Vierailija


Lapsi tarvisi vielä ne unet, mutta koko perheen kannalta on parempi, ettei nuku niitä. Nimittäin nukkumista edelsi vähintään puolen tunnin raivoaminen, monesti meni jopa lähemmäs kaksi tuntia varsinkin illalla. Lapsi oli väsynyt, muttei niin väsynyt ettei olisi jaksanut vastustaa nukkumaanmenoa. Nyt kun ei nuku päiväunia, on tarpeeksi väsynyt illalla. Nukkuu aamulla sitten pitempään, mutta aivan sama kun olen kotona. Säästytään myös yhdeltä jokapäiväiseltä tappelulta, niitä on muutenkin ihan tarpeeksi. Luuserilta tuntuu silti.

Kommentit (13)

Vaan se kuinka kauan nukkuu.Meillä 2v nukkui yöllä 14-15tuntia. Ei siinä tosiaankaan jaksanut enää päikkäreitä ottaa.Vai olisiko pitänyt lyhentää noita yöunia sitten väkisin ja pakottaa ottaa päiväunet?Lepohetki otetaan kyllä päivällä sitten muutoin kuin nukkumalla.Nyt 3vuotias nukkuu n. 12h yössä. Ei päikkäreitä. Ja oikein hyvinvoiva pikkuneiti on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siksihän useimmat nukkuvat päiväkodissakin! On ihan eri asia, herääkö lapsi klo 6.30 vai 8.30. Jos meillä herätään ennen 7.30, 3v nukkuu tunnin mittaiset päiväunet ja nukahtaa silti illalla yhdeksän aikaan. Jos taas nukkuu aamulla yli kahdeksaan, ei tarvitse päikkäreitä. Yöunien kesto on ainakin meillä ihan suoraan verrannollinen siihen, tarvitseeko päiväunia vai ei.Ihan turha kenenkään motkottaa miten pitäisi tehdä. Kotihoidossa oleva yhdeksään aamulla nukkuva tuskin on päivällä samalla lailla väsynyt kuin päiväkotiin aamulla seitsemältä heräävä.


Ei tule mitääön jso jättää päikkärit pois/liian lyhyet. Ja sit yöunet pidemmät.

Poika on koko påivn ihan raivona ja kiukunen aamusta iltaan!!!Eli kaikille ei todellakaan ole sama milloin nukkuu!!!! Että eipäs yleistetä siellä. Meillä ei siis selvitä ilman pitkiä päikkäreitä ainakaan toistaiseksi


Päikkäreille sai " tainnuttaa" parikin tuntia tuloksetta, vaikka alla ulkoilua ja ruokailua. Vaunuissa ei suostunut nukkumaan enää 1v6kk jälkeen. Vaunuihin tosiaan nukahti ennen hetkessä, sitten jostain syystä alkoi saamaan järkyttäviä raivareita/paniikkeja vaunuissa. Lopetettiin se sitten tietenkin. Illalla lasta sai " tainnuttaa" samalla tavalla kuin päivälläkin.Sitten yhtenä päivänä testattiin ja laitettiin poika pikkukakkosen jälkeen iltapuurolle ja kylpyyn. Siitä suoraan nukkumaan ja simahti heti. Nukkuu nykyään siis 19-9, eli 14 tuntia yössä heräämättä :)Tämä paras ratkaisu tälle meidän villille pojalle.

Meillä täällä pk-seudulla ulos kävelylle nukahtaminen riippuu lapsesta, kuten varmasti on yleisempää. Esim meidän tyttömme alle 3-vuotiaana, kun päikkäritappelut olivat ajankohtaisia, roikkui hereillä rattaissa kävelyllä yhtä kauan kuin kotona pinniksessä. Yleensä kävi vielä niin, että kun tunnin, puolentoista kävelyn jälkeen luovutin varsin väsyneenä, niin eikös tyttö nukahtanut sinne rattaisiin juuri omalla ulko-ovella. Katsos kun loppui mielenkiintoinen katsottava... Siinä sitten mietit, rääkkäätkö väsyneitä jalkojasi (kärsimme sattuneesta syystä myös unenpuutteesta, joten väsymys ei ollut pikkujuttu) vielä toisen tunnin vai herätätkö lapsen kiukuttelemaan... (rattaista nostaminen nukkuvana ei käynyt, eikä kerrostalossa myöskään se että jättäisi rattaisiin ulos nukkumaan yksin)Samoihin aikoihin alkoi myös se, että esikoinen heräsi niiltä tappelupäikkäreiltään aivan tol-kut-toman huonolla tuulella ja loppuiltapäivä oli pelkkää puoliunista kitinää, ei meinannut millään päästä kunnolla hereille. Ja koska torkahteli kesken kiukun jopa iltaruokaan asti, niin arvatkaas oliko helppoa saada yöunille.

Mekin luovutettiin, kun esikoinen oli vähän alle 3v. Nukuttamiseen alkoi mennä päivittäin tunnista puoleentoista, ja myöhästyneet päiväunet sitten verottivat yöunille menemistä. Hoidossa nukkui kyllä silloinkin, kotona uudestaan vasta sitten, kun päiväunet ei olleet pakollisia... Päivälevosta pidettiin kiinni ja välillä esikoinen nukahti vahingossa ja huomasi lopulta itsekseen, ettei se ollutkaan kamalaa :) Nyt nukkuu vaihtelevasti päivällä, ikää 4v.Pientä uuvutustaistelua kannattaa toki käydä, jos puhutaan selvästi alle 3-vuotiaasta. Päiväunet on tosi tärkeitä kasvavalle ja oppivalle pienelle lapselle! Mutta ei minusta ole mitään järkeä taistella itkuraivarissa joka päivä jopa yli tuntia putkeen päikkäreiden takia, kohtuus kaikessa.

Meillä poika lopetti päiväunet kotona 2,5 vuotiaana, kun tutti riistettiin häneltä pois. Päiväkodissa aloitti 3 v ja siellä on aina nukkunut päiväunet.

wttä ' NE' on oikeen porukka... ehkä mäkin joskus liittyn.... hohhoijaa,,, eikö ihmiset uskalla tehä mitään ilman muiden hyväksyntää??!!

Nukkumaan pakottamista kesti nelisen kuukautta, eikä yhtään helpottanut. Vauva ei myöskään saanut enää nukuttua iltaisin siinä metelissä ja niinpä koko perheen illat olivat aina pilalla. Nyt lapset menee nukkumaan illalla samaan aikaan ja esikoinen nukkuu sitten aamulla vähän pidempään. Vauvan päiväunien aikaan pidän rauhoitushetken esikoisellekin, lueskellaan sängyllä. Elättelen toivetta, että pahimman uhman laannuttua unet alkaisivat taas maistua.

ap

Saahan sitä vaikka 10vuotias lapsi ottaa päikkärit jos tarvitsee ne.Mutta jos 2vuotias nukkuu yöllä tarpeeksi niin ei sitä voi päivälläkään pakottaa nukkumaan. Tai kyllähän jotkut idiootit näinkin tekee, mutta mitä järkeä siinä on?Jokainen lapsi on yksilöllinen, samoin unen määrä. Suhtautuu niihin lapsiinne yksilöinä ja menkää heidän tarpeittensa mukaan. Ei oppikirjojen.Maalaisjärjen käyttö on sallittua niin tässä nukkumisasiassa kuin monessa muussakin.t: 7 ( vai mikä lie olikaan numeroni )

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat