Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

eli siis miten paljon olette kertoneet ympäristössänne oleville ihmisille lapsen vaikeuksista?

Kommentit (20)

tarvitsevat tukitoimia ja jopa erityisluokkaa. Heikkolahjaisuutta ei voi peitellä.Minä olen nähnyt/havainnut monen lapsen poikkeavuuden jo lasten päiväkotiaikaan järjestetyissä juhlissa.Seinille kiipeilijät ja esityksiä häiriköivät ovat tulevia ADHD diagnoosin saavia ja kas kumma heidän vanhempansa oli välinpitämättömiä jo päiväkotiaikaan lapsiensa suhteen.

Ja olen vastannut kysymyksiin. Hyvin on meidän perhe vastaan otettu ja meidän perheen " Tila" ymmärretään ja tavallaan lapseni tapaa olla sosiaalisissa kontakteissa pidetään hänelle normaalina ja se tapa sopii muillekin. Mikään ei tule yllätyksenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

siksi!?:O19 taas on plajon enemmän oikeilla " jäljillä" , sillä tuo diagnoosi on todellakin sellainen, jonka " alle" pistetään suuriinpiirtein kaikki mikä ei sovi jonkin muun diagnoosin alle!t. 4 ja 9 ja joku muukin numero vielä, ja meille tuo poika ei ole vitsi, vaikka hänellä tuo diagnoosi matemaattisen vaikeuden vuoksi onkin...niin ja osaan kyllä lukea sairaalan lausunnot ihan hyvin siitä diagnoosilapusta ja veikkaanpa että minull aon siis asiasta todellakin enemmän tieoa kuin sinulla!

Meillä poika on niin " tavis" kun vain olla voi, mutta tuo viivästymä näkyy sitten matemaattisena heikkoutena, eipä juuri muuten, ja tuota heikkoutta nyt ei kyllä kukaan ulkopuolinen pojasta huomaa ellei sitten satu opettamaan/keskustelemaan juuri siitä matematiikiasta:)Niin ja esim. neuvolassa ei pojassa koskaan huomattu MITÄÄN poikkeasvaa, mutta äitinä kun vertaisin muihin lapsiimme, sain tapeltua hänet tutkimuksiin, joissa tuo heikkous löydettiin. Poika käy tavallista luokkaa (matikan tunnit pienryhmässä) ja on ihan " normaali" muiden silmissä, vaikka hänellä tuo diagnoosi onkin.Edelleen siis väitän että EI NÄY kaikilla!!t. oiskinkos ollut 3 vai 4?

Vierailija:

Lainaus:


tarvitsevat tukitoimia ja jopa erityisluokkaa. Heikkolahjaisuutta ei voi peitellä.Minä olen nähnyt/havainnut monen lapsen poikkeavuuden jo lasten päiväkotiaikaan järjestetyissä juhlissa.Seinille kiipeilijät ja esityksiä häiriköivät ovat tulevia ADHD diagnoosin saavia ja kas kumma heidän vanhempansa oli välinpitämättömiä jo päiväkotiaikaan lapsiensa suhteen.
Minä olen kanssa rehelisesti kertonut kaikille, että lapseni on erityinen...., mutta hänen laaja-alainen kehitysviivästymänsä vaihdettinkin kehitysvamma diagnoosiin, koska siitä on meille hyötyä (ainakin ennen kuin vammaispalvelulaki ja kehitysvammalaki yhdistyvät). On nyt 7-vuotias ja suurin osa taidoista n. 5-vuotiaan tasolla, joku 3-vuotiaan (liittyy hänen kuulovammaansa) joissain taidoissa jopa edellä ikätaidoissa. Hän on pienen kokoinen, joten häntä luullaan nuoremmaksi ja sitä kautta ulkopuoliset eivät näe häntä niin rikoisena

Meidän tytöstä ei kuitenkaan heti päällepäin mitään huomaakaan. Hän on niin arka että yleensä viihtyy vierelläni. Just sitä arkuutta joku voi kyllä varmaan ihmetellä. Sitten kun lapseen tutustuu niin kyllä tarkkasilmäinen varmasti huomaa, ettei tyttö oikein tajua aina missä mennään.... Ja on jotenkin ikäisekseen lapsellisen oloinen. Mutta en missään nimessä usko että kaikki tajuavat! Sellaiset joilla ei kokemusta lapsista voivat joskus luulla tyttöä villiksikin, koska joissakin kyläpaikoissa voi villiintyä liikaa ja tehdä asioita joita ei odottaisi 6-vuotiaan tekevän...

Epäilenpäs tuolla kommentillasi!!Tuo diagnoosi kun TODELLAKIN on niin laaja, että sen sisään mahtuu hyvin monen eritason ongelmia ja meillä pojalla sattuu tuo diagnoosi olemaan tällä hetkellä...Tokihan tuo diagnoosi on sellainen, että se voi jopa MUUTTUA sitä mukaa kun lapsi saavutta kehityksessään muita ikäisiään:) Ja meillä poika todellakin on sieltä " lievimmästä päästä" diagnoosin saaneista! Ei siis kannata puuttua asiaan, josta ei mitään tiedä!Kiva että sinua edes nämä asiat naurattavat, kaikkia kun eivät!t. 4/9

Etenkin esim. pk:n henkilökunnan on tärkeää tietää missä mennään kehityksessä että osaavat ohjata lasta sitten sen mukaan. Meillä hyvin on auttanut kuvakortit mm. päiväjärjestyksen hahmottamisessa, sellaiset olivat laittaneet päiväkodinkin seinälle. Lapsella ilmiömäinen näkömuisti, jolla paikkaa sitten montaa muuta kohtaa. Nyt ottamassa kyllä ikätasoaan kiinni huimaa vauhtia ja normaalisti eskariin lähdössä syksyllä. Puheessa vielä jonkin verran epäselvyyksiä.


Minulta meni nyt jotain ohi: Laaja-alainen kehitysviivästymä, joka näkyy vain matemaattisena heikkoutena?Jos todella on noin, niin diagnoosina laaja-alainen kehitysviivästymä onkin siis TODELLA laaja; omalla lapsellani on samainen diagnoosi ja hän on lähes kaikessa kehityksessään normaalisti kehittyneitä lapsia jäljessä - ei jää kenellekään epäselväksi, ettei kaveri ole ihan tavis.toisaalta nämä laaja-alaiset ovat myös ns kaatoluokka, eli sinne työnnetään kaikki ne, joiden oireet ei tarpeeksi hyvin sovi mihinkään muuhun diagnoosiin. Siksi siellä on vähän joka sortin hiihtäjää joukossa.

Laaja-alainen tarkoittaa enemmän kuin yhden asian viivettä.Jos lapsi on vain matemaattisesti heikko ei hän kertakaikkiaan voi saada diagnoosikseen laaja-alainen kehitysviivästymä.Yleensä tämän diagnoosin alla on lapsia joilla on monilla alueilla viivettä, puheessa, puheen tuottamisessa ja ymmärtämisessä, hahmottamisessa, motoriikassa jne.Kukaan lääkäri ei anna tuota diagnoosia pelkästään matemaattisen heikkolahjaisuuden vuoksi ja tämä on faktaa.

poikkeavassa käytöksessä ja uesin myös puheessa. HETI näkyy, varsinkin ihmiselle, joka on ennenkin nähnyt tällaisia lapsial. Muille ehkä näkyy vain outous ja kummallisuus.terveisin toisen kehityshäiriöisen lapsen äiti.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat