejä leikkivät , joko ovat oppineet kuivaksi , onko paljon uhmaa ?Meillä tyttö täyttää toukokuussa 3 v .Puhuu kohtuullisesti

Ymmärtää paljon puhetta

Uhmaa on jonkin verran , vähemmaän kuitenkin kuin vielä kesällä

Hiljattain oppinut kuivaksi

Leikkii jonkin verran mm . nukeilla , katsoo mielellään lastenohjelmia

Tykkää kovasti ulkoilla

Kommentit (12)

Puhuu sujuvasti, sanavarasto laaja. Äänteistä K ja R puuttuvat.

Uhmaa on, muttei mahdottomasti.

Syö itse haarukalla tai lusikalla ruokansa, juo lasista tai mukista.

Leikkii autoilla ja junilla, rakentaa junarataa

On älykäs ja kiinnostunut uusista asioista

Laulelee itsekseen monia lauluja ja siteeraa leikeissään kirjoja, joita on yhdessä luettu tai tv-ohjelmia.Toisaalta:

Ei piirrä mitään järkevää.

Ei pue, riisu eikä käy potalla

Ei pidä kovista vauhdeista esim pulkalla vedettäessä

Vuodenvaihteessa pelkäsi kovasti rakettien ääntä, kun niitä ammuttiin. Kotoa käsin katseli kyllä niitä innoissaan ikkunasta ja kuunteli pauketta.

Meidän poika 2v ja 4 kk osaa puhua molemmat kielet( suomi ja ruotsi), laskea suomeksi ja ruotsiksi 7. Laittaa kengät päälle, laittaa itse dvd elokuvat päälle, laulaa puuha pete laulua (aina ei mee ihan oikein). Leikkii autoilla ja kotileikkejä(laittaa ruokaa leikkihellallaan ja kattaa pöydän. Pyytä välillä pottaan mutta suurimmaksi osaksi tekee tarpeensa vaippaan. Juo tuttipullosta vielä velliä ennen nukkumaan menoaikaa. Nukkuu auton kanssa. Käy välillä jääkaapista hakemaan itse syömistä. Puhuu puhelimessa esim mummin kanssa ja kertoo mitä on leikkinyt ja päivän tapahtumia. Siinä muutamia esim.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On päivä- ja yökuiva. Käy itse pissalla. Pyyhkii, kaataa potan sisällön pönttöön, pesee potan (!) ja laskee veden. Käsienpesua saa muistutella!Laulaa jotain tuttuja lyhyitä lauluja ihan suht oikein.UHMAA... kiukuttelee, natisee.Availee jääkaapin ovea, saattaa ottaa maidon ja kaataa sen kuppiin ku silmä välttää...Tykkää auttaa pölyjen pyyhinnässä, imuroinnissa - kaikessa!Nukke -ja kotileikit in.Kattoisi dvd:tä vaikka kuinka kauan! Ti-ti nalle, Postimies Pate, Teletapit suosikit.Meillä poika 2v3kkTekee täysin vielä vaippaan, pottaan satunnaisesti mutta ei mene edes mielellään potalle.Piirtäminen on vaan kynällä ees taas sotkemista tai hakkaa kynällä paperiin.Puhe, hyvin epäselvää, kovasti yrittää mutta en ymmärrä kovin hyvin, kaks kahden sanan lausetta olen kuullut.Leikkii paljon legoilla ja junilla.Tykkää kattoa telkkaria (puuha pete, postimies pate, Tomi traktori)Uhmaa satunnaisesti.

leikkii nukeilla (työntelee rattaissa, mukanaan kassi jossa kaikkea mahdollista mukana), leikkii keittiöleikkejä, tekee jo isoja palapelejä, piirtelee ympyröitä ja viivoja sekä " värittää" , tykkää ulkoilla keinua ja laskea liukumäkeä, tykkää kuunnella satuja

yms. yms. yms.pukeminen hieman hankalaa

puhuu ja ymmärtää hyvin

kova uhma, kaikki lauseet alkavat sanalla " ei ja en" :D

kuivaksi oppi 2v 4kk

Tyttö osaa uhmata!Puhuu paljon, laulelee omia laulujaan.leikkii roolileikkejä isoveljen kanssa. Haluaa aina olla prinsessa tai keijukainen.Piirtää mielellään, ei mitään tunnistettavaa vielä. Leikkaa saksilla paperia pienenpieneksi silpuksi.Lakkaa omat kyntensä.Rakastaa vaaleanpunaista, kimalletta, " hörhelöitä" , sydämiä ja kaikkea söpöä.Haluaa katsoa lasten ohjelmia: Myyrää, my litle ponya, ja veljen kanssa turtlesia.

- kotona kuiva, käy itsenäisesti potalla, päiväkodissa ja yöllä käytössä vaippa

- puhe vielä aika epäselvää, sanoja tulee hurjaa vauhtia, n.3-4 sanaisia lauseita, puheenkehitys kyllä selkeesti ikätovereista jäljessä

- pukee itsenäisesti kaikki vaatteet rukkasia myöten, vetoketjua ei osaa laittaa kiinni, eikä osaa napittaa

- nukkeja tykkää hoitaa, paljon leikkii pukeutumisleikkejä, lääkärivälineillä tykkää leikkiä, samoin legoilla rakennella, ja posliiniastiat on ihan lempparit

- tykkää maalata, muovailla ja piirtää, kertoo että kirjottaa isin nimen, ja tekee pientä syheröä (kuten joku aiempikin kertoi)

niin sanon niinpäin että

meillä 2,5 vuotias poika ei osaa pukea muuta kun ehkä collegehousut ja t-paidan eli on niissä vielä kömpelö.Minun mielestäni puheessa vielä epäselvyyttä, kun sellaiset jotka ei ole lasten kanssa tekemisissä eivät ymmärrä. Hoitotätit ja oma perhe kyllä ymmärtää lähes kaiken mitä sanoo.Ei vielä piirrä eikä juuri laulele muutakuin jotain pätkiä.

Puhuu pitkiä lauseita (puhui jo alle 2-vuotiaana 7-8-sanaisia lauseita), mutta L- ja R-äänteet puuttuvat vielä. Muistaa uskomattoman määrän lauluja ja laulaa paljon.Piirtää, mutta ei mitään esittävää. Yrittää välillä " kirjoittaa" , eli tekee pieniä syheröitä, jotka eivät näytä miltään oikealta kirjaimelta. :) Osaa värittää jo vähän " sinnepäin" , eli halutessaan pysyy melkein rajojen sisällä.Kuivaksi oppi n. puoli vuotta sitten, käy itsenäisesti pissalla, kakan pyyhkimisessä tarvitsee apua.Leikkii nukeilla, poneilla, pehmoleluilla, astioilla... Leikkivät isoveljen kanssa paljon roolileikkejä lelujen kanssa, rakentavat legoja jne.Rakastaa kaikkea kaunista ja vaaleanpunaista. :)Ui kelluttavan uimapuvun kanssa syvässä vedessä muutamia metrejä ja hyppää altaan laidalta veteen.

Viikonloppuna käytiin kahtena päivänä luistelemassa, ja tyttö pääsi eteenpäin muutaman metrin matkoja, vaikka " kävelyähän" se vaan oli :)

tyttö puhuu ihan selkeästi, taivutusmuodot kohdillaan jne. Vieraassa seurassa on kyllä hiljainen.

Uhmaa myös havaittavissa.

Päiväkuiva ollut reilun kk:n

Hienosti piirtää kaikenlaista ja melko hyvin värittää

Osaa laskea kolmeen, niin että ymmärtää määrän.

Rakastaa piirrettyjä elokuvia.

Kiipeää valtavan korkealle erilaisissa kiipeilytelineissä aina, kun mahdollista. Kuperkeikat jne onnistuu.Poika puhuu jo ihan ok, mutta puheenkehitys selvästi hitaampaa.

Uhmaa myös.

Autoleikit, dinosaurukset ja käärmeet in.

Tykkää ottaa sosiaalista kontaktia, jos vaan kaveri löytyy.

Melko varovainen kokeilemaan uutta.

Motoriset taidot normaalit esim kuperkeikka onnistuu.

Osaa luetella numerot viiteen ja tunnistaa monia kirjaimia.

VarmaVarmasti monia muitakin taitoja löytyy, mutta tässä ensimmäiset, jotka tulivat mieleen :).Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat