Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tuli tuosta pyykkikeskustelusta mieleen. Meillä kaksi leikki-ikäistä lasta, joiden alusvaatteet vaihtuvat joka päivä, usein myös kaikki päälyvaatteet myös. Haalarit pesen parin viikon välein, lakit ja hanskat kerran viikossa. Kuravaatteet pesin päivittäin kura-aikana.

Kommentit (24)

Päällysvaatteet( sukkahousut, housut ja paidat) n. kahden päivän välein, paitsi jos likaantuvat niin aiemmin. Haalarin silloin jos likainen esim. syksyllä vk haalari tuli pestyä pari kertaa. Toppahaalarin pesen varmaan kauden päätteeksi jos likainen. Asusteista kypärälakki silloin tällöin, hanskat kun selvästi likaiset samoin päähine. Kuravaatteita en oo pessyt, huuhtaissut vaan vähän irtolian pois =)Mitäpä niitä kaikkia jatkuvasti pesemään, sitä kun riittää pyykkiä ihan arkivaatteissa ja petivaatteissa, pyyhkeissäkin. Vaikka meilläkin pyykkikone pyörii usein, muttei sentään joka päivä =)

alusvaatteet, sukat ja päällysvaatteet päivittäin pyykkiin. haalarit muutaman viikon välein, joskus useammin jos ovat kauhean likaisia (usein vain huljuttelen vedessä niin pintalika lähtee). vuodevaatteet pesen viikottain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

2-vuotiaalta tulee monesti kahdet päivävaatteet ja yhdet yökkärit pesuun. Ruokaa kun menee aina vaatteillekkin. Enkä käytä sukkahousujakaan kun yhden päivän, vaikka suht puhtaina säilyisikin. Ihan vaan tullut turhaksi tavaksi viskoa kaikki puolipitonenkin pyykkikoriin

eli yleensä menevät koko viikon. Pienet tahrat ei haittaa. Lakanat pesen kerran kuussa, haalarit yleensä kerran kaudessa. Liiallinen peseminen kuluttaa vaatteita ja ympäristöä!

t-paita ja sukkahousut ovat yleensä kaksi päivää. Käyttää tossuja sekä kotona että päiväkodissa. Paita ja housut kyllä vaihtuvat päivittäin, joskus kahdestikin. Toppahaalarin olen nyt pessyt kerran kuussa ja päivittäin pyyhin liat pois.

ja sukat joka päivä. Muut melkein päivittäin, paitsi jos eivät ole likaisia. Teinin tietenkin pitää paitakin vaihtaa päivittäin..Pienten lasten haalareita ei kyllä todellakaan pese edes kerran kuukaudessa.. Pyyhin vain enimmät pois..

kaikki vaatteet vaihdetaan joka päivä. Ainoa poikkeus voi olla hame. Eli jos esim farkkuhameessa ei näy tahroja, niin sitten sitä voidaan pitää toinenkin kerta. Alusvaatteet, sukat/sukkahousut, ja paita vaihdetaan aina, näkyi tahroja tai ei. Ulkovaatteet pesen sitten kun ovat likaisia. Pyjama vaihdetaan joka toinen päivä, ja lakanat joka toinen viikko.

= joka päivä varsinkin 2v:lla, jolla vielä välillä tuo lusikan käyttö vähän haussa:)Ulkovaatteet tarpeen mukaan koneeseen, oisinko 3 krt pessy syksyn aikana. Ovat meinaan niitä paljon parjattuja ReimaTeckejä eli puhdistuvat pyyhkimällä tai suihkuttamalla niin, että ei tarvitse joka tahran takia koneeseen työntää. Samasta merkkisyystä käytössä ei ole ollenkaan kuriksia, joten niitä ei siis myöskään tarvitse ylläpitää. Ai niin ja kysessä siis 5 ja 2v pojat jotka ulkoilee 2x pvä, eli se ei ole syynä harvaan pesemiseen.

tietty alusvaatteet vaihtuvat joka päivä, mutta muu setti sitten sitä mukaa kun siihen ilmestyy tahroja. Joskus harjailen ja tuulettelen paitoja/housuja/takkeja pesun sijaan syystä että hukun pyykkiin jos pesen automaatisti puolipitoiset vaatteet aina.

NIin ne ulkovaatteet, no ne pesen silloin kun ne täytyy pestä eli jos ovat niin kuraiset että ei huuhtelemalla lähde ja/tai jos haisevat tunkkaiselle. Ihan liian usein joutuu toppaakin pesemään varsinkin nyt kun on nämä " talvet" . Kyllä vaatteen lämmöneristyskyky kärsii. Kengät suihkutan ja harjaan aina kun ovat likaiset.

Ulkovaatteita pesen myös aika usein tai siltä on ainakin tänä syksynä tuntunut... Kuravaatteet esimerkiksi pesin yhdessä vaiheessa joka päivä, sääliksi kävi päiväkodin henkilökunta, kun joutuivat monen viikon hiekkoja lasten päälle virittelemään.

Vapaapäivinä voin käyttää lapsella 2 päivää samoja, paitsi alusvaatteet vaihdetaan aina joka päivä. Ulkovaatteita pesen mahdollisimman harvoin, ainakin talvivaatteita, koska ne ohenevat pesuissa.

Lakanat sängystä vaihtuu joka toinen viikko kuten vanhemmillakin ja ulkohaalareita ja hanskoja pestään tarpeen mukaan, josku 2 kertaa/vko joskus vain joka toinen viikko jos ei ole kurakelejä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat