Vierailija

Minkälainen koe on? Minkälaisia asioita kysytään esim. teoriakokeessa?

Kommentit (5)

mutta ei ole musiikkiluokalla. Teoriakoe eniten mietityttää, onko se samantapainen kuin musiikkiopiston teoriakoe? Lapsen kuorokaveri haluaisi myös musiikkiluokalle, mutta hän ei ole ollut musiikkilopistossa.

nämä ovat eri kouluissa ja jälkimmäinen tekee yhteistyötä konservatorion kanssa.Kaikki halukkaat ei pääse musiikkiluokalle, ei nekään jotka ovat ala-asteella siellä olleet. Mielestäni pääsykokeet on ok sillä onhan itsestään selvää että kehittymistä tapahtuu ala-asteen aikana.Lisäksi kaikki ei välttämättä ole soittaneet instrumenttia vielä kakkosella ja kutosella tilanne on tältäkin osalta toinen.Mielestäni myös niille lahjakkaille lapsille jotka jostain syystä eivät ole olleet musiikkiluokalla ala-asteella on oltava mahdollisuus tulla valituksi sinne yläasteen alkaessa.Meillä on niin että molempiin kouluihin perustetaan vain yksi musiikkiluokka ei sen enempää joten pääsykokeet ovat paikallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä pyritään musiikkiluokalle toisella luokalla ja musiikkiluokka alkaa siis 3. luiokalla. Jos tuolloin pääset musiikkiluokalla niin AUTOMAATTISESTI olet musiikkiluokalla koko ala- ja yläasteen, ILMAN sen kummempa uutta pyrkimistä! Tokihan voit lopettaa myös musiikkiluokan ja siirtyä takaisin tavalliselle luokalle, mutta jos siis opiskelet koko ala-asteen musiikkiluokalla niin automaattisesti (jos et siis halua ITSE vaihtaa tavalliselle luokalle) olet musiikkiluokalla myös yläasteen!Jos et pyrkinyt (tai et päässyt) musiikkiluokalle tuolloin 2. luokalla, niin seuraavan kerran sinne voi pyrkiä sitten 6. luokalla ja tuolloin siis käyt musiikkiluokkaa (jos siis pääset kokeista läpi) vain yläasteen...Meillä kaikki lapset ovat pyrkineet (ja päässeet musiikkiluokalle jo tuolloin 2.luokalla), joten noista yläasteen pääsykokeista en sen enempää tiedä. 2.luokalla noihin kokeisiin kuitenkin kuului joku omavalintainen laulu, rytmin naputus opettajan naputtaman rytmin mukaan, jos soitti jo jotain soitinta niin vapaavalintainen soittonäyte, ja lisäksi pianon mukaan laulaminen (eli opettaja siis soitti eri ääniä/melodioita, jotka lapsen tuli laulaa) ja haastattelu, jossa lapselta kyseltiin jotainkin asioita:) Lienee aikalailla samanlainen tuo koe sitten yläasteen puolellakin? Sen tiedän että mitään teoriakoetta ei meillä ainakaan yläasteellakaan ole.Lisäksi jos lapsi haluaa sitten yläasteen jälkeen jatkaa musiikkiluokalla opiskelua lukiossa niin silloinkaan ei sen kummempaa valintakoetta järjestetä niille, jotka ovat opiskelleet peruskoulunkin musiikkiluokalla TAI opiskelevat konservatoriossa, silloin pääsee siis ihna vain päästötodistuksen mukaan lukioonkin, muuten joutuu pyrkimään sinnekin.niin ja tälläinen " menettely" on siis ainakin Oulussa.


Tyttö on muutama vuosi sitten pyrkinyt ja päässyt konservatorioon joten kerron millainen testi se oli.Piti laulaa jokin omavalintainen kappale.

Rytmitehtäviä joissa piti taputtaa sama rytmi minkä opettaja opettaja oli taputtanut.Sitten oli kuuntelutehtävä jossa oli kysymyksiä ja piti rastittaa tai kirjoittaa koepaperiin, tästä en tiedä enempää.Nyt pyrkii kahteen eri kouluun joissa kummassakin on musiikkiluokka, ala-asteella pyrki kakkosella musiikkiluokalle ja on ollut siellä 3- eteenpäin.Aikoo soittaa pääsykokeessa jotain, en tiedä mitä ja laulaa laulun jota ei ole vielä päättänyt, toiveet on korkealla ja uskon että pääsee.Onko lapsesi harrastanut musiikkia, soittaako kenties jotain instrumenttia ja onko nyt musiikkiluokalla?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat