Vierailija

Helsingin Sanomat kertoo poliisin löytäneen marraskuun lopussa Helsingistä kerjäläisten välinevaraston.

Kerjäläiset ovat tuttu näky Helsingin katukuvassa.

Kerjäläiset ovat tuttu näky Helsingin katukuvassa. (EERO LIESIMAA)Katajanokalta löytyi tyhjästä liikehuoneistosta säälin keräämiseen tarkoitettua rekvisiittaa. Välineiden joukossa oli muun muassa kainalosauvoja.Ulkomaalaispoliisin tutkintayksikön johtaja Jaakko Heinilä sanoo Helsingin Sanomissa, että kerjäläisten toiminta ei ole järjestäytynyttä rikollisuutta, mutta organisoitunutta toimintaa. Heinilän mukaan kerjäläiset eivät kerjää itselleen, vaan sille, joka heidät kerjäämään asettaa.- Tämä on köyhyyden yksi ilmentymä, Heinilä sanoo.

Kommentit (4)

Romaniassahan on sukuja joiden ammatti on kerjääminen jo ties kuinka monessa polvessa. He ovat ammattilaisia.Kannattaa myös lukea esim. Bertolt Brechtin (?) kerjäläisromaani. Siinä on esim. vieläkin täydellisempi kerjäläisten välinevarasto ja selitetty tuon elinkeinonhaaran ideologia, joka on tänä päivänä ihan sama.

Todellä köyhällä ei ole mahdollisuuksia matkustella muihin maihin kerjäämään. Nämä ammattilaiset elävät tasokkaasti kerjätyllä rahalla kotimaassaan. Jos ensimmäiset " tunnustelijat" saavat hyviä kokemuksia, kohta täällä on kerjääjiä joka kadunkulmassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tukeva erittäin hyvin pukeutunut romanialaisnainen myi joulukortteja (ihan tavallisia jostain Tiimarista ostettuja) erään tavaratalon edustalla. Naisella oli tosi hieno takki ja itselläni tosi kulunut toppatakki. Nainen kävi tosiaan melkein kiinni minuun joten rupesin silittelemään sen naisen hienoa takkia ja suomeksi ihailemaan kuinka hienoa ja sileää kangasta se on. Sitten näytin omaa kulunutta takkiani ja pudistelin päätäni.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat