Seuraa 

Moi!Ekasta lapsesta jälkisupistukset yllättivät kivuliaisuudellaan, mutta " siinä ne menivät" . Tokasta ne oli hurjemmat, mutta " menivät" ... Kolmannesta ne oliva KAAMEAT, jäytävät, hirveät... Kestivät yli viikon ja tulivat TODELLA kipeinä monta kertaa päivässä. Otin jälkikäteen Buranaa, kun en muutakan keksinyt.Kysymys:Synnytän ihan pian neljännen lapseni ja nämä jälkisupistukset tulivat yhtäkkiä mieleeni... Tiedätkö, mikä auttaisi siihen kipuun? Oletko itse esim. syönyt " varalta" särkylääkettä synnytyksen jälkeen joka päivä? Auttaako joku homeopaattinen valmiste? Yrtti?Kokemuksia, KIITOS!!! =)

Kommentit (8)

Mulla niitä tuli tosi kipeästi just imettäessä niin ettei siitä meinannut tulla mitään. Niinpä nappasin ibuprofeenin just ennen imettämistä pahimpina alkupäivinä. Ja sittenhän se ei ehdi maitoonkaan asti ja eipä siitä kyllä nykytietämyksen mukaan haittaakaan ole eli ibuprofeenia saa käyttää imetyksen aikana.

[color=lime]Odotan nyt kolmatta ja jälkisupparit mietityttävät myös itseäni. Toisesta nimittäin jo laittoivat itkeämään (en ihan pienestä valita) lisäksi särkylääkkeistä ei ollut mielestäni mitään apua (niistä mitä sairaalasta antoivat)[/color ]

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eikö ibuprofeiini ole imetyksen aikana pannassa? Itsekkin pelkään tulevia jälkisupistuksia kun ne nelosen jälkeenkin olivat TODELLA kaameat.Niiloakseli rv 31+1

Sairaalassa jo antoivat Ibuxinia jälkisupistus kipuihin. Säännöllisestikin voi ottaa muutaman päivän, kunhan ei kovin pitkään, koska ibuprofeenilla on sivuvaikutuksena vatsahaava, johon pitäisi taas syödä vatsaa suojaavia lääkkeitä, jos syö pitkään. Mutta lyhyt aikaisella ibuprofeenin säännöllisellä käytöllä ei liene vaaraa.

Ibuprofeiini on ainakin tehokkaampi kuin paracetaol ja tosiaan kannattaa ottaa tasaisesti ja yrittää ennakoida jo mahdollista. Esim. imetysen yhteydessä usein pahenevat, joten jos pystyy ennakoimaan, kannattaa ottaa tunti/puoli tuntia ennen imetystä.

Synnytyksen jälkeisinä päivinä sairaalassa kätilöt tarjosivat molempia yhdistelmänä, eli 400mg ibuprofeiinia + 500 mg parasetamolia ehkä 3 krt/pv. Söinkin niitä jatkuvasti ehkä kolme-neljä päivää. Syynä myös kipeä epparihaava, mutta kyllä jälkisupparitkin kipeää teki imettäessä (lääkityksestä huolimatta, miten kipeitä oisivatkaan olleet ilman lääkkeitä, en tiedä). Yhdistelmän idea selvisi vasta ihan hiljakkoin: Eli ibupofeiini vie kivun tehokkaammin pois mutta parasetamol pidentää hyvin vaikutusaikaa. Ja niitä voi siis huoletta ottaa yhdistelmänä, tosin eihän särkylääkkeen pitkäaikainen käyttö ole suositeltavaa, mutta tollasena jaksona ok. Yhdistelmä toimii melko hyvin myös mieheni migreeniin, ainakin paremmin yhdistelmänä kuin jompi kumpi lääke erikseen. Kätilöt siis ainakin PHKS:ssa aika tehokakasti tarjosivat lääkkeitä, mikä minusta oli ihan hyvä. Itse olisin saattanut suotta yrittää kestää kipuja marttyyrin lailla ja vauvan hoito ja sairaala-aika ois ollu ankeempaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat