Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Miten se auttaa ahditukseen. Taidan tarvita paremman lääkkeen. Nyt olen syönyt setralinia.

Kommentit (2)

Olen elämäni aikana joutunut kokeilemaan MONIA masennuslääkkeita, mutta mistään ei ollut huomattavaa apua, Cipralex on ollut ainoa joka ON auttanut ja masennus lähes täysin poistunut. Kuitenkin ylläpito lääkityksenä edelleen...ja masennus on pysynyt loitolla. Kallis lääke kylläkin!

Lääkeoppaasta:CIPRALEX

Oy H. Lundbeck AbLääkemuodot:

Tabletti, joissa on vaikuttavaa ainetta 5, 10, 15 tai 20 milligrammaa (mg) sekä tipat. Yhdessä tipassa on 0,5 mg vaikuttavaa ainetta.Vaikuttavat aineet:

Essitalopraami, joka kuuluu masennus- eli depressiolääkkeisiin.Käyttötarkoitus:

Lääkettä käytetään vakavan masennuksen ja paniikkihäiriön sekä siihen liittyvän julkisten paikkojen pelon hoitoon. Lisäksi sitä käytetään sosiaalisten tilanteiden pelon, yleistyneen ahdistuneisuushäiriön ja pakko-oireisen häiriön hoitoon.Vaikutustapa:

Lääke säätelee serotoniinin, yhden keskushermoston toimintaa ohjaavan aineen, vaikutuksia siten, että vaikeasti masentunut mieliala kohoaa. Vaikutus ilmaantuu tavallisesti 2 - 4 viikon kuluttua hoidon aloituksesta.Annostus:

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus vaihtelee riippuen oireiden voimakkuudesta sekä potilaan iästä ja muista yksilöllisistä ominaisuuksista. Usein hoito aloitetaan pienehköllä annostuksella, jota suurennetaan sopivimmalle tasolle. Lääkehoito kestää tavallisesti useita kuukausia.Lääkkeen ottaminen:

Tabletti niellään runsaan nesteen kera. Tipat voi sekoittaa veteen tai appelsiini- tai omenamehuun. Lääkkeen voi ottaa aterioinnista riippumatta.Haittavaikutukset:

Haittavaikutuksia esiintyy yleisimmin parin ensimmäisen hoitoviikon aikana, ja ne lievittyvät yleensä hoidon jatkuessa. Yleisintä on pahoinvointi. Muita joskus esiintyviä haittavaikutuksia ovat mm. hikoilu, väsymys, unihäiriöt, huimaus, ruokahaluttomuus, ripuli ja ummetus. Pientä kuumeilua sekä sukupuolitoimintojen häiriöitä voi myös esiintyä. Kaikkien muiden lääkkeiden samanaikaisesta käytöstä tulisi sopia lääkärin kanssa.Raskaus ja imetys:

Valmistetta ei suositella käytettäväksi raskauden aikana, ellei lääkäri katso tätä äidin hoidon kannalta välttämättömäksi. Imetys tulisi lääkityksen ajaksi keskeyttää.Säilytys:

Tabletteja ja tippoja säilytetään huoneenlämmössä, alle +25 asteessa. Tipat säilytetään ulkopakkauksessaan valolta suojassa. Pakkauksen avaamisen jälkeen tipat ovat käyttökelpoisia 16 viikkoa. Kelpoisuusaika pakkauksessa.Tyyppi:

ReseptivalmisteMarkkinoija:

Oy H. Lundbeck AbSisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat